Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye lisanstan mı önlisanstan mı girmek daha avantajlı?

tato78

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Ağustos ayında ösym eğitim düzeyinin güncellenmesine izin verecekmiş. Önlisans olan eğitimmdurumumu lisans olarak gü cellemenin getirisi ve götürüsü ne olu? [emoji848]

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ösym, sinavlarda son egitim durumunu dikkate alir
Simdi degisiklik derken önlisans hakkını mi kullanabileceksiniz?
Eger öyleyse önlisans bölümünüz ne, lisans bölümünüz ne?
Ona göre bildigim kadariyla yorum yapabilirim.
Hemen her sene Ösym sınavlarından birine giren biri olarak artık baya tecrübe sahibi oldum :)

gul2011

Önlisans elektronik
Lisans çalışma ekonomisi ve endüstriyel ilişkiler

Haftaya mezun olacağım lisanstan

Ooo çeko :) meslektaş oluyoruz desenize :) ben de atandıktan sonra iki dersim.vardi verip mezun olmustum. Şu anda da personel.islerine bakıyorum. Güzel bir alan yani...
Şimdi ösym sınav sisteminde son mezun olduğumuz alan dikkate alınır o yüzden basvuru yapacağınız sınavlarda egitiminiz lisans düzeyinden olacaktır. Önlisans bölümünün geçerliliği kalkar. Tabii önlisans seçme hakkı ayrıca verildiyse onu bilmiyorum ama genel Ösym mantığı yıllardır bu sekilde işler. Önlisans bölümünüz hükmünü yitirir.

gul2011
2 dersim kalmış eylülde giricem. O nedenle sınava önlisans tan giricem. Mezun olabileceğimin garantisi yok

Hayırlısı olsun sizin adınıza
Önlisanstan teknik hizmet sınıfından atanmaniz daha iyi olur hem özlük haklari acisindan hem maas olarak hem de teknik sınıf emeklilikte daha avantajli... o yüzden hakkinizda hayırlısı olsun diyorum

gul2011'e katılıyorum teknik hizmetler sınıfından atanmak hem mali hem özlük hakları bakımından daha avantajlıdır. atandıkatn sonra 4 yıllık bir bölüm tamamlayarak dışarıdan, kademe derece ilerlemesindeki hakkınızı da alırsınız ve şahsi fikrim önlisans soruları lisansa göre bir tık daha kolay olacağından ben olsam önlisanstan girerdim

ama tabi şöyle de bir şey var lisanstan girecek kişi sayısı önlisans'a göre daha az olacağından bu da bir avantaj olarak görülebilir.

Suna bir açıklık getireyim, kademe.derece konusunda da teknik hizmet sınıfı avantajlı baslar ama şöyle bir durum var ki ben lisansı bitirince kademe derecede bir ilerleme yapılmadı bizzat bakanlikla.gorustum bana dedikleri, 4 yıllık mezuniyetin emsalinin benim iki yıllık kademe derecemden geride olmasiymis yani normalde intibak islemlerinde kademe derecem degisseydi ben fazla calismak zorunda kalirdim o yuzden bende degisiklik yapamadılar sadece eğitim durumu.lisans görünüyor ben o da kabul edilmedi sanmıştım, tayin giderken lisans göründüğünü farkettim :) yani bir üstteki arkadasin dedigi gibi olmayabilir kademe derece yukselmeyebilir zaten daha avantajlı baslayacaginiz icin.

gul2011 kademe derece ilerlemelesi eğer kişi önlisastanz girmiş daha sonra okuyup 4 yıla tamamlamış ve diplomasını vermiş ise emsal hesaplaması yapılır yani kendi yaşıtındaki kişi zamanında liseyi üniversiteyi hangi tarihte bitirmişse o baz alınır eğer emsale takılmaz ise ortalama 2 kademe verilir veya duruma göre bazen 1 derece bile alabilir ki bir kademe demek bir yıl demek 1 derece demek 3 yıla eşit demek

o nedenle sırf bu yukarıda yazılan emsale takılsa bile kademe derece den yararlanmazsa bile siz de iyi biliyorsunuz ki teknik kadro her şekilde her kurumda avantajlı hem maddi hem manevi
zira bana sorsalar GİH mi olmak istersin teknik kadro mu hem ek ödeme hem yan ödeme ve ilerde 4/1 geldikten sonraki ek gösterge nin artışından dolayı teknik kadro derdim

bu benim şahsi fikrim tabi
atanan kişi elli kere süzgeçten geçirip iyi karar vermesi ve pişman olmaması gerekiR

görüşmek üzere...

