Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye başvuru öncesi sağlık raporumda sorun olacak gibi..?

selmano

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
arkadaslar ben 24.01.2017 de heyete girdim.bana daha once uyku labaratuvarinda agir osas tanisi koyulmustu.Ben bu sonucuda heyete evraklar icerisine zimbalayarak teslim ettim.

Almis oldugum sonucta raporumda kr akciger hastaligi 35 yazilmis...oysa benim rahatsizligim agit osa....

bazi arkadaslar raporlarin ankaraya gonderildigini ve ankaranin raporu onaylamama ihtimali oldugunu soyledi...

Ben ekpss ye bascurdum...ve ruyalarima giriyor bu konu...agir osas in degeri cetvelde 35 bana puani veren gogus doktoru da ahi.30.8 agir osas 35 puan yazdi ama heyet kr akciger hastaligi 35 yazdi..
benim pek sansimda yok..problem olur mu?????litfen cevap

@selmano

ağır osas ahi derecesi 30 un üstüyse 35 verilir. evet size 35 verilmiş doğru. bazı hastanelerde ağır osas (uyku apnesi)'e gögüs hastalıkları puan verir. evet akciğer hastalığı olarak geçer. eğer ağır osas la beraber huzursuz bacak sendromu da varsa nörolojiyede girer.

vergi indirimi için ankaraya raporu gönderecekseniz. 1. yatış raporunuzu (polisomgrafi ) raporun arkasına iliştirin.

ankaraya giden raporda uyku apnesi hastalarının polisomografi raporu yoksa maliye raporu geri gönderip bu testi hastaneden ister. onaylanmama gibi durum yok. sonrasında testi gönderdiğinizde onaylanır. tabii süre uzar biraz.

ozgurmeric74

hocam ben raporu vergi indirimi icin kullanmaya...cam..sadece ekpss ve 2022 maasi icin kullanacam..bana gogus doktoru ahi.30.8 agir osas 35 yazdi ama heyete sonucunda kr akciger hastaligi yazdi..ben uyku sonucunu evraklar icerisine koydum...2022 icin ise bir sey yapmadim...ekpss lisansa basvurdum harci da yatirdim...sorun olacak diye cekiniorum...heyet baskanina sordum..problem olmaz dedi tum puanlar cetvele uygun dedi..ama...

selmano

sadece hastalığınız uyku apnesi ise bu saydıklarınızın hiçbiri olmaz. çünkü engelli sayılabilmeniz için enaz raporunuzun %40 olması gerekir. %40 raporu alırsanız yukarıda yazdığınız tüm engelli haklarından faydalanırsınız.

@selmano

OKEY HİÇ PROBLEM YOK O ZAMAN.TELAŞLANMAYIN.raporunuz çıktıktan sonra düşme gibi bir şey olamaz.

sagolun hocam icime su serptiniz valla...raporu aldim ekpss ye basvurdum...engelli kimlik kartina basvurdum..ama bir forumda ankarada degisebilir diye gorunce endise etmistim..

birde abi benim ahi 30.8 cikmisti...doktor hanim bana kil payi 35 puan deyip agir osas ahi 30.8 agir osas 35 puan dedi...ne demek istedi acaba???

@selmano senin bir konudaki mesajlarını tararken bu başlığı da okudum. Ankara nereden çıktı be ablası?:) her okudugun şeyin senin konunla alakası yok ki.

vergi indirimi için başvuran kişinin raporu Ankara'ya gönderilir ve Ankara tarafından değerlendirilir. ama bunun senle alakası yok ki. sen vergi indiirmi için başvurmadın.

sen engelli sağlık kurulu raporu aldın. bu raporla EKPSS ve 2022 aylığına başvuruyu düşünüyorsun. EKPSS başvurusunda da 2022 aylığı başvurusunda da vereceğin engelli sağlık kurulu raporu Ankara'ya gönderilmez, başvuru yaptığın kurumlar tarafından direkt işleme konur. Yeter ki raporun % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu olsun:)

abla cok tesekkur ederim..icime su serptiniz..ne bileyim okudugum bir kac forumda ankara meselesini duydum.

bizdeki sansizligi da ekleyince olur mu olur geldi aklima))))) azcik panik atakta var ben de sanirsam abla

Üst Alt