Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye zihinselden girme saçmalığı!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hakan26 anlıyoruz kardeşimde sen de bizi anla taahüt belgesinden sorumlusun ösym öyle diyor. Ayrıca senin raporun zihinselse yani öğrenmede ve IQ 80 altındaysa sorun yok zaten. Bizim sözümüz zihinsel olmayıpta zihinselden girmeye çalışanlara adamlar ruhsal rahatsızlıkları zihinselle karıştırıyorlar. Senin durumunda Aile sosyal il müdürlüğü öyle yaptıysa sınav başvurunu yapan adamda ona göre yapmalıydı. İlerde bi sorun cıkmaması için bence durumu izah eden bi dilekçe yaz biri böyle yaptı diğeri böyle yaptı diye şuda raporumun örneği de Ösym başvuru merkezine gönder. Ordaki memurlar işi bilse zaten bunların hiç biri yaşanmaz.

hakan26 bey haklı.Ya biz anlatamıyoruz ya sizler anlamak istemiyorsunuz.Şimdi hakan26 bey dün kendi konusuna da yazmış iki tarafta topu bir birine atıyor diye.Bu durumda sınava girecek olan adamın ne suçu var? Bakanlık diyor biz doğru yazık , ÖSYM diyor biz doğru yazdık.O zaman sizin mantığınıza göre dünyadaki tüm kötülüklerin sorumlusu da biz oluyoruz.Var mı böyle bir mantık.Bu adamlar kendi sistemini bilmiyorsa bizim suçumuz ne.Madem o memur hatalı davranıyor o zaman devlette bunları denetlemekle hükümlüdür.İlgili memura gereken işlemi yapar.Artık meslekten mi atar,açığa mı alır,maaşını mı keser bilemem.Adam gibi bu işler başlamadan önce çekersin tüm personelini şu kişiler şu gruptan bu kişiler bu gruptan şu şu şuna göre de grupları seçeceksiniz dersin.Hem kurum hata yapacak hemde bu hatanın bedelini sınava girecek olan kişi ödeyecek.Oldu canım başka derdin varsa söyle çözelim.Adam ilk kez giriyor hiç bir bilgisi yok.Sesini bile çıkartmıyor.Evrakları verip oturup bekliyor.Tüm işlemleri memur yapıyor.Aday sınava giriyor.Ondan sonra da ataması yapılmıyor vay efendim neymiş siz zihinsel değilsiniz.Dalga mı geçiyorsunuz siz bizimle.O zaman memurda insan gibi işaretleseydi.Bilmeyen personeli ne diye koymuş oraya.Aday keyfinden yazsa tamam haklısınız derim onda bir şey yok ona bende bir zihinsel engelli olarak sinir oluyorum.Ama siz işi daha farklı boyuta götürüyorsunuz.Sanki keyfiyen işaretlemiş gibi memuru savunup adayı eziyorsunuz.Ne kadar meraklısınız ya hükümeti savunmaya.Gidin de yalakalık yapın bari bakarsınız sizi de damatları gibi bakan yaparlar? Biraz sert ve ağır konuştum ama kimse kusura bakmayacak.Devletin suçunu vatandaşa yıkmaya kimsenin hakkı yoktur.Burada bir suçlu varsa o da devlettir.Bakın kasıtlı olarak yazanlara istediğinizi deyin.Onlara bizde kızıyoruz sizler gibi.Ama memurların suçunu adaylara yıkmayın.Vurun dedik siz öldürdünüz.Sizin bu davranışınızı da biz anlamıyoruz.Ayıptır ayıp...

Bizde yardımcı olmaya calışıyoruz amacımız kimseyi renjide etmek değil bizim kızdığımız konuda adam ruhsal zihinselden girmeye çalışıyor ayrıca yukarda yazdıklarının cevabı klavuzda yazıyor ne diyo klavuzda biliyomusun ruhsal duygusal genelden girer zeka sorunu olan yani IQ testi 80 altında olan zihinselden girer diyor buda bu kadar açık ve net ayrıca bu problemlerden dolayı geçen sınavda bir sürü kişinin ataması yapılmadı bizde ilkez girenlere böyle bi sorun varsa bi dilekce yaz raporunuda ekle gönder diyoruz kötü bişey mi diyoruz ilerde bi sorun sıkıntı çıkmasın diye ugraşıyoruz ama bu konuyuda bile bile böyle yapan varsada ( yani zihinsel olmayıp zihinselden girmeye çalışanlar ) sonuçuna katlanır.

