Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de oturma düzeni ne şekilde oluyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bir

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar,

Aklıma bir şey takıldı. Ekpss sırasında genel engelli grubu ile Okuma yardımı alanlar aynı sınıfta mı sınava giriyor acaba? Çünkü ben odaklanma sorunu yaşayan bir insanım, yanımda ses çıksa sorulara hiç odaklanamam. :(

Engelinizin ne olduğuna göre değişir, görme engelliler ve zihinsel engelliler tek kişilik sınıflarda giriyo. Ortopedi engelliler toplu olarak giriyo sınava diye biliyorum.

Ben fiziksel engelliyim çoğunlukla fiziksel engelli insanlarla giriyoruz. Fakat sınavda birisi vardı sorular zor geldi ona masaya falan vurmaya başlamıştı. Öğretmenlere saldırmaya kalktı küfür kıyamet ..

Kötü olmuş :( Benim engelim ruhsal duygusal. Bipolar bozukluk. Genel kategorisinde gireceğim diye biliyorum. Teşekkürler cevaplar için.

Bipolar bozukluk genel engelli gireceksiniz.sinav basvurusunda sordular bana tek mi gireceksin diye.benim rahatsizligim bipolar

Citos

Bipolar engellinin tek girme seçeneği var mı? Yani bir sınıfta tek başına olma seçeneği var mı?

Genelden girildiğini biliyorum evet. Ama size niye tek mi gireceksin diye sormuşlar anlamadım?

Tek odada girebiliyorsunuz isterseniz.evet var.ben girmedim ama

Genel kategorisinde sınava girerseniz aynı sınıfta girersiniz ancak işaretçi yardımı ve okuyucu yardımı gibi yardım gereken bir rahatsızlığınız varsa ayrı salonda tek olarak girersiniz sınava.

Illaki yardim almasinaa gerek yok bipolar oldugumuzdan dolayi tek girilebilir

Sınavda oturma düzeni

Ortapedik engelliler
1. Katta veya asansör olan yerde diğer katlarda ve toplu şekilde girer.

Gorme engelliler
Az görenler ve hıc görmeyenler vardır

Az görenler yani kendi okuyabilenler ısterse işaretleyici isteyebilir ve tek kişi olarak sınava girer

Isterse hem okuyucu hem işaretleyici isterler yine tek kişi olarak sınava girer. Fakat burada önemli bir nokta var. Okuyucu ve işaretleyici isteyenler kesinlikle kitapçığı kendileri okuyamaz. Eger okursa sınavı iptal edilir.

Buna dikkat edelim arkadaşlar.

Herkese başarılar diliyorum

Burada genel engelliden bahsetmemis arkadasin hastaligi benimkiyle ayni bipolar ve bana osym gorevlisi tek basina girmek ister misin diye sordu.

Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için.

@Citos Bana da o ilginç geldi. Bipoların sınav kitapçığı "genel" kategorisinde diye öğrendim. Ama size niye tek başına girmek ister misin diye sormuşlar anlamadım.

Tek başına derken, bir sınıfta tek kişi olmayı mı kastetiler? Eğer öyleyse buna sınıf mı yetişir?

Şayet bana da sorarlarsa bir sınıfta tek oturmayı tercih ederim elbet. Çünkü benim dikkatim çabuk dağılıyor, sessiz ve hareketsiz bir ortam olmasını tercih ederim. Ama bakalım nasıl olacak..

Valla ben dusunmedigim icin yok dedim.odada olabilir.yazida okumadim.arastirmadimda.gorevli ozellikle bipolar olunca sordu.cunku bizde dikkat eksikligi var.umarim tek girersiniz

Citos

Teşekkürler, aynen bende de konsantrasyon sorunu, dikkat dağınıklığı var, umarım tek girerim ya da sessiz, sakin bir sınıfa düşerim. Sağolun.

Zaten mantikli olan o.bizim psikolojik sorunumuz.soylemeseler bile siz soyleyin unutabilirler

arkadaş ruhsal engeli olanlar sınava başvururken tek kişilik salonda sınava girmek istiyor seçenegini işaretleyecek istersen tabi

okuyucu işaretleyici yardımıda verilmiyor sadece tek kişilik salonda girebilir şıkkı var ruhsal engellilier için başkada bişey yok 60 dakka süren var

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

o sırada yardımcı öğretmenler yardım ediyor mu yani cevapları ara sıra doğru ekleye biliyor mu yani anlatabiliyor muyum kopya gibi bir şey

Niye kendilerini tehlikeye atsinlar kopya olayi olmaz bence

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM Citos Teşekkürler. 👍

yalniz06 Kopya istemem. Ben zaten kolay kolay insanlara güvenemeyen bir insanım. Bu şimdi doğru mu söylüyor, yanlış mı diye düşünene kadar 60 dakikam dolar, hiç gerek yok:) Beni kendi halime bıraksınlar yeter.

Niye kendilerini tehlikeye atsinlar kopya olayi olmaz bence
Olur ya belki öğretmenin biri insafa gelir engellinin haline acır belki bir kopya verir

Vallahi ben de hiç yardımcı istemedim 60 puan da kaldım

bir

Her şey sınav günü belli oluyor atmosferi çok önemli kendini iyi hissetmen lazım

Bende kararsizim sinavda onumde biri vardi surekli hareket etti konustu dikkatimi dagitti.diger turlu iki hocanin basimda bekletip bana bakmasida sikar ne yapsam bilemedim.tabi atanamazsam.insallah atanirimda

İnşallah atanırsınız. Haklısınız, iki durum da sıkıntılı. Hakkımızda hayırlısı olsun artık..

Oppp orda dur bakalim, kimse yanlız a bunu yazamaz, elimden gelse yanlız a bir arkadaş bulur yalnızlıktan kurtarırım o BİR kim olabilir?

Anlamadım, kimse arkadaşınıza kötü bir şey yazmadı burada. Şaka yapıyorsunuz sanırım :)

Arkadaşlar ben 42 yaşındayım. Çoğunuzun ablası, bazılarınızın da annesi olacak yaştayım. Burada bilgi almak için bulunuyorum. Benimle kafa bulmayın lütfen. Çünkü sizinle geyik yapabilecek yaşları geçtim. Bunu da kötü anlamda söylemiyorum, geyik yapmak da bir ihtiyaçtır elbet.
Kendinize iyi bakın, sevgiler, saygılar.

bir,bir bayanmış. Hayırlı akşamlar dilerim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt