Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye girmek için sahte rapor alan insanları şikayet edin!

Bu kadar katı olmayın n'olur.
Kendimden örnek vereceğim size. Biraz uzun olacak kusura bakmayın. %42 engel oranım. (Raporu da yeni aldım, çünkü asıl ameliyatım aralık sonunda gerçekleşti, yani ekpss için bu zamanda hastane hastane dolaşanlardan değilim.)
Çocukluğumdan beri kalbimle ilgili problemlerim vardı. Kalp ritmim bir anda 350 civarına çıkıyordu, bayılıyordum falan. Sonra bir anda eski haline dönüyordu. Ama hastaneye gidene kadar geçtiği için doktorları inandıramadım. Biraz yorulsam, koşsam vs hemen çarpıntı başlıyordu ve bayılıyordum. Ya da bir anda kalbim sıkışıyordu, nefes alamıyordum. Şikayetlerim ilkokulu bitirdiğim sene başladı. Senelerce doktorlar psikolojik diyip gönderdi. Sakinleştiricilerle büyüdüm. En son lise sonda teşhis koydular. İki hastalık birden: Wolf parkinson white ve pseudoksantoma elastikum. (Bu bir bağ dokusu hastalığı. Kalp kaslarım da etkileniyor. Damarlarımda esneklik yok, nabzım çok zor hissediliyor. Esneklik olmadığı için de en ufak bir darbede damarlarımın yırtılması, çatlaması ihtimali var. Yani iç kanama geçirebilirim. Gözümü de çok etkiliyor, alacağım ufak bir darbe bile körlüğe kadar götürebilir. Ayrıca eklem yerlerimde de yanık gibi lekeler var) Neyse, en sonunda hastalığımı öğrendim diye sevindim. Paeudoksantoma elastikum için yapılacabilecek hiçbir şey yoktu, dikkatli olmaktan başka. Ben WPWye odaklandım hep. Şikayetlerim hep devam etti tabi. En son 2009'da dayanamadım ve ablasyon yapıldı. 2 sene rahattım (eskisine göre tabi ki), artık normale yakın bir hayatım olabilecek diye sevinirken bayılmalarım tekrar başladı. En son daha da sıklaşınca (günde 3-4 kez bayılmaya başlamıştım) beni zorla tekrar doktora götürdüler ve kalp atışlarımın bazen 30lara düştüğü ortaya çıktı. Ve kalp pili takılmasına karar verildi. Aralık sonunda ameliyatımı oldum ve ocak sonunda da engelli raporu için başvurdum. Kalp kapakçıklarımda düşüklük ve mitrak yetersizlik de var.
Raporumda da "ağır işlerde çalıştırılamaz" yazıyor.

Şimdi şunu sormak istiyorum size;
Dışarıdan bakınca sadece boynumda falan yanık gibi lekeler var, onun dışında hiçbir şey görünmüyor. Peki siz benim bu hastalıklar yüzünden şu ana kadar neler yaşadığımı biliyor musunuz? Benim hayatımı ne derece etkilediğini?? Çocukluğumdan beri yaşadıklarımda yanımda mıydınız??? En çok istediğim halk oyunları ekibine seçildiğimde; "sen hastasın gelme" diye beni çıkardıklarında, okul hayatım boyunca hiçbir beden dersine giremeyip, hiç eşofman giymeden kenardan arkadaşlarımı izlerken; hastayım diye işten çıkarılırken, hastayım diye iş bulamazken; hastayım diye istediğim bir çok şeyden vazgeçerken....... Sizin mantığınıza göre ben hiç sıkıntı çekmedim öyle mi? Bugün gördüğünüz kişilerden biri ben de olabilirdim. Görünüşte hiçbir fiziksel engelim olmadığı için beni engelli saymayacaktınız, "engeli hayatını ne kadar etkiliyor ki" diye yargılayacaktınız. Zorlanıyor olabilirsiniz ama bu size başkalarının engellerini yargılama ve hayatını ne derece etkilediğinin kararını verme hakkı vermez! Siz önce bi kafanızdaki engeli kaldırın!!!

İnsanların dış görünüşüne bakıp aldanmayın. Bende dışardan sapasağlam gözüküyorum ama %93 engelli raporum var. Bu raporun sahte olduğu anlamına gelmiyor. Benim gibi bir sürü diyaliz hastası var. Beden engeli olmayıp organ engeli olan insanlar var..