Skolyoz23
Derece kademe hakkındaki bilgilendirmeniz burayi okuyanlara faydalı olabilir elbette ama ben zaten bu dediklerinizi memur olmadan önce de biliyordum. Benimle birlikte lisans diploması veren ve yasca benden 5 yas buyuk bir arkadaş intibak sayesinde derece kademesi yükseldi teknisyendi kendisi, ben teknikerken o benim önüme gecti ama.benim.intibakimda derece kademeye katkisi olmadi maalesef. Bakanlik da siz zaten teknikersiniz o yüzden dediler.
Simdi konu sahibi arkadaşa tavsiyem onlisanstan girmesi ama mezun olma ihtimali varsa lisans duzeyinden basvurmak zorunda çünkü tercihlere kadar lisansi bitirirse tercih yapamaz bir ust öğrenim mezunu olduğu icin.
Önümüzdeki iki sene icinde lisans mezunu olacaksaniz.lisanstan basvurmayi da düşünün derim.

Kesinlikle Lisans. Bunun hiçbir tartışması yok arkadaşlar. Mezun olabilme şansınız varsa Lisans'tan girin.
tato78

Ben de önlisans elektronik mezunuyum kadro şansımız hiç yok gibi bir şey memur olarakta zaten atanma şansı daha da zor, lisans mezunu oluyorsanız düşünmeyin bile.

kenan91

Garantisi olmayan bi mezuniyet için riske girmeye ne gerek var kardeşim. 2 dersim vardı önlisans mezuniyetine liseden girseydim tercih yapabilecektim zamanında ki sorulan soruları görünce benle birlikte giren arkadaş atandı liseden.

İşe başladı Mayıs ayında haziranda tek ders sınavından mezun oldu Eylülde diploması geldi. İş yeri bu nasıl oluyor mezuniyet liseden hizmetli olarak başladın 4 ay sonra diploman lisans :)

Ha dersenki ben bi an önce memur olmama gerek yok olmuşken daha iyisi olsun ben bi dahaki sınava yada atamaya kadar beklerim benim açımdan sıkıntı yok o zaman lisanstan gir.

Kendi kararın ama önlisanstan gir bi an önce atan direk işine başla ve paranı kazanmaya başla derim. Benim için 15 yıl nasıl geçti ben bile anlamadım.

SphiNX

Lisanstan atanma şansı daha yüksek, hem giren aday sayısı hemde açılan kadro sayısı onlisansa göre daha fazla. Eylül'de diploma alabilirim gibi bir şey demiş arkadaş. Ben de zaten mezun olabilme şansınız varsa dedim :) Bu şekilde bakılırsa lisanstan sınava girmek daha avantajlı, ben de lisans okuyorum ama daha 3. sınıfım bitirebilir sansim olmadığı için dediğiniz şekilde yapacağım aksi olsa kesinlikle lisanstan girerdim. Ayrıca 2018'de sınava girmiş ve iki yıldır atama bekleyen biri olarak olay artik dediğiniz gibi değil. 2018 öncesi olsa dediğiniz gibi yapılabilirdi bence de. Hemen Atan sonra oku yukselirsin :) artik böyle bir durum çok düşük ihtimal. İki yıldır verilen kadrolar ortada... Hemde elektronik mezunuyum demiş 2 yılda 2-3 kişilik kadro açtılar. Yine de herkes kendi bilir.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2 dersiö var mezun olacağımon garantisi yok. Ösym ağustos ayında mezuniyet düzeltilmesine izin veriyor aöf eylülde yaz okulu açıyor. İşin aslı 2018/2 arçtaöasıyla egm ye tekniker olarak atandım ama atamam yapılmadığı için mahkemeliğiz eylül sonrası dava sonuçlanacak kendimi garantiye almak için tekrar sınava giyoru. Vhki isyorum olursa...

