Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye zihinselden girme saçmalığı!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
pasini

Valla gardaş kitabın ortasından konuştun ama insanın içine kurt düşürdüler bir kere sende haklısın ...
ben kimseye gidip de beni zihinsel engellilerden sınava sokun demedim ne doktorar dedim nede ÖSYM bürosundaki görevlileri hem psikiyatriden hem nörolojiden rahatsılızğım var 10 senedir psikolojik tedavi görüyorum yani kimseye gidip beni şu grupran bu grupran sınava sokun demedim .!!1
Gerçekten millet zihinsel deyince gerzekalı hasta ne dediğini bilmeyen adamları sanıyor herhlde ? zihinsel engelli çok geniş kapsamlı bir terim bence birçok hastalık bu grubun içine giriyor olabilir ama iyice araştırmak lazm ....

arkadaşlar az önce ÖSYM ye telefon açtım çağrı merkezindeki bayana durumu izah ettim bana dediği şu : bu şekilde yani sözlü olarak bir yanlışlık olduğunu bilemeyiz eğer bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsunuz ÖSYM genel merkezine dilekçe yazın burdaki arkadaşlar inceler gerekeni yapar dedi.

bende şöyle diyorum ben başvuru yaparken zaten raporun fotokopisini aile ve sosyal politikalar bakanlığına birde ÖSYM bürosuna verdim bir yanlışlık varsa şayet ortada ÖSYM gerekeni yapar ......

Arkadaşlar bu konuyu anlamak bu kadar zormu bence çok basit zihinselden girmek demek zeka testin varsa zeka testinde IQ su 80 nin altındaysa hiç bi sıkıntı olmaz içiniz rahat olsun ama zeka da bi sıkıntı yoksa ve sınava zihinselden giriyosan asıl sıkıntı orda işte ilerde ösym atamayı iptal ediyor hem siz giremediğiniz gibi başkasıda yerleşemiyor o kadroya bunun örnekleri var 2014 ekpss de 200-300 kişinin sınavı iptal olup ataması gercekleşmedi.
Ayrıca her pskiyatri zihinsel değildir. Zihinsel olabilmesi için klavuzdada yazdığı gibi IQ testi lazım benimde pskiyatrik rahatsızlığım var ama sınava genelden giriyorum çünkü zekada sorun yok. Memura desem zihinselden girmek istiyorum diye evet girebilirim ama ilerde zeka testi isteseler ve zekada sorun çıkmasa kime ne diyeceksin. Gayet açık ve net bi şekilde klavuzda yazıyor kusura bakmasın ama kimse bunu bile bile yapıyorsa ilerde sonuçunada katlanır sonrada vay benim sucum değildi memurun suçuydu falan demek fayda etmez adama demezlermi sen klavuzu okumadınmı diye...

Evet Zihinsel olanların Yüksek puan alanlarının sonuçları doğrultusunda Ösym 2014 de inceleme başlatıyor raporları bakıyor ki 80 ile 95 alanlar büyük çoğunluğu zihinsel değil ve sınavları zihinsel olmadığı halde zihinsel kategorisinden girdiklerinden iptal ediliyor . Asıl olması gereken genel engelliler kategorisinden girmeleriydi

Zihinsel engeli olmadığı halde tanıdık ahbap doktor aracılığıyla zihinsel engelli raporu alanları Ösym'ye ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na mektup ile ya da elektronik ortam aracılığıyla şikayet başvurusunda bulunulursa zihinsel engelli kategorisinden girenlerin raporlarının incelenmesi için gerekeni yapacaklardır arkadaşlar.

ulan ne karın ağrısı iş arkadaş sınava başvurmas ayrı dert sınava girmesi ayrı dert kazanıp atanması ayrı dert bu ne biçim iş bee batsın bu dünya ... :( :(

ben de aynı gruptan giricem. ama zihinsel yazdırmadım başvuru merkezinde. ne yazdırmam konusunda soru yazdım foruma ama cevaplayan da yok. genel engelli seçeneği hangisi oluyor onu bulamadım sadece. ve en altta sınıflanamayan kısmını işaretletip yanındaki özel durumlardan ruhsal duygusal işarettirdim. ama doğru olup olmadığı konusunda şüpheliyim. lütfen yardımcı olursanız sevinicem. genel engelli statüsünde girecek aday hangi şeceneği işaretlemeli bi yardım lütfenn................

merhaba s.unsal. genel engelli seçeneği hangisi ben onu bulmadım. bi yardımcı olsana lütfen!!! genel engelli seçeneği hangisi. beni kaydeden memur sınıflanamayan seçeneğini işaretleyip altına psikoz yazdı. ve de yandaki özel durumlardan ruhsal duygusal kısmını işaretledi. o da benim yönlendirmemle. yani bilmiyordu
.