Dışarıdan bakınca uzun boylu sıkıntısı olmayan fiziksel hiç bir engeli olmayan biriyim ama iki kulağımda da orta-ileri işitme kaybı var, ne bi telefonla konuşabiliyorum nede sessiz konuşan insanları anlayabiliyorum, yüzyüze gelince insanlar ile rahatça konuşabiliyorum yeni tanıştığım insanlar hiç farketmiyor bile kulaklarımda sorun olduğunu, ama içten öyle değil..
Keşke fiziksel bir sıkıntım olsaydı da insanları anlamamak ve telefonda konuşamamak, cihaz alıcaksınız bi ton para girdiğim işleri anlamamaktan dolayı hep kaybettim her şirket her dükkan telefon ile konuşan anlayan insanları istiyor bi garson bile olamadım sipariş alırken yanlış anlarım diye korkuyordum, şimdi beni yolda görseniz aa bunun hiç bir engeli yok nasıl %40 rapor almış dersiniz benim neler çektiğimi yaşadığımı bi Allah bilir bide ben bilirim..
Yıllardır hastahaneye gidip rapor almaktan utandım sonunda aralık ayında gittim işim yok gücüm yok abim zorla götürdü beni etrafıma bakıyorum herkes fiziksel hastalığı var ben turp gibiyim taşı sıksam suyu çıkar utana sıkıla sıraya girdim insanlar tekerlikli sandelye de ben ise ayakta bekliyorum, Allaha şükür ki %40 raporu verdiler önümde bir ekpss kaldı ona çalışıyorum inşallah hepimiz memur oluruz devletin bize verdiği haklardan yararlanmak en büyük hakkımız..
Dış görünüşe göre yargılamak yerine insanları anlamaya çalışmak gerekir, eğer sahte rapor alan varsa da Allaha havale ediyorum..

Valla benimde böyle şüphelendiğim birisi var 2 dir sınavlarda da görüyorum görünüşte hiçbir şeyi yok adam taş gibi gözlük bile takmıyor ama gözümden rahatsızım diyor emin olsam bend eşikayet edecem ama ....

Bi de benim gibi ülseratif kolit hastaliginizi insanlara anlatmaya çalışın ..

emin olun şikayet edin bu raporu rahatsızlığı olan alamıyorken sağlam adama hangi zihniyet verir

herkes de ne engelliymiş ya neyse inşallah hakeden de hak etmeyen de belli olacağı yer var bunu da söyleyeyim inşallah diğer engelliler gibi bu engellerin dışlanmışlğını toplumdan ötelemişliğini yaşar alanlar da ...

mami23082

Farkında mısın bilmiyorum ama "engelli" genel bir kavram, "bedensel engelli" de bunun alt bölümü. Eğer sadece bedensel engelliler engelli sayılsaydı, ayrıca bedensel engelli diye belirtmeye gerek kalmazdı! Tamam, ben sizi anlıyorum, anlamaya çalışıyorum daha doğrusu. Ama yok, size göre bi siz sıkıntı çekiyorsunuz. Bütün haklar vs sadece size tanınsın. Bizim engelimiz ne ki??? Elimiz ayağımız tutuyor, gerisinin bir önemi yok değil mi??? Biz hiçbir şeyi haketmiyoruz yani öyle mi??? Ben sana, senin gibi düşünenlere ne desem boş. "inşallah diğer engelliler gibi bu engellerin dışlanmışlğını toplumdan ötelemişliğini yaşar alanlar da .." Bu cümle nedir ya???? Nasıl bir egon var senin?? Ben hastalıklarım için allah düşmanımın başına vermesin derken sen ne hakla bu cümleyi kurarsın!!!

