Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye hazırlıkta zorlandığınız sorular ve cevapları..?

csharpci

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
0
Milletvekilleri seçimleri kaç yılda bir yapılır.
İnternette araştırdım bazı sayfalarda 4 bazı sayfalar da 5 yılda bir yapılır sonuçlarına ulaştım. Fakat doğru cevap hangisi bilemiyorum.

Not: Admin EKPSS 2016 ya hazırlananlar için soru cevap sayfası açarmısın ? Genel Kültür ve Genel Yetenekte her hangi bir konu veya soru da takılanlar burada sorusunu sorsun ve cevaplamak isteyen Öğretmenlerimiz cevaplasın.

İlkokul mezunları milletvekili olup hiç bir şey yapmadan yattığı yerden ayda 15-20 bin lira maaş alır,8 yıl ilkokul,4 yıl lise,4 yıl da üniversite toplam 16 yıl okuyan öğretmen ise taş çatlasın 3-5 bin lira para alır.Üstelik atanamaması da cabasıdır.Vay canım ülkem ya ABD ve Avrupa halt etmiş yanımızda takdire şayan bir eser gerçekten yok böyle bir olay.Milletvekili seçimleri her 4 yılda bir yapılır.Eskiden 5 ya da 6 idi sonradan düşürüldü diye biliyorum.Aynı şekilde cumhurbaşkanının görev süresini de düşürmüşlerdi.O da 7 yıldan 5 yıla düşmüştü: Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 5 yıldır. Bir kimse en çok iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa siyasi partisi ile ilişiği kesilir ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği sona erer. diye yazmakta Vikipedi dünya ansiklopedisinde.

2007 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 5 yıla indirilip, halkoyuyla seçilmesi ve milletvekili seçimlerinin de 4 yılda bir yapılması kabul edilmişti. Milletvekilleri genel seçimi 4 yılda bir yapılır, ayrıca milletvekillerinin üçte biri istifa ederse seçim tekrarlanır.

Cografya ogretmeniyim ben de hazirlaniyorum ekpss ye.kafaniza takilan soru olursa yardimci olmaya calisirim

nnk1981

Hocam ekpssde lisans zorluk düzeyinde çoğrafyada ne tür sorular çıkabilir?Mesela madenlerin çıkarıldığı yerler,göllerin isimleri felan çok detay konular.Tek tek hepsini ezberlemek gerekirmi?Soru:Aşağıdaki göllerden hangisinin oluşumu diğerlerinden farklıdır
A)Tuz B)İznik C)Ulubat D)Suğla E)Hazar

Merhabalar;
Önereceğiniz bir yayın var mıdır ?

Evet ezber.konular var ve malesef cikma olasiligi da var.ancak madenlerde demr.bakir krom bor mermer fosfat boksit.gibi onemlilerini ezberleyip gerisini $iklardan yapabilirsiniz.goller ve ovalarda bikac sifre var oradan ezberleyebilirsiniz isterseniz.2012 sorularina baktigimizda sorular lisansa.yakin zorlukta.geldi yani cok cok kolay bi sinav degil ekpss.sadece atama sansimiz yuksek

Ihtiyac yediiklim yayinlari konu anlatimi iyi bence

YÖK Başkanı kimdir ?

Yekta Saraç mı ? Ömer Demir mi ? Kitabımda ayrı yerlerde birinde birini birinde diğerini yazmış.

Google Yök başkanı Yekta Saraç, ÖSYM başkanı Ömer Demir diyor. YÖK ve ÖSYM başkanları farklı mı oluyor ?

nelerin çıkacağını bilen olsa sınava çalışmaz geçmiş sorulara bakabilirsiniz

Üst Alt