Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye ilk defa girecekler için bilgi paylaşımı

SystemError

Yasaklı Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar nasil olursa bu yıl Ekpss ye bende lisans düzeyinden gireceğim ama ne sınav formatı ne soru dağılımı nede başvuru vs gibi konularda bilgim yok Ekpss için whatsapp grubu gibi bir oluşum mevcutsa bende girmek isterim özelden paylasırım numaramı

Yada burdan bilgilendirecek arkadaşlar olursada sevinirim

İyi olur hocam katılım olursa birbirimize faydamız olur

EKPSS Konularında ''Hukuk ve Birinci Dünya Savaşı Sonrası'' Var mı?

Merhaba arkadaşlar. Ekpss'de Anayasa kısmında Hukuk konusu var mı? Onun dışında Tarih kısmında 1.Dünya Savaşı sonrası var mı? Yani 2.Dünya ve Savaşı sonrası konulara dahil mi? Cevap bekliyorum bilen arkadaşlardan :) Lütfen konuyu taşımayın diğer konuya yazan yok.

Ekpss

Arkadaşlar %61 omurgamdan engelli rapor aldım tam teşekküllü devlet hastanesinden.lise mezunuyum bu denilen sınavın hangi kategorisine giriyorum.kaç puan almam lazım zormu.nasıl çalışmalıyım.sınav başvuruna hastanenin verdiği rapor yeterlimi neler lazım.bu arada raporum 2022 yasasından yararlanmak adına dio ama geçerlimi

2016 EKPSS ye girip 6 tane güncel konular sorusunun tamamını yalnış yapan biri olarak şunu net söyleyebilirimki güncel konulardan sorular çok ucra yerlerden çıkıyor yani nasıl diyeyim böyle herkesin bildigi şeyler degilde gazetelerin 2. sayfalarında okuyabileceginiz türden sorular veya illaki son 1-2 yıl içindeki haberler degilde genel sorular var mesela KKTC nin ilk cumhurbaskanını sormuslardı 2016 da tek bunu biliyordum bunuda o an heycandan yalnıs yaptım benim kanaatim bu sorularla fazla vakit kaybetmeyim matematik türkçeye yogunlaşın mat-türkçe yani genel yetenekten 30 sorudan 29 dogru 1 yalnıs yapan biri olarak şunu söyleyeyim türkçedeki 15 sorudan sadece 1 tane dil bilgisi vardı oda basitti

benim dil bilgim zayıftı zaten hiç çalısmamıstım kalan 14 soru paragraf sorusu bol bol paragraf sorusu çözün bunu kolayca yaparsınız böylece gelelim matematige matematik alt yapası biraz iyi olan biriyim ve matematikte sadece 1 tane zor soru vardı digerleri çok basitti rasyonel sayılar basit proplemler falandı sonuç olarak şunu söyleyeyim ben genel yetenek 30 soruda 29 dogru 1 yalnıs genel kültürde 14 dogru 11 yalnıs yaptım yani 39 net puan olarak 82 küsür aldım ilk tercihlerde kıl payı atanamadım bu birazda benim tercihlerimden kaynaklandı ama neyse 2. atamada 1.tercihime memleketime yerleştim size şunu söylüyüm türkçe ve matematige önem verin çünkü türkçe ve matematik sorularının nerden nasıl gelecegi belli bu konuda ters köşeye yatmazsınız

yıllardır türkçe-mat aynı degişmez ama 3-4 tane tarih 3-5 cografya yapacagım güncel konuları kacırmayayım diye vaktinizin cogunu bunlara harcamayın yine çalısın calısmayın demiyorum ama türkçeye öncelik verin matematige verin benden tavsiye ...

Alminamiray

sınava genel grubundan girersiniz. şuan elinizdeki raporla başvurabilirsiniz ekpss 'ye. başvurular sanırım ocakta veya şubatta başlayacak. süreci takip edin haberdar olursunuz. genel grubundan girecekler için sorular biraz daha zor oluyor diğer engel gruplarına göre ama diğer yapılan sınavlara oranla soruları daha basit...

konya42
Önemli bilgiler için teşekkürler, matematik konusunda bitmeyen bi belirsizlik var konu dağılımı açısından. Hatırladığınız kadarıyla konu dağılımını yazar mısınız?

@Esilaa lisans düzeyinden genel gurubuna girdim

@Ramo.ht rasyonel sayılar proplemler 1-2 basit grafik 1 tanede basit geometri vardı hatırladıklarım bunlar

ben 1 tane ekpss kitabı almıştım konu baslıklarına oradan bakıp calıstım kitaptaki sorular cok basitti bende yan kaynak olarak normal kpss kitaplarım vardı onlardanda baktım ama sınavda gercekten ekpss kitabındaki kadar basit sorular vardı

konya42

Ben de aynı düzey ve gruptan gireceğim sınava. İçimi rahatlattınız, çok teşekkür ederim. Biraz stres olmuştum Tarihi yetiştiremem diye ama sadece Mat. ve Türkçe altyapımla bile iyi bir sonuç yakalayabilirim demek.

mat ve türkçe altyapınız varsa korkmayın benimde altyapı çok iyiydi ama tekrar yaptım

ben günde 20-30 paragraf sorusu çözerdim 20-30 da matematik sorusu cözer ve tekrar yaprdım

tarih cografya inkilap falan bunlara fazla calısmadım daha dogrusu sevmedigim için çalısamadım tarih ve cografyadan nefret ederim zaten

yani işin özü ben sınavdan önce kendi kendime ben iyi bildigim yerleri iyi yapayım digerleri Allaha emanet taktigini uyguladım başarılı oldum

iyi oldugum yerlerden 1 soru kacırdım 29 dogru vardı diğer 30 soruluk genel kültürden üniversite lise bilgilerimle 14 dogru yapabildim

şunuda ekleyim ben sınavdan önce özel sektörde calısıyordum haftanın 6 günü sabahtan aksama kadar calıstıgım için aksamlarıda gidip ders calısmak gelmiyordu içimden 2015 aralıgında bişey oldu patronla tartıstık bende fırsat bu fırsat işten çıktım işte aradaki o 3-4 ayda günde 2-3 saat calıstım oldu

konya42

Ne güzel, atanmışsınız. Darısı bize inşallah. Bu arada atandığınız kadro ne acaba yani branşınız?

İyi geceler bişey sorcam ekpssden atanıp sosyal hizmette çalışan var mı ?

Üst Alt