Martigen; bir insanın yaşadığı zorlukları en iyi ancak yaşayanlar bilir. Ben de senin gibi 2000 yılında ani nefes darlığı yaşadım ve sürekli çarpıntı nefes darlığı yorgunluk merdiven çıkarken tıkanma yaşadım. Yıllarca teşhis peşinde koştum sadece psikolojik dediler. Askere gittim RDM olarak tamamladım. Tam 14 yıl sonra MS teşhisi kondu. Baş boyun kas ağrıları denge kayıpları yaşadım ve hala yaşıyorum. Teşhis konunca çok sevindim. Çünkü artık aklımda "Benim hastalığım ne" sorusu kalmadı. Dış görünüşte birşeyim yok ancak içten yaşlanmış biriyim.
Sözüm o ki konu sahte rapor alanlarla ilgili. Kimse kimsenin dış görünüşü nedeniyle yargılamasın. Ancak sahte rapor alma önce alan kişinin vicdanı, sonra ona yardımcı olanların vicdanına kalmış. Kimin sahte rapor aldığı alnında yazılı değil. Devlet memurları hakkıyla görevlerini yerine getirirse, halk doğru insanlardan oluşursa, torpil, kıyak gibi ayrımlar olmazsa o zaman sahtecilik olmazdı. Maalesef ki günümüzde birçoğumuz adamımız varsa gidebileceğimiz bütün yolları kullanıyoruz. Allah herşeyi bilen ve görendir. Allah'tan korkusu olanlar hakka hukuka riayet ederler. Korkmayanlara sözüm sadece "Hesap gününde yaptıklarımız sorulacak" demektir.

vallaha eminim engelli dendiğinde alınmıyorsunuzdur bize toplum engelli diye çağırıyor sizde kendiniz engelli raporu alıyorsunuz bu rapordan önce hiç engellilerle beraber oldunuz mu hiç engelli biriyle konuştunuz mu bilmiyorum devletin verdiği haklar olmasa engellilerden haberiniz olur muydu bunu da bilmiyorum ben de sizi anlamaya çalışıyorum ama daha önce kendinize engelli dense bu yüzden evlenemeseniz iş sahibi olamazsanız okuyamasanız ne olurdu bunu merak ediyorum ama tabi böyle birşey mümkün değil ... benim egom değil sadece madem hepimiz bu haklardan yararlanıyoruz hepimiz sıkıntısını çekelim diyorum ben ve bir çok engelli rampası yok diye görme engelli yolu yok diye işitme engellilere uygun değil diye uğraşırken siz rahat rahat işinizde olursunuz ... bütün haklar size tanınsın asıl sıkıntıları biz çekelim ötvsiz arabayı siz alın işe girin bu işin skıntısını çekenlerde okula gidemeyenler de hizmetli olarak altınızda çalışır kaldı ki siz bizi beğenmeyip iş verilmesin bile dersiniz yani devlet güzel iyilik yaptı size engellilerden çok ararlanamayız diye sizi de engelli yaptı kaç sene sonra siz engelli oldunuz bizim kadar sıkıntı çekmeden ... yani yakında grip olana da verecekler raporu ki herkes girsin diye bu 22 bin kişi dolduktan sonra da olacakları merak ediyorum fiziki engeli bulunmaz diye muhtemelen normal kontenjanlardan da alacaksın ve biz alamayacağız ama tabi bu kimsenin umrunda olmayaak yani bu işin ceremesini biz çektik daha da çekeğiz belli bu ....

bu fikre katılıyorum. aslında bu kadar insanın engelli haklarından dolayı ailesinde görmediği kıymeti bazı durumlarda devlet gözünde gördüğünü biliyorum çok iyi bir örneğini yakından biliyorum.Allah devletimize zeval vermesin

Arkadaşlar neyın peşindesın ız .burda engellı olan kardeşlerımız sadece kendını engellı sanıyor.dışardan saglam görmüş vs .bır arabanın kaportası saglam olabılır lakın aracı göturen motordur...ınsanın içinde sıkıntılar olabılır.kım haketmeden bu raporu alıyorsa allah sorara zaten hesabını...ve şu gerçek var zaten ülkemızde saglam adam kalmadıkı geçen tv de ızlıyom halkın yuzde kırkında enaz bır kronık hastalık var dıyor .daha neyın peşindesınız .ve son olarak sahte rapor alanın ve bunların alayının............deyın.ve bıtırın....

hakkın adaletin peşindeyiz en az bir kronik hastalık varsa herkes alsın ne güzel neyse 22 bin kişi çok değil dolar inşallah da bizde kurtuluruz siz de :D

kardeşim kızma ben olanı yazdım araştırmışlar yuzde kırkı ülkemızın hasta .yanı yıllarca insana yatırım yapmak yerıne maddeye yatırım yapıldıgından hasta bır toplum olduk ne yazıkki bunu anlatmak istedım...

