Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye yanlışlıkla zihinsel statüsünde girmek..?

hcanon

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar, gectigimiz hafta yapilan ekpss sinavina zihinsel mr dan girdim. Sinava basvurdugum okuldaki gorevli memur beni boyle bir talebim olmamasina ragmen zihinsel olarak kaydetmis. benim anlamadigim zihinsel olarak sinava basvurmak icin ekstradan iq testi ve testin sonucunu istemiyorlar mi? bu durum atanmama engel olusturur mu, atandiktan sonra basim agrir mi? Ki su an atansam bile 2022 ekpss ye tekrar basvurup girecegim ama yasim da ilerledi artik beklemek de istemiyorum.

sinava ilk kez girdim bunda da boyle birsey oldu, ne guzel sevinmistim 50nin ustunde net yaptim ama anlasilan pek bir ise yaramayacak. boyle bir deneyimi olupta bana yol gosterebilecek var mi?

Sağlık kurulu raporunuzdaki engel grubunun dışında, özellikle de zihinselden sınava girip atanırsanız atamanız iptal edilebilir.

sınavına girmişsin bundan daha güzel bir duygu var bulut arkadaş doğru demiş atama iptal edilir

Zihinsel engellilere yapılan sınavın soruları diğer gruplara göre biraz kolay geçmişte bu ve benzer durumlar için şikayetler olmuştu sanki.

memura ozellikle genelden girmek istiyorum dedim ama secemiyorum sadece zihinseli secebiliyorum demisti.

bak kardeşim sakın ortalığı dallandırma kimseye tek laf etme puanını al atanmaya bak... o kadar kimse birşey demez diyemez...
bende epilepsi hastsıyım bundan yıllar evvel benide zihinel engelliler grubuna yazmışlar bende senin gibi burada konuş açtım bilen bilmeyen herkes birşey yazdı yok efendim zihinsel engelli olmayaıp o gruptan girenlerin sınavı iptal olacak şöyle olacak böyle olacak dediler gitti ösym ye dilekçe yazdım engel grubumu değiştiriler şimdi yıllardır atama bekliyorum kimseye birşy söyleme atan çek git buralardan kimsenin dediğine kulak asma sonra çok pişman olursun....

Keşke başvuru esnasında bunu fark edip hemen düzelttirseniz. atamanız iptal edilir büyük ihtimalle. sıkıntı çıkarır size bu durum.

Bu arada engel durumunuz nasıldı?

hiçbirşey olmaz kimseye kulak asma bak eğer bu durumu birilerine söylerde düzelttirirsen siddin sene atanamazsın..

Zihinsel engelin yok hepsinide yapmışın atanırsın

suclayici yazmissinizx ama 2 senedir sinava hazirlaniyorum gorevli memurun aymazligi yuzunden(yani baska birinin hatasi yuzunden) 2 senelik emegim heba olacak ve ustune tekrar sinava girmeye kalksam 2 sene beklemem gerekecek(2 sene sonra sinav olacagi da mechul...) zihinsel sinavina ozellikle girmisim gibi konusuyorsunuz ancak sinavlar konusunda yeterli deneyimim var, genelden sinava girip 85 almayi bu zimbirtidan 95 almaya yeglerim yani. zihinselden sinava girmek hususunda herhangi bir belge bile sunmadim, sorulmadi zaten boyle birsey.

oradaki memur sadece bir is yapacakti onun da icine etmis anlasilan.

Yanlışlıktan ziyada klavuzda yer alan maddeler önemlidir.
Maddeleri gözden geçirin isterseniz.

bıraz inancın varsa tekrar sınava gir

yani hak geçer

Atandıgın zaman tercih yaptıgın kuruma evrakları teslim ettiginde evrakların incelenecek o zaman zaten ortaya çıkar.Zaten şefler senin direk zihinsel engelli olmadıgını anlayıp senın haberin bile olmadan gizli yazıyla durumu üst makamlara bildirir. Ben şuan muhaberat servisinde çalışıyorum. Kurumda çalışan arkadaşlarla ilgili onların haberi bile olmadan öyle yazılar gelip gidiyor arkadaşların haberi bile olmuyor. Benim çocukluk arkadaşım 2 yıllık üniversite mezunuydu. KPSSS ye lise mezunu soruları kolay olur diye ortaögretim kategorisinden girdi. Neyse daha sonra atamasıda yapıldı. Bu arkadaş çok zeki ya Üniveristeye gidip bana Lise diplomam lazım deyip ordan alıp atandıgı kuruma kaydını yaptırdı. Aradan 3 sene geçti kurum müfettişleri bunun yalan beyanla memur oldugunu tespit ettiler. İşten atılıp hakkında yalan beyan bulunmaktan dava açıldı. Çalıştıgı kurum TCDD dı.

