Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'yi kazansak ama atamaya gitmesek, sonraki yıl yeniden tercih yapabilir miyim?

fatma1071

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Ekpss ye ilk kez gireceğim imam hatip lisesi mezunuyum ve kuran kursu öğreticiliği istiyorum ataması oluyor mu bunun ataması olur mu diye beklerken diğer memuriyetlik atamalarını da kaçırmak istemiyorum. Tercih yaptık çıktı biyer o göreve gitmeyip o sene içinde başka tercih yapıp istediğime gidebiliyor muyum nasıl işliyor ve hiç ekpss yoluyla kuran kursu öğreticiliği ataması olan varmı

Tabi bizde oyle yapiyoruz tercih edip kazanip gitmiyoruz bundanda cok mutlu oluyoruz. Misal ben hobi haline getirdin hakka girmeyi hemde bi imamhatip mezunu olarak. Her sene itinali bi sekilde hak yerim. Boyle secer kazanir gitmem gidecek olanada mani olurum. O ne muhtesem dimi. Paraylami dagitiyolar sizi.

2 sene hak mahrumiyeti gibi birşey var. tam bilmiyorum. hak yemeye ne meraklı bir milletiz.

hakkı ölür bir kere atanmalık hak var bir sınavla bi daha ki sınava kadar hak biter

arkadaşlar sinirlenmeyin arkadaş Kur'an Kursu Öğreticisi olmak istiyor anladığım kadarıyla eğer olamazsam Memurluk şansımıda kaybetmeyeyim diyor cevabı verelim arkadaşım hayır eğer bir kere atanırsan gitmezsen 2 yıl sonraki sınavla atanabilirsin ancak birinden birini tercih etmek zorundasın

Teşekkür ederim Ali_Gs abi , diğer arkadaşlarda niye kızıyorsunuz bilmiyorum ki soruyorum heralde, kuran kursu ogreticiligi için 2 sene bekleyip zaman kayp etmek istemem çünkü evvelki sene dhbt yani kpss ile birlikte yapılan yeterlilik sınavına girdim iyi bir puan almama rağmen kuran kursu ogreticiligi için alım olmadı ve bu sene bidaha yapıyorlar o sınavdan yerleşmek istiyorum bizi yerlestirmeden bidaha yapıyor sınav iki sene zamanım gitti zaten olacak mı diye bi sene daha bekleyip geçirmek istemiyorum bilen varsa söylesin ekpss ye girip burdan kuran kursu hocalığına atanan var mı yoksa normal memurluğa bakarım, boşa bekletti diyanet bizi zaten sinirliyim , alacağım diye sınav yaptı bizi kpss ile ama almadı iki sene bekledim , burdan atanan olmuş, birşeyleri kayıp etmek istemiyorum birinden biri olsun istiyorum :(((

Arkadaşların kızdığı nokta tercih yapıp gitmeyenlere.Tercih yapıldığı zaman o kontenjan doldu gözüküyor ve uygun durumdaki birileri yerleşemiyor.Siz tercih yapmamışsınız yani boşuna kızıyorlar:D

Daha sınava bile girmedim ön hazırlık sorusu :D

fatma1071 Ekpss'ye atanıp gitmezseniz 2 yıl boyunca tercih hakkınız da olmayacaktır yani o iki yıl da boşa gitmiş olacaktır. Ekpss'ye girin Diyanet müezzin-kayyım ve kuran öğreticisi almıştı geçmiş yıllarda, eğer kadro açarsa tercih yaparsınız açmazsa diğer kurumları yazarsınız ilerde kurum değiştirirsiniz.

Baktım önceki tercih kılavuzlarına istediğim bölüm var da sınav türü DH diyor o ne oluyor ve raporumda istihdam değerlendirilmedi yazıyor bu ekpss ye girip atanmama mani olmaz demi

gökhan_

Sınava girmenize mani olmaz ama atama/tercih esnasında yeni rapor isteyebilirler diye düşünüyorum (her zaman değil ve kişisel yorumum) çünkü diyanet bazı atamaları iptal etmişti daha önce (bir arkadaş cenaze yıkma görevlisi olmuştu ama ataması iptal edilmişti). Tercih esnasında özel kısımları dikkatli incelemek gerekir.

sana Kur-an Kursu hocalığı gelmezse memurluk hiç gelmez genelde Kur-an kursu hocalığı alımı çok oluyor

Selamun aleyküm bende kuran kursu ogreticiligi istiyorum raporum devlet hastanesinden duyduğuma gore diyanet eğitim araştırmadan istiyormuş raporları bu doğru mudur acaba? Birde diyanet bayan vhki alıyor mu? Bilen varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim...

Aynen büyüklerime sordum o kurum kabul edip etmemesine bakar ora ister rapor dediler

nur çakır ve fatma1071 Arkadaşlar, Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in yürürlüğe konulması; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 26/6/2014 tarihli ve 3160 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 2 nci ve 72 nci maddelerine göre, Bakanlar Kurulu'nca 30/6/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Diyanet ve Meb bu yönetmeliğe göre memurların raporların eğitim ve araştırma hastanesinden ve üniversite hastanelerinden alınmasını istiyor. Bunu tayinler için istiyorlar atanmak için değil, mesela meb memurların tayini için böyle bir uygulamaya gitmezken engelli öğretmenler için eğitim ve araştırma hastanesi ile üniversite hastanelerinden alınan rapor istiyor. Sizler daha ekpss'ye başvurmadınız başvuruda bu raporların istenmeyeceği kesin ancak ilerde zaten ihtiyaç olacak derseniz en kısa sürede eğitim ve araştırma hastanesi ya da üniversite hastanesine başvurarak engel oranınızın tespiti ve çalışıp çalışamadığınız alanların da işaretlendiği bir rapor için başvurmanız yararınıza olacaktır.

Üst Alt