KaraŞahin88
bende ilkkez gireceğim ekpss ye..Burada her kafadan farklı bir ses çıkıyor.Aslında bu çok normal.Kızmıyorum buradaki arkadaşlara.Neden mi kızmıyorum.Ne bakanlık nede ösym başvuru merkezindeki memur.İkisinden biri ne yaptığını bilmiyor.birinden biri hata yapıyor.ama ikiside bir birini suçluyor.biri o yanlış yapmış onlar düzelticek diyor,diğeride yok biz doğru yaptık karşı taraf hata yapmış onlar düzelticek diyor.Arada ben kaldım.devletin memurları bile konuya hakim değilken buradaki arkadaşların herbirinden farklı fikirler çıkması çok normal.yapcak bişey yok.sırf bu iş için 09,03,2016 tarihinde tekrar izin aldım iş yerinden.gözümün içine dik dik baktılar..e biz sana ekpss başvurunu yap diye izin vermiştik zaten der gibi..bir şey diyemedim.haklılar tabi.umarım görevli görevli memura saldırmam..zira sinirlerime hakim olamıyorum malesef.

Ne dediğinin farkındamısın ? Zihinsel engelli olup lisans önlisans bitiren arkadaslarımız var gayet memur olarak calısıyorlar. Zihinsel engelli dediysen iq su 80ın altında olan insanlardan bahsediyoruz türk toplumun yaklasık %5 i öyle zaten illa herkes raporla tecillencek değil. zaten ağır zihinsel engelli olanlar ekpss ye zihinseldn girse dahi sizin o cok basit dediğiniz soruları bile cözemez. Facebookta yaklasık 6 bin kişilik ekpss grubum var ordan knştugum arkadaslarla zihinsel olup kamu da memur bilgisayar işletmeni veri hazırlama kadolarında calısan büssürü zihinsel engelli arkadas var. Engelsizbiz

Karaşahin88 raporunuz ruhsal duygusal durumla ilgili sanırım eğer zihinselle ilgili bi sorununuz yoksa başvuruyu doğru yapmışlar. Sınıflanaman da genel den girer sınava klavuzdada yazdıgı gibi ruhsal hastalıklar genelden ama öğrenme ve zekayla ilgili hastalığınız varsa yani zeka testiyle IQ su 80 nin altında olanlar zihinselden gireceklerdir. Ayrıca klavuzada bakmanızı tavsiye ederim http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/EKPSS/2016EKPSSKILAVUZ25022016.pdf

Zihinselden girecek olanlarda ÖSYM nin verdiği kağıtlarda zihinsel mi yazıyor? Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün bana verdiği ön taahhüt belgesinde genel yazıyordu ama ÖSYM nin verdiği kağıtlarda yazmıyor. Bana da bir şey demedi ordaki kişi.

insanogluinsan
bana bakanlığın verdiği tahhüt belgesinde genel yazıyor,
ösym merkezindeki memur raporumda zihinsel yazıyor diye, zihinsel işaretledi.
birinden biri yanlış yaptı.

şimdi uğraş dur.

Sınıflanamayan + Karşısına da Ruhsal ve duygusal İşaretlenecek Genel engelli bu şekilde yapacak

GND

Zihinsel olmayıp Zihinselden giriyorlar. Soruları çok basit oluyor. Haksızlık oluyor. Ortopedi engellilere döşüyorlar soruları. Hak savunmakta mı suç oldu ? İşine bak hemşerim.

