Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye girmek için sahte rapor alan insanları şikayet edin!

orhanbeyy

Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
4
Sirf engellilerin biraz haklari var diye sirf ekpss den daha kolay ataniyorlar diye tanidiklar araciligiyla saglam olup rapor alanlari sikayet edin arkadaslar o raporu veren doktorlara agir yaptirimlar uyguluyorlar boyle kisileri gorupte sikayet etmemekle gercekten engelli arkadaslarin hakkina giriyorsunuz

aynen sana katılıyorum ne zaman sınav zamanı yaklaşsa rapor alımlarında patlama oluyor hak edene tabiki verilmeli ancak türlü şekillerde alınan raporlar insanlığa sığmaz hele bu raporları verenlerin yatacak yeri yok gerçekten

haklısınız sahte raporla sınava gırıp memur olanlar cok ama bosa almasınlar artık devlet engellılerı artık bı kenara bıraktı artık oncelık sehıt gazı yakınlarına hepsıne kadro verıldı verılmeye devam edıyor bıze gelınce yok bekleyın sız artık rapor yerıne gıdıp sahte sehıt gazı yakını raporu alsınlar daha avantajlı

arkadaslar kusura bakmayın ama ıs olmadımı artık kafayı yemek uzere ınsan ıssızlık cok zor sehıt gazı yakınlarımıza canımız feda onlar ıcın ne yapılsa azdır ama bızlerde zordayız

sahte rapor alıpta memur olanlar asıl muhtacların hakını calanlar allah kabul etmesın o ısten ona hayır gelmesın

Biz çektik ceremesini millet sürüyor sefasını

doğuştan ortopedik engelliyim ve %80 engelliyim ve engelli kontenjanından yararlanacagım inşallah tabi bu sonradan raporla engelli olanlardan fırsat kalırsa ortopedik engelli olmanın çok fazla dezavantajını gördüm okula giderken zorlandım dışarı çıkarken zorlandım bir çok konuda zorluk çektim toplumun bütün bakışlarına maruz kaldım merdiven çıkamadığım için zorlandım ulaşım araçlarına binemediğim için zorlandım benim gibi gerçekten engelli olan görme ortopedik işitme zihinsel engelliler gibi bu zorlukları çekmediği halde rahatça rapor alıp tutup sınav girecek binlerce insan oldu normal hayatta engelli desen hakaret sayacak adamlar koşa koşa engelli raporu aldı ama unutulmamalı bu dünya sadece bu dünyada kalmayacak yani bu kadar mazlum mahzun insanın zorlukla kazandığı hakkı elinden alarak bir yere varsa bu kadar insanın ahıyla ALLAH tepetaklak eder bugün alırsınız ama yarın Hakkın divanında bizde hakkımızı alırız ...

aynen oyle kardesım kendını engellı zanneden bı suru kışı turedı butun 2022, evde bakım ve ekpssnın avantjlarında sadece onlar yararlanıyo bıde ortalıga sedece ekpss zamanı cıkan neden engellıler hızmetlı oluyor dırek mudur yapsınlar tarzında konuşmuyolarmı fıttrıyorum pc başında:mad: topuna bızım haklarımız haram zıkkım olsun!

engellileri cidden hizmetli yapmasınlar bence de ama başkaları için değil yani engelliler için bu zorlukları gerçekten çeken insanlar için olsun yani gerçekten engelli insanın hizmetli olarak çalışması zor gerçekten bence ama bunu suistimal edenlerin bu hakkı kullanmalarına izin verilmesin ... ama tabi bunlar sadece dert yanmak olacak herkes herşeyi yapacak kullanacak sonra da engelli insanların sorunları onların umrunda bile olmayacak offf offf sinirlendim gene yani bak gör bir dezavantajını görsün o engelli raporu alanlar direk benim nerem engelli diyip kurtulacak tertemiz biz çekecez ceremesini onlar sürecek sefasını ama bu sefa bu dünyada kalır diğer tarafta hiç acımam hakkımı alırım ...

Ulan biz şu dünyaya engelli olarak gelmektense sokakta kimsesiz tek başına çöp toplayıp yaşamayı bile yeğlerken nasıl oluyor da sağlıklı ve hiç bir sorunu olmayan insanlar engelli raporu alıyor ya da almaya teşebbüs ediyor daha kötüsü devlet nasıl oluyor da ihtiyacı olana vermek yerine olmayana veriyor bu hakkı ya da bu hakkın suistimal edilmesine izin veriyor anlamak çok zor gerçekten.Ama bu dünyanın öteki tarafı da var.Bakalım orada ne halt yiyecekler.

Aynen,bu dünyada vicdanlarına,doktorlara,hatta herkese kılıf bulabilirler,ekpss girmek için doktor doktor dolaşabilirler ama ahiretteki sorular ekpss ye benzemez..!o zorlu sınavda ne yapcaklar? hakka girdiklerinin ve helal etmedğmizin bilincinde olsun bu insanlar...

Bu sorun kişiden değil bence bazı doktorlardan kaynaklanıyor.

