Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss'de puanlama sistemi nasıl yapılıyor?

bertan

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ekpssde puanlama sistemi nasıl yapılıyor bilgisi olan varmı 60 soru kaç puan üzerinden hesaplanıyor birde matematik yapmak mecburimi hiç matematik yapmadan sadece sözelle sınavı tamamlarsak bir artısı eksisi olurmu bilgi verecek arkadaşlara teşekkürler şimdiden.

bertan hiç matematik yapmadan 45 soru kalır geriye 45 soru da da full çekmen lazım ki ilk yerleştirmede atanabilesin

Hayır arkadasım 45 sorunun hepsi matematik değil yalnış bilgi.

DODOROS 45 sorunun hepsi matematik demedim dikkatinizi çekerim 15 matematiği çıkarırsak 45 soru kalır dedim

tamamda puanlama nasıl bilen yokmu yaw sorular kaç puan o önemli sonuçta 60 soru var farzedelim matematiği es geçtik bu durumda ne puan cıkacak ama galiba kimse bilmiyor bu puanlamayı :)

SelamunAleykum
Ben bu sene ilk defa lise düzeyinden e kpss ye girecem. Türkçe ve matematiğim sağlam çok şükür . Allahın izniyle ful çekecem türkçe ve matematikte.
Kaç net ve kaç puanla atanırım ?
Matematiği iyi yapsam faydası olur mu ?
Birde ben meslek sınıfı öğrencisiyim.Mesleğimle ilgili sertifikamda var. Atamalarda etkili olur mu ? Bilenler lütfen cevaplasın.
Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun. Şimdiden teşekkürler.

Genel yetenek net * 0,965947
+ genel kültür net * 1,069966
+ agirliklandirilmis sinav sabiti 46,297222
(2014 ekpss lisans verileri )

ekpss puanı nasıl hesaplanır

iyi günler ekpss puanı nasıl hesaplayabilirim elle netimi bilmiyorumda doğru ve yanlış cevabı nasıl hesaplayabiliriz

60 - (yanlış x 1.25 + boş x 1) çıkan sonucu 6ya bölüp 5le çarpın son olarak 50 ekleyin

nasıl yani tkahveci86 tam olarak anlayamadımda biraz açarmısınız acaba

örneğin 5 yanlış 2 boş toplamda. 5x1.25=6.25... 2x1=2...60 - (6.25+2) = 51.75... (51.25/6 × 5) + 50 = ne ise puanınız yaklaşık (standart sapmaları bilmiyoruz) odur

51.75 yerine 51.25 yazmışım bi yerde düzeltiyorum

PEKİ (51.25/6x5)+50 =51.25 nerden geldi hangi hesapdan geldi acaba tkahveci86

yukarıda düzeltiyorum dedim 51.75 olacak o

örnek olarak tabi bu sizin yanlışınızı boşunuzu örnekteki ilgili yere koyup hesaplayın

siz tersten mi hesap istiyosunuz neti belli kaç yanlışı boşu vardır bu mu bilmiyorum hesaplanır da gerek yok bence

net biliniyorsa yanlış sayısı hesaplama

düşününce buldum aradığınız cevabı : yanlış sayısı=(60 - (net+boş sayısı))/1.25 buyrun bu sizin istediğiniz cevap ama niye istediğinizi anlamadım neyse iyi akşamlar

Son düzenleme:
Arkadaslar kamu mezunuyum turkcem iyi denilebilecek duzeyde geldi 13 dogru 2 yanlis mat 4 dogru. Yanlisim yok genel kültür 23 dogru 7 yanlis sizce kac puan alabilirim ve ikinci atamalarda atanma ihtimalim mi sizce?

Hesaplamalar nasıl yapılıyo lise mezunuyum ortalam 78 veya 80 gelir diye düşünüyorum bolum eléktronik atanma durumu olurmu

Galiba gençlere ve diploma notu nu ele alıyorlar ona göre puanlama yapıyorlar Subat

zorro öyle bişey yok atmayalım lütfen milleti yanlış yönlendirme o dediğin 1e1 aynı puanı alırsa bakılıyor eşitliği bozmak için

İşbaşı yapmış memurlar hep genç ve yüksek puan almışlar neden? tkahveci86

kimseye bişey ispatlamak için polemiğe girmicem nasıl inanıyorsan öyle devam et

Puanlamayı tam nasıl yapıyoruz sitelerde fazla çıkartıyor

Geçmiş yıllarda girenlerin sonuçlarına göre 3 puan fln fazla çıkartıyor nette arkadaslar . Nasıl hesaplandığını bilen varmı? Ortalamayı 0.85 le çarpıp 50 eklendiğini duydum bu doğrumu. Ve standart sapma puanı düşürürmü yükseltirmi

Haklısın az önce kontrol ettim bende türkçe 9d-6y matematik 15d-0y genelkültür 18d-12y puanı 82 çıkartıyor fazla gibi. toplam net sayısını 6ya bölüp 5ile çarpıp 50ekliyor arkadaşlar

29 doğru 13 yalnış kç olur sadece mat yok içlerinde

2boş mat

Üst Alt