suçu memura ona suna atamazsnz cunku onların affedersiniz ama şeyinde bile olmaz. cunku senin imza attıgın belgede engel grubumu asp ile ortak olarak belirledim. yazıyor yani tüm sorumluluk adayda. ayrıca elinizde varsa iyi okuyun engel grubumun yanlış belirtilmesi halinde sınavdan alacağım puan iptal edilecek ve atansam dahi atamam iptal edilecek hiçbir yasal hak iddia edemiyeceğim yazıyor :D memur snn engelli grubunda yanlıslık yok dese bile peşini bırakmayın mental kapasite yoksa raporunuzda ruhsal tüm hastalıklar genel alanı olmalı. ruhsal hastalıgı olup zihinsel belirtlendiyse. sınavın iptal edilince aglamayınız. kendi düşen aglamaz vakit varken ösym arayıp ne yapmanız gerektiğini öneriniz. bir arkadasımız aramıs ve dilekçeyle rapor gönderilmesi istenmiş. hata varsa burdaki arkadaşlarımız düzeltir demişler.

Ben bile %40 zihinsel engelli olmama rağmen sınıflanamayan kategorisinden girerken insanların bu tarz uyanıklık yapması beni biraz üzüp,kırdı ve öfkelendirdi.Ama şaşırmadım çünkü canım ülkemde her şey sorun.Bir tane düzgün bir şey görsem hayır dağıtacağım o derece.

onlar girsin bakalım sınava kurum tekrardan rapor isteyince bakalım nolacak

Elsina.92 ninde dediği gibi ön kabul ve taahhüt beyanında aynen şöyle yazıyor. ÖSYM nin herhangi bir sorumluluk taşımaksızın kendi olanaklarına göre karar verebileceğini ve bu kapsamda herhangi bir hak iddiasında bulunmayacagımı ve bu belge üzerindeki taahhütlerimi bilerek doğru olarak yaptığımı, beyanlarımın, ilgili bilgi ve belgelerimin doğru olmadığının belirlenmesi durumunda EKPSS ile elde etmiş olduğum tüm haklarımın geri alınmasına itiraz etmeyeceğimi ve bu kapsamda herhangi bir hak iddia etmeyeceğimi kabul ve taahhüt ederim. Yazıyor böyle yaparak hem gerçekzen zihinsel olanlara ve hemde diğer engelli arkadaşlara haksızlık ediyorsunuz siz yerleşemediğiniz gibi diğer arkadaşlarda yerleşemiyor o kadroya ayrıca bunun örneklerini 2014 EKPSS gördük bir sürü arkadaşın ataması iptal oldu hala zamanınız var arkadaşlar eğer zihinsel değilseniz yani zekada sorununuz yoksa bir dilekceyle durumu anlatın ve raporunuzun örneğiyle beraber ÖSYM başvuru merkezine gönderin. Yoksa sonuç bellii haa birde lütfen şu olayı bi ayırt edelim zihinselle , ruhsal duygusal birbirinden farklıdır. Her ruhsal zihinsel değildir. Zihinsel olabilmesi için zekada ve öğrenmede sorun olması lazım.

Yorumları okuyunca gidip kendi kafama bir el ateş edesim geldi.Bu nedir.At izi it izine karıştı diye bir deyim vardır.Aynen o yaşanmış yorumlarda.Şimdi benim rahatsızlığım %40 apitik otizm zihinsel engelli süresiz raporum mevcut.Bugün başvuru yaptım , aynen aktarıyorum yazanları;

Engelli Grubu (Sürekli)
Tam Vücut Engel Oranı (%) 40
Sınıflanamayan (%) 40
Açıklama : atipik otızm

Özel Durumlar
Yaygın Gelişimsel Bozukluk

Şimdi buna göre ben zihinsel mi giriyorum yoksa sınıflanamayan kategorisinden mi gireceğim.Ulan Türkiye'de engelli olmak hele ki zihinsel engelli olmak zaten başlı başına bir dert.Salak yerine koyan mı dersin,geri zekalı sıfatı veren mi dersin,dalga geçen mi dersin.Ne ararlarsan var.Ne kadar hoş görüden yoksun bir millet ve ülkeyiz.Bunda bile çakallık yapıyorlar.Hakkı olanın hakkını yiyorlar.O zaman ölelim geberelim abi niye yaşıyoruz ki.Her kafadan ayrı bir ses.Devlet desen umru değil.Eee ne yapmaya geldik biz sıkalım kafamıza yatalım paşa paşa mezarımız da.Akşam akşam gene moralim bozuldu.Zaten yoktu.Şimdi yokun yoku oldu.Teşekkürler herkese. ( Moralimi bozanlara değil yardımcı olacaklara hitaben yazdım bilginize )

FaCia

kardeşim ben 5 senedir atanmayı bekliyorum senin kafasını yaşıyon sen ? bari bu sene atanalım anasını satım daha düz yolda yürüyemeyen 2 gözü görmeyen adamlar işe girdi anasını satuım ...

