Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de tercihleri sadece il bazında mı yapıyoruz?

yasinaltinkilic

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar deneyimi olan veya bilenler için rica etsem ben ilk defa bu yıl giricem inş.tercih olayı nasıl. hepsine istanbul yazsam mutlaka istanbula yerleşirmiyim işin şekli şemali açısından başka neleri tercih ediyoruz;kurum tercihi yapabiliyomuyuz veya çalışacağımız kurumu belirleyen faktörler nelerdir ben imam hatip fen bölümünden mezun oldum,
son olarak kurumlar arası yapacağımız işler açısından farklılıklar vs. teş. ederim.zihisel den giricem inş. dipnot olarak.

yasin'inkileri kardeşim tercihler şu şekilde oluyor;
önce DPB kontenjanları açıklıyor, hangi ilde hangi kurumda hangi nitelikte personel ihtiyacı olduğu orada yazıyor. sen o listeye bakıp sana uygun nitelikte olan kadroların kodlarını not alıyorsun, sonra tercih zamanı ais'ten girip tercihlerini sisteme giriyorsun. sonuç olarak yerleştirme işlemi puana göre oluyor istersen hepsini istanbul seçebilirsin ama tutacak gibiyse o işi yap. atıyorum, 70 puan alıp istanbul'da ne kadar memurluk varsa yazarsan tutmaz çünkü normal şartlarda 90'ın altına inmiyor İstanbul için memurluk. eğer önlisans veya lisans mezunu isen 70-80 puan arası memurluk gelir ama 2. veya 3. atamalarda. ben 68 ile memur olan lisans mezunu arkadaş gördüm. mezun olduğun bölüme ait nitelik isteyen kadrolar varsa orda tutturma ihtimalin biraz daha yüksek. kendin hakkında çok az bilgi vermişsin o yüzden bu kadar yardımcı olabildim.

evet .fakat ilk atamada neresi çıkarsa çıksın istediğimiz ile tayin isteyebiliyoruz. yakın zamanda tayinle yer değiştirdim.0HAL nedeniyle sonradan bi değişiklik yaptılarsa bilemem.

sizofrenick diğer kurumlarda anlattığın şekilde hangi ile çıkarsa çıksın kendi memleketinde kalma durumu olmuyor ondan sordum. bu işi sadece meb yapıyor. arkadaş yanlış anlamasın kalkıp belediye üniversite falan yazar o da tutar ondan sonra aylarca kıvranır tayin yaptırmak için. :)

Üst Alt