tercih yapıp atanırsanız, sizden raporunuz istenecek ve durum ortaya çıkacak. birçok engelli atandıktan sonra tekrar rapor alması için hastaneye yönlendiriliyor, çünkü çalışıp, çalışamayacağı alanların kesinleştirilmesi gerekiyor. bir sözleşme onayladığınız için yasal sıkıntıya düşebilirsiniz. bir hata olduğunu farketmişsiniz ve bunu bilerek sınava girmişsiniz. bu nedenle bundan sonraki süreçte memur yanlış yaptı deseniz bile işin sorumluluğu üzerinize yüklenir.

Zorro
tabiki kolay ben girsem 95 garantiydi şimdiye kaç yıllık memurdum ahhh keike o gruptan girsem sınava.....

neoplis
ne alaka kardeşim öyle saçma şey mi olur ????
benimde çok yakın arkadaşım meslek lisesi raylı sistemler mezunu + 2 yıllık elektronik böl mezunu.. çocuk üniversiteyi bitirdi ama lise kpss raylı sistemler bölümünden TCDD ye atandı yıllardır çalışıyor hiç kimse ne soruşturma açtı nede birşey yaptı ayrıca o dediğin adam kpss ye girerken yada kuruma atandığı zaman onun üniversite mezunu olduğu bilinmiyormuydu sanki ?? öyle mantıksız iş olmaz...

iyi de kendilerinin yanlisi ben niye bu durumda zararli cikiyorum?dile kolay 2 senem bu sinava gitti 2 senem de daha sonraki sinava gidecek...ki zaten gelecek sinava da girecegim kanunsuz is olmasin diye.

sinavda farkina vardim oncesinde farketme gibi bir durumum yok. kaldi ki benim zihinsel olarak sinava girme istegim ve beyanimda olmadi.

Bu sonav sistemi yalnış hepsini ayrılmış engellerin inceleyen falanda yok bu yalnışlıkların yüzünden çok var memur olan sende olursun bişi olmaz tek sınav sistemi olmadan daha çok olcak yalnış kategoriden giren

Kurumlar sağlık raporundan kişinin engeline ve yerleştirme sonuç belgesinden de sınava girdiği engel gruplarına bakarlar. Ayrıca gerek görürlerse yeni rapor veya sınav sonuç belgenizide isteyebilirler.

Arkadaşım yukarıda bazı arkadaşlar yazmış atanırsın gibi şeyler ama bu durumu gözden geçirecek yine sizdiniz. Size form verildi sınava başvurunuz esnasında orada sınava gireceğiniz kategori diye bölüm vardı orada zihinsel yazdığını biliyordunuz peki madem durum böyle neden itiraz etmediniz bu vakte kadar gidip Aile ve Sosyal Politikalara neden benim zihnimde bir problem yok demediniz de taa sınav geçtikten sonra böyle şeyler demektesiniz. Bende ruhsal engelliyim normal kategoriden girdim sınavlarıma. İtirazınızı baştan yapıp sınava o şekilde girecektiniz. Arkadaşım devlet araştırır tabikide en doğal hakkı bu kurumların. Bu yüzden haksız çıkarsan da ataman iptal olur. Bu kadar basit. Keşke zihinselden girseydim diye bir şey de yok bu durumu doktorlar anlar arkadaşım. Size yapılan ıq testlerinde öyle sorular sorulur ve reaksiyonlarınız öyle de bir anlaşılır ki şaşar kalırsınız. Kısaca rol yaparak zihinselden giremezsiniz bu sınava diyelim ki girdiniz. Daha sonrasında durum anlaşılır bir şekilde. Saygılar.

Görevli senin isteğine göre ya da kendi isteğine göre seçim yapamaz. normalde olması gerekeni yapmış olabilir. Ruhsal sınıflamanın karşısında zihinsel de bulunabilir. Günah keçisi ilan etmemize gerek yok kimseyi.