@FaCia

kardeşim ben 5 senedir atanmayı bekliyorum senin kafasını yaşıyon sen ? bari bu sene atanalım anasını satım daha düz yolda yürüyemeyen 2 gözü görmeyen adamlar işe girdi anasını satuım ...

27 yasındayım. bende 21 yasından beri bi kuruma atanamadım özel sektörde öldürüyorlar bizi.!

Sınıflanamayan tümü normal yani genel engelli olarak herkesle bir sınava girecek onda sorun yok sorun zihinsel de

elsina.92

sizde kusura bakmayın ama..devlet memuru değilim..ösym memuru hiç değilim..ekpss ye illkez girecek olan şizofreni engelli bir bireyim..kafam zaten allak bullak.memur birşey sormuyor..elinden evrakı alıyor..bilgisayardan bir çıktı alıyor..adres bilg ve kişisel bilg kontrol et sonrada imzala diyor. bizde kontrol edip imzalıyoruz..ben nereden bilecem kim neyden sınava girecek..hangi grup nedir.karma karışık işler...ösym nin memuru kendi işini bilmezken bizim bilmemizi beklemeniz biraz tuhaf olmuş..sorumluluk tabiki onlarda..açarım davayı..

hakan26 işine geldiğinde açarım davayı, hakkım değil mi kardeşim, herkes işini düzgün yapsın, bilmiyorsa bıraksın naraları o göreve sen gel de sen düzgün yap işini deyince ben şizofreniyim yarın birgün memur olursunuzda burdan konuşmak kadar kolay mı anlarsın

Ahmedkilicc

orada bu işi para karşılığında yapan ben değilim..o bu işi hakkıyla yapmak ve insanları yönlendirmek için devletten para alıyor..ben bu iş için devletten para almıyorum..bunu anlaman bu kadar zor mu? işini düzgün yapsın..söylemek istediğim bu..sen başka bir şey anlıyorsan oda senin sorunun kusura bakma..

Yukarıda yazdım ön kabul ve taahhüt belgesinde neye imza attığnızı hemde gayet açık bişekilde yazıyor orda. Bütün sorumluluğu üstleniyorsunuz dava açınca yada itiraz edince sormazlarmı adama bu belgenin altına imza atmışsın diye. Ayrıca o belge üç nüsha biri sizde biri ösym de diğeride aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğünde

s.unsal_40

bunu anlamanız bu kadar zormu? yani benmi anlatamıyorum sizmi anlamıyorsunuz.arkadaşım ben ekpss ye ilk defa giriyorum.e kpss hakkında en ufak bir bilgim bile yoktu.böyle bir sınavdan haberim bile yoktu..arkadaş tavsiyesi böyle bir sınav var,sende gir dedi..iyi gireyim dedim..nasıl başvuru yapılacağını öğrendim.gittim bakanlığa raporunu ver dediler verdim.onlarda bana bi evrak verdiler. bunu ösym merkezine vereceksin dediler,iyi dedim..ösym merkezine gittim evrakı verdim,adam raporunuzda göreyim dedi..buyrun görün dedim..sonra ösym merkezindeki memur bilgisayardan çıktı verdi..ad ve adres bilgilerini kontrol et dedi..kontrol ettim..ayrıca raporunda zihinsel işaretli bu yüzden bende sınav girişini zihinsel yaptım.bakanlık formu yanlış yazmış,söyle düzeltsinler dedi.şimdi şurayı imzala dedi.imzaladım..bana bir örnek verdi..şurada aktivasyon kodun yazıyor..ösymais e gir aktif yap dedi..peki dedim..hepsi bu..yani bunu anlamaktamı zorlanıyorsunuz.kaldıki bakanlık aynı evraktan 3 tane çıktı vermedi.2 çıktı düzenledi..biri kendilerinde kaldı,,birini ösym merkezi aldı..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt