Slm arkadaşlar. Boyundan aşağı felçliyim, 2003 yılında girdiğim işten 2008 ekim de atıldım. Sebep Ekonomik kriz.
Sizlere bir kaç sorum olacak, acil ve net olarak cevaplarsanız sevinirim..
1- işe giriş tarihim ocak 2003. çıkarılış tarihim ekim 2008. duyduguma göre bundan sonra emekli olanlar 213 ytl alacakmış.. bu benim için de geçerli mi ?
bu benim içinde geçerliyse 3 ayda bir alınan 800 ytl ve evde bakım parasını almak daha mantiklı geliyor bana..
2- Ben evliyim, işten çıkartıldım. şimdi eşimin saglık sorunu olsa eşime nasıl baktırabilirim ?
Arkadaşlar vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok tşk ederim..
Not : Emeklilikle ilgili yazı
Sizlere bir kaç sorum olacak, acil ve net olarak cevaplarsanız sevinirim..
1- işe giriş tarihim ocak 2003. çıkarılış tarihim ekim 2008. duyduguma göre bundan sonra emekli olanlar 213 ytl alacakmış.. bu benim için de geçerli mi ?
bu benim içinde geçerliyse 3 ayda bir alınan 800 ytl ve evde bakım parasını almak daha mantiklı geliyor bana..
2- Ben evliyim, işten çıkartıldım. şimdi eşimin saglık sorunu olsa eşime nasıl baktırabilirim ?
Arkadaşlar vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok tşk ederim..
Not : Emeklilikle ilgili yazı
- Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yeni sosyal güvenlik yasasına göre, 65 yaşında emekli olan bir çalışanın emekli aylığının 213 YTL olacağını söyledi. Tezel, yeni yasa gereğince aylık bağlama oranları ve güncelleme katsayısı düştüğü için ömrü boyunca asgari ücretle çalışan birisi 65 yaşında asgari ücretin yüzde 35"i kadar emekli maaşı alabileceğini belirtti.