Allah evlerine atesler salsin :) engelli durumunda olan insanin alamadigini bunlar nasil aliyorlar nasil bir kilif buluyorlar heyete girerken

Bilen goren duyan hisseden sikayette bulunsun

şuan hastanelerde buyuk başvurular oluşmuş durumda yığılma var neden ? nedeni basit her sınav zamanı oluyor bu durum gerçek engellilere yazık yapmayın arkadaşlar doktorlarada söylüyorum haketmeyene kesinlikle vermeyin büyük vebal altına giriyorsunuz ............

işte onlar elime geçseler var ya... ne kadar insanın hakkına giriyorlar.. gerçi zerre kadar vicdan olsa böyle bir sahtekarlığa kalkışmazlar ...Allah onları bildiği gibi yapsın

Yüzde 39 da bırakıp vatandaşın engelli raporu almasına karşı çıkan vicdan nasıl olurda sağlam insana engelli diyebilir

Sahte alan illaki vardir lakin kim der benim raporum sahte neye gore ihbar edilicek. Yine ici doluymus gibi gorunen bombos bi baslik

erdalakbay oranda oynama olsa bile heyet var 12 prof bakanlığıda gidiyor raporlar dediğin gibi vardır yine de

Allah büyüktür arkadaşlar. Bu kişilerin muhakkak ki Allah yaptıklarını yanına bırakmaz. nasıl ki Allah adaleti iyiliği ongormusse bunları da yanlarina bırakmaz. Hayır yani o kadar kişinin hakkına gireceksin. Atansan dahi o aldigin haram paraları nasıl ailene çocuklarına yedireceksin yazıktır günahtır hakka girmeyelim böyle rapor alanlar varsa da bi kere daha düşünsünler yazılanları okuduktan sonra.

Engelli olmanın kriterleri?

Bugün aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gittim.En az 50 kişi kuyrukta bekledik işlemler için.Sağımdakine sordum neyin var diye menenjit geçirdim dedi,solumdakine sordum neyin var diye 1 gözüm de göz tansiyonu var diğeri az görüyor dedi.Bir kıza baktım bacakları çok inceydi o kadar.Şimdi bu insanlar engelli raporunu nasıl almışlar çok merak ediyorum?Cidden bu engelli raporu işinde torpil dönüyormu kafamda sorular belirdi bugün itibariyle.Hastalıklarını söylemeye mi çekiniyorlar yoksa?Her hasta olan engellimi sayılıyor?

dışardan çok sağlam görünüpte gerçekten hasta olan kişiler var ancak benimde bugün gördüğüm bir engelli bayan vardı mankenlik ajansından gelmiş gibi bir durumdaydı kısaca bilemiyoruz yani

Kimsenin günahını almak istemiyorum ama aynen dediğiniz gibi engelliyim diyen insanlar görüp şaşırıyorum.Hasta olmak ile engelli olmak arasında bir fark olmalı bence.

kardeşim kımsenın alnına yazmıyor engellı dıye mutlaka bır şeylerı var ınsanların yuzde 99 unun kesınlıkle .lakın engellılıkde derece derece sonuçta yuzde kırkı var yuzde doksanı var ve turkıyede 78 mılyon ınsanın 12 mılyonu engellı sayılmış.sızde anlayın bır ıkı kronık hastalıgı olan rapor alıyor demektır...

sınavlara yakın tarihlerde rapor alabilmek için hastanelere akın eden insanlar var bu yoğunluktan belli oluyor bunu bana tanıdık bir doktor söyledi ama yeni alınan raporlar eskilere göre gerçekten çok daha gerçekçi çünkü oranlar çok düşürüldü

Asıl engellli olanlardan tekrar rapor isteyip rapor oranını dusurmeseni de iyi biliyor ama.benim bi kız arkadaşım var tek kolu dirsekten asagi hiç yok kolunu kullanamiyor kıza %20 vermişler sağlam muamelesi yapmışlar ya dusunebiliyormusunuz, %20 sini de psikolojik olarak almis onuda zar zor.

Son düzenleme:
Bu işte bir adaletsizlik var ama çözemedim.Kimsede bu konuda bir adım atma gayretinde değil.Tanıdığım insanlardan bazıları engelli sayılabilecek hastalıklara sahip ama rapor almıyorlar (gururlarındanmı nedir bilemem).Rapor alan insanlarda engel teşkil etmeyecek hastalıklara sahip ama rapor alıyor.Hastalığınız eğer hayata engel oluyorsa,bir şeyleri başarmanıza engelse o zaman engelli sayılmanız gerekir bence.

Herkesin engeli görünür olmak zorunda değil... Adamın böbreği yoktur engellidir, ciğerinin büyük kısmı yoktur engellidir vs.

Burda görünür olup olmamasını sorgulamıyorum ancak hayatına etki ediyormu ciddi anlamda ben bunu sorguluyorum.Mesela hiç yürüyemeyen bir insanla günde 3 saatten fazla yürüyemeyen bir insan aynı kefeyemi konuyor?Pasinin dediği gibi 2 kronik rahatsızlığı olan herkes engelli mi sayılıyor?Adam her işini yapabiliyor sıkıntı çekmeden ama hastalığı var bu adam engellimi oluyor?Ben bunu anlamıyorum.

Durum ciddi ilerde daha zor olur gibi geliyor cunku bazi hastaliklar var artik grip gibi olmaya basladi herkeste goruluyor bu hastaliklara ilerde verilmez sanirim oran

evet doğru bencede. hayatlarına etki etmeyecek derecede engeli olanlar bi şekilde %40 a tamamlıyorlar. sınava giriyorlar.başka kriterler olmalı mesela engel oranı yüksek olan önce atanır gibi.

bunu daha önce de yazmıştım artık millet engelli olmaya aday gerçekten normalde engelli desen kavga edecek hakaret sayacak tipler ne engelliligi yaşamış ne de bilen tiple bir iki kronik rahatsızlık en kötü psikolojiyle berabertertemiz %40 rapor alıyorlar bununla beraber bu işin sıkıntısını çekmiş bu yüzden okula gidememiş iş bulamamış engellilerde hizmetli olarak atanıyor ve zor işler yapması bekleniyor ama bunu bence devlet yapıyor engelli politikalarını 0 a indirdiği gibi bir de böyle çelme takıyor gibime geldi :D

Üst Alt