ya yok açıkcası kızma olayı kimseye değil kişisel algılanmasın ben sadece üzülüyorum çünkü cidden bu engeller yüzünden binlerce engelli eve tıkıldı okuyamadı zorlu şartlara gögüs gerdi şimdi iş imkanı olunca herkes buna koştu yani aynen insanın daa önemli olması gerekir hani benim arkadaşımda var tek kulağı iyi duymayan kalp hastası olan onlar bunu almayı reddediyorlar hani gururdan değil sonuçta onlar farkında biraz daha bu hakların biraz daha sıkıntısını çekmiş insanlara verilmiş haklar yani yanlış anlamayın kimseye kızmıyorum birey olarak devlete biraz kızgınım ama :D

merhaba ben bu gün e kpss ye basvurdum basvuru kayıt bilgilerinde ortaöğretim yada lisans yazmıyor

Bahsettiginiz mevzular bosa,vicdani somut olmayan birseye nasil kisitlama getirebilirsiniz ki.sosyal devlet anlayisi geregi kanunda orn. Bir bobregi olmayan %40 alir dediyse kisi ister dunya sampiyonu boksor olsun ister ister boyu kisa 30 kiloluk biri olsun raporu alip devletin imkanlarini kullanir hakkidir

burda bahsedilen gerçekten engelli olan dış görünüş olarak sağlıklı görünen insanlarsa konu çok gereksiz olurdu bi çok engelli sayılan kişi iç hastalıktan rapor alıyor bu gayet doğal bişey. bahsettikleri sağlıklı ama rapor alan kişiler askerliğe elverişsiz raporu alan kişiler gibi olanlar.

Sahte rapor olayinda haklisiniz kesin emin olmak lazim.

Böyle yapan insanlar varsa (ki muhakkak vardır burası türkiye ) Allahın gazabı onlara birlikte olsun,atandıkları işlerde mutlu olamasınlar coluklarından cocuklarından çıksın azrail sürekli peşlerinden koşsun.Zaten hayatta 1-0 geriden baslayan gariban engellilerin haklarını yiyip kul haklarına girmeleri onlar için aslında bir bela paratoneri ama bir kere şerefsizlik kanlarına işlediği için bunun farkında değiller.Onlara bu sahte raporları veren doktorlar bunların kat ve kat fazlasını yaşasınlar kaza bela başlarından eksik olmasın.

Sahte raporla ekpss'de memur olmuş!

[FONT=helvetica]Sosyal Güvenlik Kurumu Akşehir İlçe Müdürlüğü, Akşehir Belediyesi'ne 2012 yılında engelli kadrosundan atanan ve epilepsi raporu bulunan Handan B.'nin epilepsi ilaçlarını kullanmadığını belirledi. Bunun üzerine Handan B.'nin memur olmasını sağlayan epilepsi raporunun sahte olabileceğinden şüphelenen SGK, kadın hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yapılan soruşturma sonucu Handan B. epilepsi raporu sahte olduğu iddiasıyla tutuklandı. Handan B.'nin Fethulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile de bağlantısının olup olmadığı araştırılırken, hüküm giymesi halinde çalıştığı süre boyunca aldığı maaşların iadesinin isteneceği belirtildi.[/FONT]

Abi maaşı alana kadar çöpçülük temizlik işi yaptırsınlar bedavaya.bunlara müstehak

Arkadaşlar o kadar çok varki bunlardan tahmin bile edemessiniz

Evet zihinsel olmayıpta bu statüden girende çok malesef

arkadaşlar bimere yazın engelliler tekrar rapora çıksın diye sahteleri bi bulsunlar cezalandırsınlar. ulan gariban çaresiz olan biz engellierin hakkını yemeye çalışmak ne demek yav.

Biz burda arkadaşlar çok dolaplar dönüyor haklar yeniyor dediğimizde bazıları kanıtlayın diyordu alın kanıt şöyle esaslı bir denetim olsa emin olun sınava girenlerin sayısı toplamda 30 bini geçmez

Ve bu kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi arkadaşlar

Üst Alt