Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss'ye ilk kez gireceğim. Süreç ile ilgili yardımcı olur musunuz?

g.kh.n

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Ekpss ilk defa gireceğim. 2015 Ocak ayında aldım raporumu. Forumda biraz araştırdım ancak denk gelemedim sorumun cevabı forumda varsa şimdiden kusuruma bakmayın.

Ösym sitesine girdiğimde engel durumu sekmesinde herhangi bir engeli bulunmamaktadır yazıyor. Raporu aldığımdan beri ösym ile ilgili hiçbir işlem yapmadım. Şimdi sınava girebilmek ve başvuru yapabilmem için ne yapmam gerekiyor ?

İlginiz için teşekkürler.

Başvuru zamanı aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gideceksiniz orada bir form doldurtacaklar.Tabi yanınızda rapor,diploma gibi belgeler de olacak.O formu alıp ösym başvuru merkezi hangi okulsa gidip sınava başvuracaksınız.Eğer engeliniz özel bir salonda sınava girmeyi gerektirmiyorsa bir önemi yok.Eğer mesela merdiven çıkamıyorsanız bunu belirten bir dilekçeyi raporla birlikte ösym'ye gönderirsiniz.Sınavda durumunuza uygun bir salona verirler sizi.

hocam size bazı sorularım olacak.

Başvuru zamanından önce o formu çıkarttırabiliyor muyuz?

O form için diploma lazım demişsiniz, ben üniversite okuyorum diplomam okulda. Bu durumda öğrenci belgesi mi götürmem gerekir?

Galiba okuldan diploma fotokopisi veriyorlar aslı gibidir diye. Ben de üniversite okuyorum o yüzden kesin bilgiyi öğrensen iyi olur

Üst Alt