Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de XX puan almak için kaç net yapmam gerekiyor?

ekrem_arda_35

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
ÖMSS sınavında 75 puan almak için kaç net yapmam gerekiyor?

ayrıca,toplam kaç soru soruluyor.

Ömss den 75 puan aldımda ne oldu atanamadım kardeş. Kendini 75 puan olarak sınırlama.

zannedersem toplam 60 soru soruluyor.bu 60 sorudan(4 yanlış 1 doğruyu götürdükten sonra)kaç net yapılırsa 70 puan alınır.?

Ösym nin sınav sistemi farlklı standart sapmayla 30 net le 75 alan bir aday olduğu gibi,28 netlede 75 alan aday oluyor.36-37 net yapan 80 üstü alır.

ben bı duyum aldım kardes 49 puan alan bıle memur olmus dedıler ama 2ıncı3 uncu tercıhlerde yınede bı 80 almak lazım

Enes kardeşim evet doğru 49 puanla 1.atamalarda atanan oldu.
Diyanet ve sağlık bakanılığına atandılar bunlar meslği olan kişilerdi.örnek;imam,müezzin,sağlık memuru,veteriner vb benzeri kadrolardı.

Derderbo cıddımısn 40 net yaparsam kac gelır sence kardes ömms de bı yazarsan sevınırım kardes

ben cnc operatörüyüm. cnc torna freze maunel torna freze kullanıyorum lise mezunuyum? benim meslegimde bir devlet kurumu yok ben şuan bilgisayar işletmenciligi kursuna gidiyorum. sınava hazırlanıyorum işte dershane yazılcam şimdi. 5 gün çalışıp haft sonu dershane gidicem.

Şunu bilmeniz yeterli: Her bir soru için sabir bir puan yoktur.

Örnek;

12.soruyu 100 kişiden 90'ı doğru yanıtladıysa bu sorunun puan değer düşüktür.
24.soruyu 100 kişiden 15'i doğru yanıtladıysa bu sorunun puan değer yüksek olacaktır.

Ayrıca puanlar öğrenim düzeyine göre değişmekte. Örneğin; Lise düzeyinden 50 net yapan 85 puan alabilirken, Lisans düzeyinden aynı net 95 puana tekabül edebilir.

Siz kaç netin kaç puana tekabül edeceği ile ilgilenmekten ziyade, en yüksek neti yapmanız için elinizden gelen gayreti göstermektir. Başarılar.

arkadaşım ben 60 sorudan 33 net ile 83 puan aldım..bu nasıl oldu dersen ;

bilmediğim soruları sallayıp işaretlemedim boş bıraktım..olan doğrumuda onlar götürmesin dedim..eğer öle yapmamış olsaydım benim net sayısı 28-29 a düşerdi..bu stratejilerinden birisi olsun.millet nasılsa 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor diye bildiğinide bilmediğinide işaretliyor..halbuki bu yanlış.. birde frankestein adlı arkadaşın dedikleride doğru onlarıda dikkate al..

arkadslar ben hıc matemtık yapamıyorum sozel ogrencısıyım duz lıse mezunuyum sadce sozel yapsam kazanırmıyım sozelde 45 net yapsam kac puan alırım ?

kendinizi 70 puanla sınırlamayın 70 puan iş yapmaz. ben 81 puanla atanamadım :-((

Matematik yapmadan 35-40 net yaptığım takdirde ...

durumum nasıl olur arkadaşlar? Tecrübeli arkadaşlar TAHMİNEN puanımın nasıl olacağını söyleyebilirler mi?

EKPSS SINAVINDAN 85 ve üstü ALMAK İÇİN KAÇ NET YAPMAM LAZIM

Ekpss sınavından 85 ve üstü almak için kaç net yapmam lazım

volkan26;

40-42 net arası net soruya cvpla 85 üstü alınır

arkadaşlar 30 yaparsan şukadar 40 yaparsan bukadar puan alırsın diye net bişey söylenmesi mümkün değil ÖSYM nin yaptığı sınavlarda. çünkü bir soru şukadar puandır diye belirli bir şey yok. mesela o soruyu nekadar kişinin doğru yada yanlış yaptığına bağlı olarak standart sapma vs olur. oyüzden bir sorunun belirli puanıda olmaz.

golden_heart;

kardeş seninkide ilginç olmuş hangi düzeyden girdin lise önlisans lisans? bide hangi dersi ağırlıklı yaptın? mat türkçe? atandınmı 83 puanla? nereye atandın?

Arkadaslar Universiteyi bu yil bitirdim. On Lisans Bilgisayar Programcilik Bolumu Mezunu olarak kismet ise EKPSS ye girecegim.Merak ettigim 2 sey var. 1.si Atanabilmem icin EKPSS de kac puan almam gerekiyor ? 2. si ise On Lisans Bilgisayar Programcilik Bolumu Mezunlari kac puanla atandilar ?

yaf 2014 kıtapları cıkdımı cıktıysa nerde temın edebılırım ızmır ksk konak alsancak bu cıvarlara yakınım yada netden ?

tahmini olarak kaç nete kaç puan gelir 2012 de girmiş olanlar yok mu aramızda ya da çevresinden duyanlar

2012 LİSANS ÖMSS, arkadaşım 45 nete 88 puan almıştı. Ankara Bilim ve Teknoloji bakanlığına atandı

arkadaşlar. denemelerde 30 35 net arasında yapıyorum tabi ders çalışmaya başlamadan önce. şimdi biraz daha artmıştır.
Önlisans tıbbi sekreterlik okuyorum. ilk atamada atanma ihtimalim sizce nedir ? 2012 atamalarına baktığımda 65 ile atanan olmuş ve hiç tercih edilmeyen iller var.. sizce bende atanabilir miyim ?

Herkeste sanki şu kadar soru yapayım bana yetsin hesabı oldu galiba, ya bırakın yapabildiğiniz kadar emin olduğunuz soruları yapın bilmediklerinizi boş bırakın zaman kalırsa dönersiniz :)

bu sene gecen sınava göre biraz daha zor çünkü gecen sınav biraz ani oldu ve insanların pek öçalışma fırsatı olmadı bu sene insanlar çalışmaya 1 sene önceden başladılar bu yüzden gecen sene ki puanlamalara göre olmayabilir atanmak için 45 netin altına düşmemek lazım

Liseyi bitirdim ve 7 yıl bi fabrikada çalıştıktan sonra engelli sınavıyla gecen yıl nisan ayında 81 puanla atandım. Sınava hazırlık 2 yada 3 kere test cözdüm ciddiye almamıştım bu sınavı çünkü memur olacagıma inanmıyordum. Bana göre cok kolay bi sınavdı biraz ciddi çalışsam rahat 90-95 alınabilecek bi sınavdı.. Bu sınavda öyle kolay olursa birazda birikiminiz varsa hersey güzel olur. Siz siz olun bol bol test çözün kafanızda 70-80 gibi puanlar kalmasın en iyisini yapmaya calışın.. Allah yardımcınız olsun...

aslancan tebrık ederım senı.. çok saol msjın güzeldi :) motive edici...

Kısa ve öz ders çalış ve istediğin puanı al :) hesabı matematik testlerinde yaparsınız :)

Üst Alt