Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss’ye işitme 1'den giriş şartlarını sağlıyor muyum?

zgario

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler, ekpss ye ilk kez başvuracağım. İşitme engelimin ilkokula başlamadan (5-6 yaş civarı) belgeyen işitme testlerinin fotokopileri var elimde. Bu belgelerle aile bakanlığına gittiğimde beni ilkokuldan önce işitme engelli kısmından işitme 1 sınavına alırlar mı yoksa daha katı bir prosedür mü var bu konuyla ilgili, tecrübesi olan paylaşabilir mi? (engelli raporum var, işitme engelliler okulunda okumadım normal eğitimimi (bir süreliğine kaynaştırma öğrencisi olarak) tamamladım)

İlk gidişte benim bildiğim il veya ilçe sosyal politikalar bakanlığına gidiyorsun.Orada kimlik fotokopisi engelli raporu mezun belgesi kontrol ediliyor.Sana 3 kağıt veriliyor.Birini ösym başvuru binasında veriyorsun.Biri sosyal politikalarda kalıyor.Ösym binasında başvuruya yardımcı oluyorlar.Yazı puntosu merdiven çıkıp çıkmama yanına işaretliyecek okuyacak biri gerekiyor mu diye yardımcı oluyor.

@NewDay, cevap için teşekkürler. Bu kısmı biliyorum zaten, aile bakanlığındaki memura "işitme kaybımın ilkokul öncesi olduğunu kanıtlamam" hususunda prosedür çok katı mı, elimdeki işitme test fotokopisi yeterli mi diye sormuştum esasında, başka bir sürü evrak isterler mi diye merak ettim.

@NewDay, var evet, yüzde 40 üzerinde, sürekli kısmı işaretli. E rapor değil ama sanırım sorun olmuyormuş, aslı mevcut.

@zgario, kontrol ediliyormuş o yüzden çok uğraştırıyormuş.Rapora bakar %40 diyip geçer bence.

Üst Alt