Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS’ye Zihinsel bölümünden gireceğim. Nasıl hazırlanmalıyım, neler dikkat etmeliyim?

biirkann

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

EKPSS’ye girmeyi düşünen biriyim ve özellikle zihinsel / mantık ağırlıklı bölümden sınava gireceğim. Bu yüzden sınava daha önce girmiş olan engelli arkadaşların gerçek, birebir yaşadıkları tecrübeleri öğrenmek istiyorum. İnternette çok fazla bilgi var ancak bunların büyük bir kısmı kulaktan dolma olduğu için, işi gerçekten yaşamış kişilerin yorumları benim için çok daha kıymetli.

Amacım sınavdan korkmak ya da gözümde büyütmek değil; tam tersine, neyle karşılaşacağımı bilerek, bilinçli ve doğru bir şekilde hazırlanmak. Özellikle zihinsel bölümün mantığı, soru tarzları ve sınav esnasında yaşananlar konusunda fikir edinmek istiyorum.
Bu nedenle sizlere birkaç konuda danışmak istiyorum:

• Sorular genel olarak sizce kolay, orta ya da zor seviyede miydi?
  • Türkçe bölümünde okuduğunu anlama ve yorum soruları nasıldı, uzun paragraflar var mıydı?
  • Matematik kısmında ağırlık daha çok temel işlemler ve basit problemler üzerinde miydi, yoksa zorlayıcı sorularla karşılaşan oldu mu?
  • Zihinsel / mantık soruları (akıl yürütme, ilişki kurma, şekil–sayı mantığı, sıralama, dikkat soruları vb.) sizce nasıldı? Bu bölümde özellikle zorlayan ya da dikkat edilmesi gereken noktalar var mıydı?
  • Sınav süresi yeterli oldu mu, zaman yönetimi açısından sıkıntı yaşayan oldu mu?
  • İlk defa giren biri için sınav ortamı çok stresli mi, yoksa birkaç dakika sonra alışılıp rahatça devam edilebiliyor mu?
  • Sizce çalışırken özellikle odaklanılması gereken konular hangileri?
  • “Keşke buna daha fazla çalışsaydım” dediğiniz bir konu veya pişmanlık oldu mu?

Özellikle zihinsel bölümden sınava girmiş veya bu bölümde deneyimi olan arkadaşların yazacakları benim için çok yol gösterici olacaktır. Burada paylaşacağınız her bilgi, benim gibi EKPSS’ye hazırlanan birçok kişi için de ciddi anlamda fayda sağlayacaktır.

Tecrübelerinizi paylaşırsanız gerçekten çok sevinirim.
Şimdiden cevap veren herkese teşekkür eder, herkese başarılar dilerim 🌿

Zihinselde bildiğim kadarıyla uzun paragraflar yok ve soru zorluk derecesi kolay rahatsızlığınız nedir?Ruhsal rahatsızlığınız varsa Zihinselden değil Genelden göreceksiniz.

Zihinsel/mantik derken genel yetenek sorularini mi kastettiniz?

Eger engeliniz zihinsel degilse zihinsel grupta giremezsiniz sinava. Engeliniz nedir?

Yanlış anlaşılmak istemem ama zihinsel engelli bir birey bu kadar güzel anlamlı ve düzgün cümleler kurar mi

Üst Alt