Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elimdeki raporlarla engelli haklarından yararlanamayacak mıyım?

algaNihat

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
2
Kalem hanım,''% 67 oranlı rapor sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmiş engelli sağlık kurulu raporudur. bu raporu engelli haklarında da kullanabilirsiniz.'' diyorsunuz'ya, benim sorunum'da tam olarak burda başlıyor.

SGK benden durum bildirir raporu için KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Farabi Hastanesi'ne sevk etmişti ordan almış olduğu rapor 3 ayrı bölümden.

Her bölüm kendi heyetinde % oran verdi şimdi elimde 'Koah %70, Nöroloji %40, Kardiyoloji %20' oranlı 3 bölümden alınan 3 rapor var SGK sağlık yüksek kurulu incelemesi sonucu baltazar formülü ile %83 yapan toplam oranı %67 olarak onaylamış ama elimde %67 oranlı rapor yok.

En son ''KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Farabi'den'' almış olduğum durum bildirir raporlarıyla Engelli haklarının'dan faydalanamak için başvuru yaptığımda, bu raporlar durum bildirir raporu denilerek, geçerli olan toplam %67 oran yazan raporla başvurmam gerektiğini söylediler.

Bu konuda ne yapmalıyım %67 oranlı rapora nerden ve nasıl temin edebilirim?. şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

algaNihat
o kadar raporla ugraştınız ve aldığınız raporlar engelli haklarında da işe yaramayacak maalesef:(
aldığınız % 67 oranlı raporu engelli raporu olarak hastane düzenledi diye düşündüm. ama durum bildirir rapor düzenlenmiş size. sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmiş olması da bir şey ifade etmiyor, çünkü engelli sağlık kurulu raporu olarak düzenlenmemiş. düzenlenen raporlar sgk sağlık kurulu tarafından % 67 olarak belirlenmiş. dolayısıyla o % 67 oranlı rapor sgk kayıtlarındadır. almanız mümkün değil. zaten işinize de yaramaz. SGK sağlık kurulunun karara bagladığı o rapor engelli haklarında asla işe yaramaz.

engelli haklarınız için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den engelli sağlık kurulu raporu çıkartmanız gerekiyor maalesef.

hastanelerden engelli sağlık kurulu raporu çıkartsaydınız keşke ve o şekilde sgk'ya gönderseydiniz. SGK sağlık kurulu yine oran belirlerdi isterse yine oran düşürürdü ama hiç olmazsa hastaneden aldıgınız engelli sağlık kurulu engelli haklarında işinizi görürdü.

sgk hakikaten işi yokuşa sürmede üstün bir maharete sahip.

Kalem, Melek hanım aynen öyle oldu ancak bir ihtimal daha var ilk başvuru yapmış olduğum %46 raporun aslını çıkarabilirmiyim peki?

o rapor hiç olmaz. maluliyet cetveli'ne göre düzenlendi o rapor. engelli haklarında asla işe yaramaz. oran yazdıklarına bakmayın, engelli sağlık kurulu raporu değil o. yani sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmedi o rapor. engelli haklarından yararlanmanız için sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmiş engelli sağlık kurulu raporu çıkartmanız gerekmektedir.

bkz:http://www.engelliler.biz/forum/sag...rlari-hakkinda-yonetmelik-30-mart-2013-a.html

engelli sağlık kurulu raporunun ön ve arka yüzü: http://www.engelliler.biz/forum/sag...da-yonetmelik-30-mart-2013-a.html#post1276946

ama en komiği sgk sevkiyle maluliyetin tespiti için gidilen hastanelerde engelli sağlık kurulu raporuna maluliyet tespiti raporunun düzenlenmesi. resmen boyle rapor gördüm ya.
sgk sevk etmiş maluliyet tespiti için. hastane de engelli sağlık kurulu raporuna maluliyet tespit iiçin rapor düzenlemiş. hatta engel oranını da yazmış, agır özürlü kısmını da işaretlemiş. bu rapor maluliyet tespiti için düzenlendiğinden engelli sağlık kurulu raporu olarak işe yaramaz. sgk'ya sorsan maluliyet tespiti için göndermiş raporda aradığı tetkik ve bulgular yazmaz, onun da işine yaramaz. bu hastaneler harbiden kafayı yemiş:) sgk zaten çoktan kafayı yemiş.
"çile raporum çile" şarkısını tüm engellilere armağan ediyorum:)
https://www.youtube.com/watch?v=v509lZOyXgQ

Kalem Hanım SGK beni ''YENİ RAPOR'' için KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Farabi Hastanesi'ne sevk etmiş.

Üç ayrı bölümden almış olduğum üç rappporda'da ''durum bildirir raporu'' ibaresi yok ve üçününde başlığında Sağlık Kurulu Raporu' yazıyor.

Bende Engelli haklarından yararlanmak istiyorum mümkünse çok acil olarak bu konuda açıklamanıza ihtiyacım var.

algaNihat en son emekli olduğunuzu yazmıştınız. SGK tekrar sizden niçin rapor istiyor?

Kalem Hanım, SGK'dan gelen yazıyı aynen yazıyorum:

''sağlık kurulu raporunun incelettirmesi sonucunda hakkında karar verilebilmesi amacıyla ''Resmi bir (devlet) Ünüversitehastanesinde ÖZÜRLÜ YÖNETMELİĞİNİN İLGİLİ BÖLÜMLERİNE GÖRE belirtildiğiyeni tarihli bir sağlık kurulu raporu istenmesine şeklinde karar verildi''

Kalem hanım bu yazııya istinaden yeni rapor çıkartmıştım.:confused:

Kalem SGK şimdi benden yeni rapor istemiyor sadece ben engelli haklarından yararlanmak iistediğim için önceki raporlarımı kulanamıyorum olay bu

aldığınız raporlar sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmiş ama engelli sağlık kurulu raporu şeklinde düzenlenmemiş. dolayısıyla Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip engelli sağlık kurulu raporu çıkartmanız gerekmektedir. en son gittiğiniz o 3 raporu düzenleyen hastane Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den ise oraya gidip engelli sağlık kurulu raporu için başvurun. zaten almış oldugunuz raporlar da var orada bu işinizi kolaylaştırır. o hastaneye gitmenizi şu yüzden istiyorum. eger verdikleri rapor engelli raporuysa zaten size yeni rapor düzenlemezler. eger değilse engelli sağlık kurulu raporu düzenleyeceklerdir.

Kalem Hanım, vermiş oduğunuz bilgiler için teşekkür ederim galiba en mantıklı cevabın bu olduğuna inanıyorum, şimdi gönül lrahatlığıyla rapor aldığım ünüversiteye gideceğim hayırlısı olur inşallah.

Üst Alt