Tercih yapmamaktan başka bir seçeneğin görülmüyor.
Atansan da karşına çıkar bu durum. Aldığın maaşları geri ister devlet.

Nurtan

Benim burada kimseyi günah keçisi ilan ettiğim yok. Sadece başına gelebilecekleri yazdım arkadaşımıza. Herhangi bir test sonucu yoksa elinde kuruma verilecek veyahut da sınava girerken bu tür test sonuçlarını yetkiliye ibraz etmediyse sıkıntı tabii olarak oluşacaktır ve haliyle de hem girdiği sınav geçersiz sayılır hem de ataması olmaz. Burada bir arkadaşımız yazmıştı banada bu tür bir şey yapılmıştı gittim kuruma çatır çatır kavga ettim diye. Bu arkadaşımız da gidip bu tür bir tartışma yapabilirdi. Ama yapmamış ya da daha sonradan farketmiş durumu. Başkalarının yaptığı hata diye bir şey yok. Okumamız, yazmamız var en nihayetinde. Ben neden duruma itiraz edilmediği yönünde burada yazdım. Ama en nihayetinde sınava başvuru esnasında testler yapıldıysa ve arkadaş zihinsel yönden problemliyse şahsım adına özür diliyorum. Saygılarımla.

birşey olmaz arkadaşım atanan çok oldu dallanıp budaklandırma

aynen dallandırma bu işi kimseye tek kelime laf etme ...
zamanında benide zihinsel engelli grubundan yazmışlardı sonra bu forumda çok bilmiş arkadaşlar şöyle olur böyle olur deyip ben caydırdılar bende dilekçe yazdım ösym ye durumu düzelttirdim keşke düzelttirmeseydim şimdiye kaç yıllık memurdum bu şekilkde atanıp memur olan çok adam var hem zihisel engelli demek sadece zeka geriliği demek değildir beyinle alakalı hastalıkların birçou o gruba girer muhtemelen o yüzen yazdılar sizi o gruba...

GÜNEY_666

Devlet aptal değil. Müfettişler kontrol sırasında usülsüzlük olduğunu tespit ederse sıkıntı çıkarırlar. Artı aldığı parayı da geri isterler. O yüzden işin doğrusunu araştırması en doğal hakkı.

3ngineer

kamu kurumlarında bu şekilde atanan bir sürü adam var mış devlet önce onları araştırsın...
zamanında aynı şeyleri banada söylediler şimdi 10 senedir atama bekliyoz keşke o zaman bu gruptan girseydim şimdiye belki 5 - 6 senelik memurdum ..

Kimseye kulak asmayın derim. Zihinsel bşr engeliniz yoksa ki bu raporunuzda belirtilir,bunun yanısıra IQ testi de yapılır,zihinselden girseniz bile atamanız bir süre sonra iptsl olur. Varsayalım ki olmadı,siz kendinize yediremezsiniz bu durumu diye düşünüyorum çünkü burda açıkça demişsiniz ben farkında değildim diye. Bu da iyi niyetli olabileceğinizi düşündürdü bana bu yüzden kendinize atansanız bile haksız yere atanmışlık duygusu uyandıracağını düşündürdü. Yeni atananlardan oluşan bir WhatsApp gurubundayım,orda şizofren olup atanan bir arkadaşımız vardı ki bilirsiniz şizofreni de ruhsal-duygusal olup genel kategorisinden girer. Atanmış ve işe başlamış hatta yeni ev tutup bir çok borcun altına girmişti. Fakat bi süre sonra zihinselden girdiği için atamasının iptal edildiğini yazdı. Dava süreci başlatacaktı çünkü o da sizin gibi ösym bürosundaki kişinin hatası sonucu zihinselden girmiş ve bunun farkında değildi (belki de farkındadır bilemem,günahını da alamam). Dediğim gibi ataması iptal edildi hemde bi iki ay içerisinde. Çok mağdur olduğunu anlatmıştı. Umarım siz de aynı mağduriyeti yaşamazsınız.
Ayrı bir başlık olarak da keşke zihinselden girseydin diyip zihinsel engelli olmayanları da anlayamıyorum. Bunu nasıl hazmedebileceksiniz ? Neyse umarım mağduriyet yaşamazsınız. İyi günler.

Üst Alt