Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli aylığıma haciz gelir mi?

gulsah.kilic

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba daha öncede engelli emekliliği ile ilgili yazmıştım sizlere emekli olsam tazminatla borçlarımı ödemek istiyorum banka bana icra davası açtı maaşıma haciz gelirmi sizce maaşımdan elime 1300 kalıyor maaşa haciz gelmeden önce belli bir süre veriliyormu bilgisi olan yazabilirmi stresdeyim iyi günler

gulsah.kilic

Bildiğim kadarı ile emekli maaşına vergi borcu haricinde haciz konulamıyor. Yani emekli maaşına sadece devlet vergi alacağı için haciz koyabiliyor. Bunun haricinde banka veya başka bir alacaklı usule aykırı olarak haciz koysa bile icra dairesine itirazda bulunduğunuz zaman haczi kaldırmak zorundalar. Ama isterseniz yine bir avukata sorun.

Nafaka ve SGK prim borcu dışında emekli maaşına hafiz konamaz. Bu borçlar için de haciz miktarı maaşın %25.inden fazla olamaz. Diğer durumlarda haciz icin emeklinin rızası olmalı.

Ilginiz için teşekkürederim henüz emekli değilim yüzde kırk raporum var devlet memuruyum bu yüzdende stresteyim emekli olmak için 3 yıla ihtiyacım varmış inşaallah olursam ikramiyenin çoğu borçlara gidecek

teşekkürler admin başlığı değiştirdi emekli değilim memurum hacizden korkuyorum

Üst Alt