Ben bile zihinsel olmama rağmen genelden gireceğim.Zihinselle zerre ilgisi olmayanların zihinsel yazarak girmesini bir önceki mesajımda dediğim gibi bende ya da bizlerde elbette karşı çıkıp kızıyoruz.Kötü bir şey yapmıyorsunuz , ama uyarı şekliniz dediğim gibi olmasa da öyle anlaşılıyor çoğu kişi tarafından.Bende diyorum ki Kılavuzda madem öyle yazıyor o zaman ilgili memur neden yazanı uygulamayıp kafasına göre iş yapıyor.Raporda ne yazıyorsa onu yazarım diyor.Aile bakanlığı genelden gireceksiniz diyor.İki tarafta bir birini suçluyor.Ayrıca neden zihinsel yazmadan önce hem kılavuzu hem raporu gösterip bak kardeşim kılavuzda yazan bu senin raporda yazan bu hani kardeşim senin IQ testin demiyor.Yani bunları adaylar mı öğretsin.Hadi öyle demeye kalksak bu seferde siz bize işimizi mi öğretiyorsunuz demeye kalkarlar klasik bilirsiniz.Ondan sonra da aday suçlu çıkıyor , hem atanamıyor hem atanacaklara engel oluyor üstüne birde bunların tüm suçlusu olarak aday gösteriliyor falan filan bir ton iş.Cinayet sebebi resmen.Devletin işi bunların eğitimini ilgili kişilere ve kurumlara vermek ve denetlemektir.Madem beceremiyorlar o zaman yapmayacaklar bu kadar basit.Yani işler kılavuzda yazdığı gibi yürümüyor ne yazık ki.Yani açık ve net değil.Sizde bu yüzden uyarıyorsunuz yanlış varsa düzeltin ilerde sıkıntı çıkmasın vs. diye. Eyvallah anlıyoruz gayet iyi ve güzel bir davranış ama savunuş şekliniz dediğim gibi yanlış yansıyabiliyor insanlara.O bile bile yapanların Allah cezasını versin.Ki sonuçlarını da misliyle alacaklardır zaten.

Ya o bi gerçek zaten ordaki memurlar işlerini bilseler hiç bi sorun olmaz. Adam zihinselle ruhsalı ayır edemediğinden zaten kimileride bunu fırsat bilip faydalanıyo kolay sorularda girecem diye sonra ösym iptal edince sonuç hüsran. Bende gerçekten bu konuda yanlışlık olduğunu düşünen insanlarada sonrasında madur olmaması için dilekçe ve rapor örneğinizi ösyme gönderin diyorum. Üslübumda bi yanlışlık olduğunuda düşünmüyorum bu formun amacı insanlar birbirine yardımcı olsun bende bu doğrultuda hareket ediyorum. Herkeze başarılar diliyorum. Zihinsel olmayıpta zihinselden girenlerede hakkımı helal etmiyorum iki elim yakalarında ayıptır günahtır be hem gercekten zihinsellere hem bütün engellilere. Olurda atanırsanız bu şekilde nasıl yiyeceksiniz yedireceksiniz o parayı ananıza babanıza karınıza çocuklarınıza gerçi atanamazlarda ösym pimlerini çekecek onların.

Olabilir hocam,herkesin duygu ve düşüncesi farklı elbette.Saygı duymak gerek ki bende duyuyorum.Fikirler,duygular ve düşünceler değişebilir elbette.Ve bu fikir,duygu ve düşüncelerde eleştirilebilir.Tıpkı benim sizi eleştirdiğim gibi.Gerçi ben bir tek size hitaben ya da sizin üslubunuza hitaben yazmadım genel ( seni,beni,onu,bizi,bunu vb. bırakarak ) olarak konuşmaya çalıştım onuda düzelteyim aklıma gelmişken. Bir fikire,duyguya,düşünceye katılırız ve ya katılmayız.Ya da eleştirebiliriz.Önemli olan bunları yaparken saygılı olmak , saygı çerçevesini geçmemektir. Sizi ya da diğer arkadaşlarımı eleştirirken ister istemez kırıp üzdüysem kusura bakmayın , özür dilerim. :) Bazen bu ülkenin ibretlik mantık hataları hepimizi çıldırtabiliyor ne yazık ki.Ve dediğiniz gibi bu hatalardan faydalanıp kendilerine fırsat çıkartmaya çalışanlar da öyle.Allah hepsinin cezasını versin.Yer yüzünden hiç bir bir kötülük karşılıksız kalmaz derler.Oradan yırtsa başka şeyden gidecektir mutlaka.Allah büyük.Neyse sınava girecek herkese başarılar dilerim. :)

