Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye girecek adayların dikkatine...

MertAta

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Hala okumakta olan adayların yaptıkları birçok hata var arkadaşlar. Aşşağıya soru cevap şeklinde bir kaç örnek veriyorum.

SORU: Önlisans okumaktayım 1. sınıftayım ekpss ye hangi öğrenim düzeyinde başvurmalıyım?

-Önlisans veya ortaöğretim düzeyinde başvurabilirsin fakat önlisans düzeyinde başvurursan tercih yaptığın gün itibari ile mezun durumda olmak zorundasın. Bu yüzden mezun olduktan sonra tercih yapmalısın.

SORU: Lisans 3. sınıfta okuyorum ekpss ye önlisans düzeyinde başvurabilirmiyim?

-Başvurabilirsin fakat şu ayrıntıyı unutmamalısın. Bir lisans programında okumakta iken kaydını sildirmek şartıyla önlisans diploması alan adayların diplomaları alan/bölüm belirtmemektedir. Yani İşletme fakültesi 3. sınıfta okuyan bir öğrenci kaydını sildirip 2 yıllık önlisans diplomasını almak isterse bu diploma alan/bölüm belirtmeyeceği için öğrenci 2 yıllık işletme mezunu sayılmayacaktır. Tercihlerde İşletme mezunuymuş gibi tercih yaparlarsa harta yapmış olacaklardır.

SORU: Son sınıfta okumaktayım fakat okulum bana geçici mezuniyet belgesi vermiyor?

-Geçici mezuniyet belgesi alttan dersi olmayan ve tüm derslerinden başaralı olmuş diploma almaya hak kazanan fakat henüz diploması hazırlanmamış öğrencilere verilen diploma yerine geçerli olan bir belgedir. Bu yüzden hala mezun değilseniz kalmış dersleriniz varsa böyle bir belge istemeniz mantıksız.

SORU: Tercih yaptım bir kuruma yerleştirildim fakat ekpss ye başvururken belirttiğim üniv. hala mezun olamadım?

-Geçmiş olsun yerleştirilmenizde ekpss aldığınız puanda artık geçersizdir.

Çok önemli konulara değinmişsin teşekkür ederim.
En son örnek çok ama çok önemli!
Yüksek puan alıpta ilk tercihlerde mezun olamışsanız nasıl olsa yüksek puan aldım yerleşirim diye tercih yapıpta 2 seneyi boşa geçirmeyin.
Bekleyip mezun olun, ikinci tercihi yapın..

Üst Alt