Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye zihinselden girme saçmalığı!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
paranoya neyın peşinde olucam banane kım nerden gırerse gırsın .bende burda bılgı paylaşıyorum neyın peşinde olucam kılavuzda kılavuz dıyorsunuz ...hangı pıkıyatrı hastalıgı yazsan şu netten bıle zıhınsel oldugu zıhınsel sorunlar oldugunu yazzıyor .bunu doktorunuza sorun olmazsa .asıl sız neyın peşindesınız...ha şu degerlendırlebılır.herkes her psıkıyatrı hastaları nın hepsının zekası bır deyıl .bunu nasıl ayırabılırler bılmıyorum...

Bunu ayırabilmenin yolu işte klavuzdada yazdıgı gibi zeka testi. Test sonucu IQ su 80 nin altındaysa kimsenin bişey demeye hakkı yok zihinselden girer ama adam ruhsal sıkıntısı var yani zekada sıkıntı yok oda zihinselden girmeye çalışıyor. Bunu anlamamak bu kadar zor olmaması gerek yaptır zeka testini gir sınava

Arkadaşlar bu konuyâ son noktayi ben koyacam cünkü
Sinava ilk girişim aile vesosyal politikalar bakanligi genel engelli yazmıs tahahüte okuldaki memurda o kadar itirazima ragmen zihinsel yazdi engele belki sesimi cikarmasaydim karli cikardimburasi türkiye ama ben işkirlenip hakŚizlik olmasın diye ösym ye başvurdum orada aynı sonucu verirse ne yapacam bilmiyom arasira basvuru sonucunu kontrol ediyom engel grubu hep ayni ösym deki memurda yanlış yaparsa şaşirmam valla sonucu bekliyom
bu arada hastaligim atipik psikoz ösymden cevap gelince burdan paylaşacam

tb2nhf ÖSYM'nin size teslim ettiği kağıtlarda zihinsel kategorisinden gireceğiniz belli mi, yazıyor mu öyle bir şey?

Keşke herkez tb2ngf ve aydınyavuz gibi duyarlı olsa. Ama bazı insanlar zihinselden girebilmek için kırk takla atıyorlar, onların sonunu hiç hayırlı görmüyorum ösym atamalarını iptal edecektir çünkü bunun örnekleri geçtiğimiz yıllarda var. Bide hadi herşeyi bi kenara bırakın bu dünyanın öbür tarafı var haksızlık edip diğer insanların hakkını yemeyelim lütfen.

ÖSYM ; "Engel durumunda zeka ile ilgili bir problem(retardasyon) olmayanların zihinsel engelliler kategorisinden girmesi hatalı. Gerekli açıklamalar ve uyarılar kılavuzda da yer alıyor. Tarafımızdan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri'nin aldığı rapor örnekleri incelenecek. Atanmış olsalar dahi atamalar iptal olacak ve sınav sonuçları geçersiz sayılacak." dedi.

Bilginize.

ctarimli, 5 saat önce - Alıntıya git memurlar net

Aynen arkadaşlar yukarıda Arıkan arkadaşımızın yaptığı alıntıdaki cevabı aldım. Umuyorum ki bunu uygulayacaklar.

Biz başından beri diyoruzda inanan yokki çünkü geçen sınavda atamalar iptal oldu ne hikmettirki hala millet zihinselden girmek için uğraşıp duruyo. Arıkan nerden aldın onu bi linki minki varsa atta millet okusun.

kişi zihinsel engelli olmadığı halde zihinsel engelliler grubundan yazılmş ise bu engellinin değil aile ve sosyal politkalar müdürlüğündeki memurun hatasıdır başkasının hatasını başkasına yüklemeyin. sınavı iptal olmak demek nedemek bizim alnımzıda enayi mi yazıyor memurun hatasını bize neden yüklüyorlar ???

Farkındaysan, bunun bir hata olduğunu biliyorsan oradaki görevli memuru uyarıp durumu değiştirmek yerine bu hatadan istifade ediyorsan ve bütün bunlar yüzünden başkalarının anlına enayi yazılmasına sebep olacaksan, bu hataya göz yumup ortak olmanın sonuçlarını da kabul ediyorsun demektir.

Sayın insan oglu insan nickli kardeşim ösym den hala sonuc bekliyorum valla 1 haftadir sonuc yok hala zihinsel yaziyo korkum osym deki memurda yanlis yazar zihinselden girip memur olrken sorun cikar diye korkuyorum bu bi sey degilde girilecek kadroyu doldurup bu kadroya baskasinin girmesini engelemek engelliye yakismaz bence bu tek elden yapilmali hem aile sosyal politikalar hem okul hem osym olmasi yanlislik riskini 3de3yapiyor bence tek osym halletmeli bu engel konusunu tabiki yanlislik yapmadan oyle degilmi saygilar

peki bu hatayı nasıl düzeltecez ÖSYM ye dilekçe yazsak yeterli olurmu ???

Telefon: 444 6796 (OSYM) (Çağrı Merkezi)

Çağrı Merkezi numarasını çevirip doğru yönlendirmeyi bizzat kurumdan almanızı öneririm.

Evet ösym ye konuyu izah eden raporunuzunda bir örnek ile gönderin yoksa memurluk yanar sınav yanar

vay anasını beee... :( :(
midayata pirinçe giderken evdeki bulgurdan da olduk arkadaş .... :(

GND aradın mı? Hangi yolu izlemeni söylediler, ÖSYM il merkezi mi dilekçe mi? Ya da başka ?