pekı bu raporlarda zihinsel...duygusal.ruhsal bölümlerı var burda zıhınsel işaretlı olmadıgı haldemı zihinselden giriyorlar acaba...?

ctarimli

Bimere yazınca ÖSYM de dahil gerekli yerlere iletiyor durumu.

Bimere başvuru Sonucunu / cevabı buradan yazarın inşaAllah.

Bimer e yazdım sonuç yok ; Kimse kimseyi dinlemiyor sadece yazmış oluyorsun anladımki şikayet boş sonuç her zaman idare haklı yada kimse işini yapmak istemiyor

öncekı sınavdada aynı sorun vardı bu sorun çok kişi bimere yazdı vs lakın çözüm yok bunu hastanede raporu veren heyet verırken bunu zıhınsel kısmını işaretlememeli.o işaretlenmişse bu işi ne ösym ne bımer nede aıle bakanlıgı çözer bu konuda her sınavda uzar gıder böyle.ancak bundan sonra hasstanelere bu bılgı bımer tarafından bıldırılırse bır dahakı rapor alanlarda bu zıhınsel kısmı ayrı degerlendırılıp.bır dahakı sınavlarda belkı bu sorun kalkar.ama şimdı yapacak bır şey yok sızde anlayın bunu ösym gibi bimer gibi aıle bakanlıgı gibi...

şimdi diyelim okb veya anksiyete bozukluğu olan birisi zihinsel mi giriyo sınava veya memur zihinsel işaretlerse zihinselden mi girecek ? veya bipolar,şizofreni

aynen öyle kardeşim ..hastane raporunda zıhınsel kısmı işaretlı oldugundan zıhınselden gırıyor .mesele şu zaten bu arkadaşların sorunu zıhınsel .zıhınsel bölümden gırmesı sızı rahatsız etmesın.bunu anlayın artık her pıskıyatrı hastalıgı kafayla ılgılı ve zıhınseldır bunu tüm tıp dünyası bılır .tanıdık doktor varsa sorabılırsınız.sorun şurda bu zıhınsel hastaların yuzde 10 zeka sevıyesındekı ınsanla yuzdee 80 aşagısı yanı yuzde 70 lerın aynı eşit şartlarda sınava gırmesı .asıl sorun bu.çunku yuzde 80 zekaya sahıp bırıyle yuzde yuz zeka sevıyesındekı bırı aşagı yukarı aynı....bılmem anlatabıldımmı...

ben kaç kez özetledım ama arkadaşlar ısrarla ben şikayet edecem şöyle yapacam böyle yapacam vs süreklı yazıyorlar.sızden öncekı dönemde kı sınavlardada şikayetler oldu lakın bu sorun hastane heyetının sorunu bu yuzden ösym vs bunu ayıramaz.bu yuzden ben ılk yorumlarımda bırakın bu işlerı sınava nasıl hazırlanmalıyız onu düşünün dedım .kımı ben nıye zıhınselden gırmedım derdınde kımı bu hastalıklar nıye gırıyor derdınde.adam beledıye otobusune bınıyor .ılk şoforun bakışları kart okutulunca bu adamın neresı engellı düşüncesı.size ne kardeşim adam heyetten geçmişse demekkı bır engelı var .türkıyede 12 mılyon engellı var sadece sen engellısın gıbı mıletı yargılıyorsun...sınava çalışıın tavsıyem budur vesselam.

ruhsal duygusal olup zihinselden girenleri ösym ye bimere cimere yazalım...

arkadaşlar bir çok kişi ruhsal duygusal olup uyanıklık yapıp zihinselden sınava girdi ve giriyor memur olanlar bile var bunlar hakkımızı yiyor onlar girdiyse bizde girelim o zaman bize yazık degilmi ? kulavuz yayınlanıyor kulavuz rehberdir kanundur kulavuzu adam okumuyor bile işine geldigi gibi gidip zihinsel yaptırıyor yapılıyor sonradan da yok efendim memurun üzerine atıyor.. yok efendim zihinselde çentik var çarpı var falan fistan diyor kulavuzda yazıyor mental reterdasyon tanısı olan kişi zihinselden girecek diger adayların hepsi genelden girecek en önemli şey ise rapordaki TANIYA bakılacak deniliyor teşşize yani.. özür gurubu belirlenirken bakılacak deniliyor tanı önemli yani kulavuz apaçık ortada kulavuz tüm sorumluluk adaya aittir diyor adayın itiraz etmesi lazım ama itiraz etmiyor çünkü işine geliyor

DİKKAT: Engelli adaylardan, Engelli Sağlık Kurulu Raporunda, Zihinsel, Ruhsal, DavranışsalBozukluklar başlığı altında yer alan şizofreni, şizoaffektif bozukluk (manik, depresif ve karışıktip), sanrısal bozukluklar (paranoya, paranoid psikoz, parafreni), tipik veya başka türlüadlandırılamayan psikozlar, Cetvelin Geçici Fonksiyon Kaybına Neden Olan Ruhsal Hastalıklar(organik hallusinozis, organik duygu durum bozukluğu-manik, depresif karışık bipolar), maniknöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon, distimikbozukluk yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, konversiyon bozukluğu, somatizasyonbozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, paranoid kişilik bozukluğu, şizoid kişilik bozukluğu,antisosyal kişilik bozukluğu, narsistik kişilik bozukluğu, obsesif kompulsif kişilik bozukluğu vb.tanılardan bir veya birden fazlası yazılı olanlar, sağlık kurulu raporunda ayrıca zihinsel engelleilgili bir tanısı bulunmaması durumunda, Genel Engelli Grubunda değerlendirilecektir.

** Engelli Sağlık Kurulu Raporunda ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSALBOZUKLUKLAR alanında, Özür Oranları Cetveli'ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlev bozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:20-34), Çok ağır (IQ: 20'nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engel grubualanında Zihinsel engelliler yazılmalıdır. Engelli sağlık kurulu raporunda ZİHİNSEL,RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR alanında yukarıda belirtilen zekâ işlev bozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında Genel engelliler yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise Ruhsal ve Duygusal yazılacaktır.

Engel bilgisinde yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklarbulunan adayların yanlış, yanıltıcı bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. Bilgilerinde gerçeğeuymayan hususlar tespit edilen adaylar, sınav/yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekler ve budurumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Zihinsel olmadığını düşündüğünüz tanıdığınız insanlar varsa yetkililere yardımcı olunuz. Sonuçta zihinsel bir insanın durumunu anlayabiliriz..

bimere cimere ösym ye yazalım arkadaşlar

Bimer ve Cimer'e şu şekilde yazalım;

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı memurlarının kasıtlı yada kasıtsız hatalar yaparak pek çok adayın ön kabul ve taahhüt beyan formuna Zihinsel yazdığını ilgili bakanlığın tüm illere acilen teftiş için müfettişler gönderilmesini Engelli Sağlık Kurulu Rapor ları ile taahhüt beyan formlarının incelenerek ilgili adayların sınavlarının iptalini aksi takdir de Cumhuriyet Başsavcılığı na suç durusunda bulunacağımızı belirtelim.

Bu şekilde tüm iller de ki kirli eller tespit edilir

Son düzenleme:
Suç işini bilmeyen Politikalar Bakanlığı memurların, bir adamın %40 ruhsal hastalığı var, ver elini zihinsel sınavına.
Bu nasıl adalet 😶
Haklı bir dilekçe deryabalcı
O zaman zihinsel sorularda herkesçe eşit olur, Bu kadar basit.

@bütünüyle farkındayım özelden bana bu şekilde sınava giren tanıdıklarım var sıkıntı olmuyor yazdın mesajın duruyor burada da gidip gelip yok böyle ceza alacaklar yok şöyle olacak diyorsun

bir dediğin bir dediğini tutmuyor, kusura bakma o gün bana attığın mesajdan sonra seninle iletişimi kopardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt