Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKT (Elektro Konvülsif Tedavi) hakkında bilgisi olan var mı?

@Golge123456, merhaba ben 5 ay önce EKT oldum.korkmaniza gerek yok hafizaniz silinmiyor.3. seansdan sonra çok az başağrısı oluyor.sonra geçiyor.guvenilir ve etkili bir yöntem.

Yaklaşık olarak 50 seans falan EKT aldım. Son idame tedavisinde kalıcı hafıza kaybı oluşmaya başladığı için artık alamayacağım. EKT beyne hafif düzeyde elektrik akımı verilerek kişinin geçici bir epilepsi krizine girmesinin sağlanmasıdır. Uygulama epilepsi hastalarında psikiyatrik rahatsızlık oranının normal insanlara göre çok daha az olmasının anlaşılması üzerine denenmeye başlanmış ve oldukça başarılı sonuçlar alındığı için standart bir tedavi yöntemi haline gelmiştir. Tedavi ilk uygulamaya başlandığı zamanlarda anestezisiz yapılmaktaydı. Zamanla tıptaki gelişmelerle beraber anestezi ile uygulanmaya başlandı. Daha sonra anesteziye ilave olarak kas gevşeticiler de kullanılmaya başlandı ki bu sayede yan etkiler oldukça azaltılmış oldu. En sık yan etkisi uyandıktan sonra kısa bir süre şiddetli baş ağrısı ve geçici hafıza kaybı. Bu tedavi oldukça işe yarayan bir yöntem ve eğer ilaçlardan yeterli etkiyi alamıyorsanız ve doktorunuz tavsiye ediyorsa kesinlikle denemenizi öneririm. Çoğu hastada haftada 3 kez uygulanan 8-12 seans ve ardından haftalık, aylık devam eden idame tedavileri ile oldukça kalıcı sonuçlar alınabilmekte. İdameler de genellikle 8-12 seans oluyor. Durumunuza göre doktorunuz karar verecektir. Ben bipolarım ve şu an kullandığım ilaçlar şunlar: 2*300mg lityum, 3*20mg prozac, 300mg welbutrin, 20mg aripa, 30mg olfreks, 25mg laroxyl. EKT zamanlarında çok daha az ilaç kullanıyordum. Ben çok faydasını gördüm. Bir çok atak dönemimi EKT sayesinde atlattım. Korkacak bir şey yok zaten hiç bir şey hissetmeyeceksiniz. Anestezi de zaten 10 dklık olduğu için ondan da uyanmanız falan çok rahat. Tek dikkat etmeniz gereken sizi yatağa sağlam bağlamaları ve mutlaka ama mutlaka ağzınıza ısırma tamponunu koymaları. 2 kez tampon koyulmadığı için dilimi ısırdım ve gerçekten hiç hoş olmuyor.

Ben suanı yaşayamıyorum sürekli geçmişle uğraşıyorum bunun icin ekt tedavisi verirler mi hafizam da cok cok iyi

@bipolarikipolmaz Kendinize yazık etmişsiniz size 50 seans ekt almanıza göz yuman doktorda kimse ceza alması gerek hiç kimse kendine bu işkenceyi yapmasın

Ekt yaptırmam elektrik falan uğraşamam hatta narkoz bi de hiç uğraşamam sıkıntılarım zamanla geçer

@Rumeysa-_-, hastanede yatarken bana da EKT yapmışlardı neden yaptılar ne gördüler de yaptılar hiç bilmiyorum .

@samedo99, aynen valla bana yaptılar kaç seans hiçbir şey anlamadım yine aynıydım takıntılı ve depresif

:) sömürgeci sektör.

Hep diyorum bana bir tane okb den kurtulan hasta çıkarın koyun önüme . Yok . 20 sene tedavi edemediğiniz birine ekt vs yaptır diyerek yeni yeni şeylerin bahanelerin arkasına saklanmaktan başka işleri yok
Sektör kabul etsin artık. Tedavi edemiyorlar.

Bu formun en eski okb li üyesi benimdir sanırım. İlaç milaç kullanmıyorum artık fayda etmiyor . İçmeninde bir manası yoktur.

Üst Alt