Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

El ve ayak parmaklarımdan sakatlığım var. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Sayın Oturan Boğa ;

Kimler Ötv indiriminden yararlanabilir adlı başlığı iyice okudum ama aklıma takılanlar var.
Önce hastane Raporunu açıklayayım. %51 raporum var. Raporda Fizik Tedavi bölümüde ''HER İKİ EL VE AYAK PARMAĞINDA KONJENİTAL ANOMALİ'' yazıyor. Benim ifademle şöyle ki ; El ve ayak parmaklarım doğuştan engelli , ayak parmaklarım 4 er tane. Ötv indiriminden yararlanabiliyormuyum ?

H sınıfı ehliyet ve özel donanımlı araç kullanabilir raporunuz olması lazım bu durumda yararlanabilirsiniz

Raporda Değerlendirilmedi yazıyor. Tekrar Ehliyet için hastaneye gittiğimde sizce özel donanımlı araç kullanabilir yazarlarmı ? çünkü hem el hem ayak parmaklarım engelli.

El ve ayaklarınızı hangi oranda kullanabildiğinize bağlı bu. Pedallara basıp, direksiyonu kavrayabiliyor musunuz? Buna göre doktor sürücü yönetmeliği'nin verdiği yetkiyle olumlu rapor verebilir...

Aynı anomali bende de mevcut dostum. Şayet o halinle özel tertibatlı araç raporu alırsan maliye tarafından tertibat tarafında sıkıntı çıkması çok yüksek. Yerinde olsam ortopedi doktorundan rica eder rapora kesinlikle "sol alt ekstremiteden dolayı salt otomatik vitesli ötv indirimli araç kullanabilir" ibaresini yazdırırdım. Ben öyle yaptım

H sınıfı ehliyet ile ötv indiriminden yararlanma..

Arkadaşlar yaklaşık 1-2 ay önce h sınıfı ehliyetimi sınavları ve direksiyon sınavını vererek almaya hak kazandım. her iki elimden engelim var ama kullanabiliyorum ellerimi. ötv indiriminden yararlanabiliyormuyum ?

Sağ kolunuzdaki kısıtlılıktan dolayı vitesi kullanabilmek için bir özel donanıma ihtiyaç duyuyor olmalısınız. Ve bu durum raporda "özel donanım" ibaresi ile belirtilmeli.

7e132306d231374067db3de7517edee1_1268417662.jpg

H sınıfı ehliyetim var özel tertibatlı otomobil hakkında..?

arkadaşlar özel tertibatlı otomobil yazıyor ehliyetimde. buna açıklık getirmesi için hastaneye heyete girdim tekrar. otomatik vites araç kullanabilir sonucu çıktı. ve %18 diye bir ibare koydular. sorularım sunlar;

1) raporum normalde %51 bu %18 ne anlama geliyor ben bir oran tekrar istemedim ? o kısmı doldurmak zorundayız dediler. bana bir zararı olurmu?
2) ellerimden ve ayaklarımdan engelliyim parmaklarımda şekil bozuklugu var. ötv siz araç alabilirmiyim ?

şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.

Elinizdeki yüksek oranlı raporu kullanmaya devam edebilrisiniz. Eski raporla elde ettiğiniz hakları bakidir.

Vergi avantajlı araç alabilmek için raporda mutlaka "özel donanım" ibaresi geçmeli. Aksi halde bu haktan yararlanmanız mümkün değil.

Üst Alt