Bende aynı durumdayım. Önlisans mezunuyum. 4 dersten sınava giriyorum. sınavı eylülde verirsem Lisans mezun oluyorum. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri benım bölümde. Ösym güncelemesınde sınava Lisans olarak gireceğim . Mezun olamazsak tercih yapmayız :D

@Merveaydin Klavuzda olmamasına rağmen engelimle ilgili sorun çıkardılar

@FaCia İnanılmaz büyük risk bu. Almaya değer mi. Ösym ye yazılı soracağım

tato78

Evet risk alıyorum. Almak zorundayım. 2 seferdır önlisanstan giriyorum bir türlü kazanamadım. Birde Lisansdan deneyelım bakalım.

Simdi.sinav ne zaman? Mesela.diyelim.ki sınava girdiniz önlisanstan ama Eylülde mezun oldunuz ve Ekimde de kadro açıldı bir üst öğrenim mezunu olduğunuz için ama.sinava da önlisanstan girdiginiz icin atamaniz yapilmaz.
O yüzden yazdim mezun olabilecek durumda olanlar lisanstan girmeli diye (son sınıf okuyanlar)
Eger uzatirim atanana kadar diyorsaniz önlisanstan girin.
Ben 15 senedir ösym sınavlarına gire cika artik kılavuzları nile ezberledim neredeyse. Iyice araştırın öyle girin.
Ben de aof okurken ilk omssye girdim o dönem aöf kaydı yaptırmadım ilk.atamada atanamadim bari aof bitireyim dedim o da 1 dersim vardi sistem değişince iki derse çıktı mezun olamadim ama kadro acildi.atandim ve Mayista is basi yaptım haziranda son dersim icin sinava girdim ve diplomami.aldim. Tekniker olarak.atanmis.oldum ama bunu planlamamistim yani ikinci atama olup.olmayacagi belli değil bari okulu bitireyim demiştim şans işte.
Riske alinacak bir sey degil tabii eğer kesin kalırım aoften atandiktan sonra bitireyim.derseniz aof derslerini birakip atanmaya odaklanin, atandiktan sonra.mezun olun.

gul2011

4 Dersim var. Hepsınden aynı anda sınava gireceğim. Geçeceğimi düşünüyorum. Son sınıfım. Önlisans olarak basvurmustum. Ama güncelleme ile Lisans'a çevirmeyi düşünüyorum başvurumu. Geçersem mezun olurum. Mezun oluncada tercihlerde Lisanstan yaparım. Haa risk mi risk. Belki mezun olamamda.

FaCia

Yaptığınız daha doğru
Çünkü mezun olursaniz da bu sefer önlisans duzeyinden girdiğiniz sinavdan dolayi tercih yapamazsiniz

gul2011

Evet. Riski göze alacağım. Risksiz olmazdı. Lisans'a çevireceğim. Teşekkür ederim fikrime katıldığın için.

FaCia

Aslinda dogru olan bu. Hadi diyelim bu dönem veremediniz dersleri, yine bir sonraki dönem yine verme ihtimaliniz var her halükarda mezuniyet şansınız fazla şu iki sene icinde. O yüzden sınava mezun olabilecek durumda olanlar (son sınıftakiler), lisans düzeyinden girmeli diyorun.

gul2011

Aynen öyle. konu sahıbı arkadas ıcınde diyorum Lisansa döndür.

FaCia

Başta da ayni yorumu yapmıştım konu sahibi de önlisans düşündüğünü söylediği icin o zaman öyle yapın dedim yani kimsenin kararini degistiremem neticede

gul2011

aynen herkesın kendı düşünceleri farklı olabilir. Bazen teknık birimden atanmak normal birimden atanmaktan ıyıdır.

Ben önceden tam tersi düşünüyordum ama zamanla yanlış düşündüğümü farkettim, hemde fazlasıyla yanlış... Lisans 3. Sınıfta bilerek bıraktım yıllarca, önlisansı yeterli gördüm ama ne kadar da yanılmışım. Kamuya atanamazsam atanamayayım, lisansa tamamlayacağım eğitimimi sonra da master yapacağım.

Şu an sınava önlisans düzeyinde gireceğim eğer mezun durumum olsaydı kesinlikle lisanstan girerdim. Böyle düşünenler doğru yolda [emoji106] kamu olmazsa özelde şansımız artıyor...

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ekpss de sayısal ve sözel mantık soruları çıkıyor mu?

Üst Alt