Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye Lisans statüsünde mi Önlisans statüsünde mi girmek avantajlı?

atoommm

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2yıllık Harita kadastro mezunuyum
şuanda Harita mühendisliği son sınıf öğrencisiyim
ekpss harita mühendisliği atama puanlarını biliyorum ama harita teknikerliğinin atama puanlarını bulamadım
hangisinden girmem benim avantajıma olacaktır

Son düzenleme:
Harita Teknikerliği EKPSS 2017/1 tercih sonucuna göre en düşük puan: 64,906. Kaynak memurlar.net EKPSS robotu.

Tekniker olarak atanmam daha kolaymış atandıktan sonra mühendisliğe ünvan yükseltmesi mi gerekiyor

bir teknikerin mühendis kadrosuna geçebilmesi için mühendislik bitirip kurumunun ünvan değişikliği sınavına girmesi gerekiyor.

personel alma süresi yıllardır konuşulan gelen bir şey. Yani 4-5 yılı da buluyor ihtiyaça görede açlabiliyor. Daha kısa sürede olabilir yani. Tamamen kurumla alakalı.

not ali kuyucak var memurlar nete seninle aynı kaderi yaşıyor o atandı bilgi al ondan (memurlar net)

teknikerin kurumda ünvan değişikliği ile mühendis olabilmesi olayını ögrendim geçde olsa gerçekleşebilen bir durum

teşekkür ederim kendisine ulaşmaya çalışacam

Bu alanda kadro açılırsa pek kimse olmayacağı için atama yüksek olabilir ama lisans her zaman avantaj bende önlisans olarak girdim atanamadım lisans yaptım ve şükür atandım

HOŞCAKAL

bu konu şimdilik önemli değil ali kuyucak a ulaşmamda yardımcı olursanız sevinirim forumda bulamıyorum çoğu mesajları konuları okudum

önlisanstan girersen lisanstan mezun olduğun zaman puanın geçersiz olacaktır. Lisanstan girersen mezun olduğun zaman lisans bölümlerine tercih yapabilirsin bu sınavın geçerlilik süresi 4 yıl

Silverline

bunu ilk sizden duydum hayatımda örnekleri var. bir sonraki sınava lisansdan girmek zorunda kalıyorsunuz başka bir durum söz konusu değil. önlisans puanı geçersiz olamaz zaten verilen hak geri alınamaz

Evet olmaz ama tercih yapamazsınız Çünkü OSYM en üst öğrenimden tercih alır. YÖKSİSte her bilgi güncel olarak OSYM nin ekranında mevcuttur.

Tercihlerin Yapılmasi İçin Genel Bilgiler
Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS’
de alınan puanlar kullanılır. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı
bulunan adayın en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınır.

Sınav puanı 4yıl geçerli
2018 ekpss önlisans
2020 ekpss lisans sınavına giren biri
2019 da lisansdan mezun oldu diyelim bir sonraki sınava kadar puanı kullanabiliyor 2020 sınavından sonraki tercihlerinde önlisans puanını kullanamıyor
ösym den bilgisini aldım

Üst Alt