Çok dikat Ev de ki bulgurdan dan olmayın Ösym ye acil gönderin dilekçeyi ve rapor örneğini

gnd dogru cevaplamışssın ösym dekı memur ne yazmışsa o .sanırım ona verılen talımatta en yuksek puan hangısıyse onu baz al denmıştır .onlarda bakıyor pskıyatrı puanı yuksekse zıhınsel yazıyor ve psıkıyatrı hastalıklarının hepsı zihinsel sorunlardır vesselam ...

Hadi ya benim kompile psikiyatrik ben neden Genel engelliden giriyorum . Siz uyutun kendinizi iptal olunca görürsünüz Zihinsel adı üstün de zeka geriliği Yani mental retardasyon yazar sizde yazıyormu Hayır zaten insan kendisinin zihinsel olup olmadığını bilmezmi buz gibi bilir Ha siz bilirsiniz dilerseniz birşey yapmayın zaten o zaman da sınavınız iptal olacak Yada yol yakın iken düzeltin

İşte link

http://forum.memurlar.net/konu/2183359/

Zaten Zihinsel engellilerin bu sınava girseler bile normal memur olarak atanmaması gerekir. Adam zihinsel olarak yetersizken devlet memuru olarak atanması bence devlete hakarettir. Ayrıca Zihinsel engelliler için bu sınavla atamaları yapılanların devletin ayrı korumalı devlet birimleri oluşturup, hepsini orada çalıştırmalı, zeka gerektirmeyen tek tip iş yapmalılar işleri açık basit ve sorumluluk gerektirmeyen nitelikte olmalı.

gnd dogru cevaplamışssın ösym dekı memur ne yazmışsa o .sanırım ona verılen talımatta en yuksek puan hangısıyse onu baz al denmıştır .onlarda bakıyor pskıyatrı puanı yuksekse zıhınsel yazıyor ve psıkıyatrı hastalıklarının hepsı zihinsel sorunlardır vesselam ...

nasıl yani anlamadım ????
Valla arkadaşlar kimse üstüne alınmasın ama herkes bişey söylüyor bende artık kime nasıl inanacaımı şaşırdım ....

Neyini anlamadın Abi Sen kendinin zihinsel olup olmadığını bilmiyormusun , Zeka geriliği yazıyormu raporunda hayır o zaman Sen zihinsellim diyemezsin
Ösym gerekli incelmeyi de başlatmış sınav hakkı yanacakmış böyle olanların düzelttirmezse siz bilirsiniz

GND ve diğer arkadaşlar ben merak ettim ulaştım sordum, siz de kuruma sorun onlardan gelen cevaba göre hareket edin ve karar alın.

tekrar arayacam ÖSYM yi bakalım ne cevap verecekler ona göre hareket edecem ??

gnd sen işine baksenın suçun yok ...bunlar boş konuşuyorlar biri diyor şizofrenım ben neden deyılım bırı dıyor o nıye gırıyor bu nıye gırıyor..senmı zıhınselden gırmek ıstedın.yok raporu veren doktor heyetı senın hastalıgını zıhınsel yazmışmı yazmış .o senın suçunmu yok .ösym yazmış sen gıt sınavına gir işine bak .zaten yukarda arıkan kardeş yazmış.zıhınselın soruları artık normal sınavdan zor deyişmeye çalışıyorum genel yapmak için yazmış.zihinselın soruları daha zor olmuş bu guyguycular yuzunden.hasta olan bır çok kişi magdur olmuş.kardeşim ruhla akılla olan her hastalık zıhınle alakalıdır ılla zıhınsel deyınce gerızekalımı anlıyonuz sız.bır psıkıyatrı hastası elınde olmadan saldırgan olabılır.aşırı sosyofobı olabılır.toplumdan uzak olabılır çeşitlı düşünceler oluşabılır vs vs.şahıtlıyıu bıle kabul edılmez yargıda .bu zıhınsel deyılde nedır.ne uzattınız bu konuyu.ha eger haksız yere hasta olmadan psıkıyatrıye gıdıp rapor alıyorlarssa allah bu hakkını yedıklerının hakkını onlardan sorsun .ama gerçekten hasta olmuş ve psıkıyatrıden rapor almışsa gıtsın sınavına gırsın zıhınsel yazmışsa zıhınselden gırsın genel yazmışsa genelden gırsın hıç kımsenın hakkını yemez .vijdanıda rahat olsun gırsın....

Şizofreni hastaları hangi gruptan sınava gireceğine kendi karar verebilir mi?

[FONT=sans-serif]Benim hastalığımda [/FONT]ŞIZOFRENI. Vergi indirimi raporunda hem ZIHINSEL hemde RUHSAL VE DUYGUSAL işaretli.

EKPSS 2016 Kayıt olduğumda ZIHINSEL ENGELLİ(MR) yazılıydı taahhüt belgesinde. Yanlış Olduğunu sonradan farkına vardım. GENEL ENGELLI yazmalıydı.

AİLE ve SOSYAL POLITIKALAR BAKANLIĞINA TEKRAR GITTIM HATANIN DÜZELTILMESI İÇİN.
VE ÖN KABÜL ve TAAHHÜT BEYANI HAZIRLADILAR. DÜZELTILEN BELGEDE GENEL ENGELLI YAZILIYDI ARTIK.

ÖSYM ye dilekçe yazdım GENEL ENGELLI grubundan sınava girmek için. Ve gerekli belgelerle beraber dilekçeyi ÖSYM BILKENT/ANKARA adresine postayla gönderdim. Ama sonuç hala belli değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt