Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de öğretmenliğe mi memurluğa mı başvurmalıyım? İkisi birden olamaz mı?

kadir6363

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
hocam mat oğretım mezunuyum ekpss tercih yapaken memurmu öğr lik kontejanı nasıl belli oluyor.oğretmenlik tercih eederken alım olmazsa memurluk alim hakını kaybetmiş mi oluyoruz . tşk

kadir6363

Her iki tercihi de aynı anda yapabiliyor olmalısınız. Yanılıyor muyum arkadaşlar?

EKPSS öğretmen alımı EKPSS sınavından sonraki tercihlerden de sonra yapılıyor EKPSS tercihlerini ösym aracılığıyla yapıyorsunuz öğretmenlik için ise EKPSS puanınızla mebin sitesinden gerekli formu doldurarak online başvuru yapıyorsunuz. Yani memurluk için ayrı öğretmenlik için ayrı tercih yapmış oluyorsunuz. Ancak memurluk için tercih yapıp yerleştirilirseniz öğretmenlik için tercih yapamıyorsunuz bu sebeple iyi düşünmenizde yarar var.

Ikisindede hemen hemen ayni parayi aliyorsun ama ogretmenlik cok sorumluluk gerektiren bir is bence memurluk daha iyi gencecik insanlarin sorumlulugu boynunda degil.

Bazı faktörleri düşününce öğretmenlik daha iyi gibi
* Mesai saatleri
* Tatil süreleri
* Ek ders ücretleri
* Gözetmenlik ücretleri vs vs vs
Branşınızı bilmiyorum ama öğretmenliğin ataması da yüksek, ben olsam öğretmenliği beklerdim.

önce memur alımı yapılıyor bırkaç ay sorasında öğretmen alımı yapılıyor riske atamam dersenız memur olarak atanırsınız 2 yıl sora tekrar snava gırıp öğretmenliğe geçiş yaparsnız yok beklerim dersenız öğretmen atamalarını beklersınız ama öğretmen atamaları MEB tarafından yapıldığı için alım olup olmayacağı yada nezaman kaç kişi olacağı belli olmuyor...

Üst Alt