Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de matematik yapmadan 35-40 net yaptığım takdirde kaç puan alırım?

Yapmaya uğraşacağız artık başka çare yok :) artı ben yine 60 soruda devam edeceklerini düşünüyorum. Malum ilk sınav onlar için de aceleye geldi Kpss'den dönme yani kpss formatında sorular sordular ne çok zor ne de çok kolaydı. Fakat diğer kurumların özürlü memur almak için yaptıkları sınavlara bakarsak ÖMSS'den bir hayli kolay. E kadrolarda fazla gibi görünüyor. Diyeceğim o ki bu sınav bence daha kolay olacak. ÖSYM bize ters köşe yapmayacak :)

hala calısmaya baslamadım hava cok sıcak ınsanın ıcınden gelmıyorkı bakalım kısa dogru calısmalar baslarım.

2014 te mutlaka EMSS Sınavı yapılacak buda haziran sonlarına doğru.
Soru adati değişmez merak etmeyin engelli sınavları geneli 60 soru olur
sizlere tavsiyem programlı ve kapsamlı çalışmak genelde KPSS Kitapçıklarna çalışın

S.a evet kapsamlı çalışmalı matematik yok diyede kendinizi paralamayın her şeyi oluruna bırakın ve moralinizi daima yüksek tutun olacağı varsa siz istemez iseniz de olur., olmayacaksa zaten siz isteseniz de olmaz (bir engel çıkar)..

berussa16;

Aleyküm selam lise den 80.38 puan aldım.
GİH Memur olarak CTE atandım.

cennetgülsevdi;

Düz lise genel kültür mezünu.Genel özürlü kategorisinden ÖMSS/2013/1 de mart ayındaki atamalarda atandım.

derderbo;

Tebrikler hayırlı olsun tekrardan :) Ben de düz lise mezunuyum. Düz memur olarak net maaşınız nedir? vergi indirimsiz vs.?

arkadaşlar matematikten korkmayın.inanın matematik sorularını da yapabilirsiniz.eğer matematiğim hiç yok.asla yapamam diyorsanız ve en azından sınava kadar günde 1 saat ders çalışma ihtimaliniz var ise size önereceğim kitabı alın ve matematiği sıfırdan öğrenmeye başlayın derim.

kitabın ismi : antremanlarla matematik.

okens;

Evet bu kitabı düşünüyordum. Siz de tavsiye edince iyice aklıma yattı. Fakat bu kitabın birçok serisi var diye biliyorum. Siz hangisini önerirsiniz? ÖMSS konularını içine dahil eden var mıdır?

ED.;

hocam sizin yorumu okuyunca sevindim 2012 lisans kpss GY-GK den 80 aldım ama bi işe yaramıyor emss ye girebilirsem eğer iyi puan alacağımı umuyorum atandınızmı siz?

cennetgülsevdi;

dediğin gibi bu kitabı serleri piyasan mevcut.hiç matematik bilmiyorsan ben sana baştan başlamanı ve ilk kitabını almanı tavsiye ederim.ama biraz matematiğim var diyorsan hangi seriyi alacağın konusunda kitapçılar bu konuda sana yardımcı olacaktır.

ömss sınavı

1. ömss'den 35-40 aldığında 80 yada 75 alabilmen için toplam sorunun 50 adet olması gerekir.
2.ömss'de ösym sınavı gibi sayısal ve sözel ayrımı olmadığını biliyorum dolayısı ile senin tabirinle 35-40 nete 80 alabilmen için her sorunun 2 puan toplam sorunun 50 adet olması gerekir

belarus prensi ağırlıklı ortalama denen birsey var bir soru ne kadar az kişi yaptıysa o sorunun puan o kadar yüksek olur senin dediği gibi olsa 40 net yapan herkes 80 alır diyelim misal ama 80,111-80,150-80,200 gibi rakamların oluşması ve sıralama için şart

Standart sapma !!! Demek istediniz herhalde...Vesselam

bendede mat az var.p inş bölümümden kadro açılırda sıkıntı yaşamam iibf

S:a yinede sıkı bir çalışma havasına girmek gerekiyor.

Ya bir de ilk Türk devletleri ve medeniyeti konuları müfredattan çıkmış deniliyor. Bunu kaynağı nedir?

cennetgülsevdi;

Bu konu tam netleşmedi sanırım.

37-38 Netle nasıl 80 ustu alınıyor deniyor anlamadım 60 - 60 =120 soru var siz 37-38 Netle 80 den bahsediyorsunuz çok mantıksız. Herhalde tam puan 200 filan

120 soru nereden cikti ki?Ömss de 60 soru vardi.Arastirsaydiniz keske gecen sene ki sinavi. Seneye basvuruda görücez gerci kac soru olacagini, konulari vs ama 120 soru olmaz gibime geliyor.

Yalnız yarış kızışıyor ilk sınavda 60 bin kişi vardı ve bir çok kişi bu sınavı bekliyor bu sefer yüz binin üzerinde başvuru olacağı kesin...

Bio;

yüz bin üzeri olacağını hiç samıyorum. ortaöğretim bu mevlaya yaklaşabilir ama önlisans ve lisans imkansız.

Bio arkadas zaten toplam sinava gireceklerin sayisini yazmis. Lisans önlisan ve lise katilimcilarinin toplami bencede yüzbini gececektir.

sınava haksız yere girende çok benden söylemesi genel muayene için hastaneye gitmiştik odaya girince biri girdi doktor girdi ne için rapor almak istiyorsunuz diye sordu engelli memur sınavına girmek için dedi muayene etti bişeyin yok senin dedi doktor olurmu dedi başladı saymaya oramda bu var şuramda şu var hafızam iyi değil vs işin aslı bu yani üniversite hastaneleri detaylı incelemeden hemen rapor vermiyor fakat devlet hastanelerinde neyin var şuyum var tamam geç diyip gidiyor arkadaşların dediği o yüzden doğru bu sefer patlama olacak neredeyse 1. atamalarda 90 puandan aşalarda atanamayacak ben öyle düşünüyorum.

Birilerinin bu tür insanlara engel olması gerek. Bir tarafta işe giremeyen gerçek engelliler, diğer tarafta engelli bile olmayıpta sahtekarlık yapmaya çalışan ve başaran düzenbazlar. Yazık ya gerçekten yazık.

boş işler soru sayısını 150 yapsalar da itiraz etme lüksümüz yoktur. onlar hazırlar biz yaparız. 120 soru olsa birşey değişmez. tek sana değil herkese etkileyeçek. adaletsizlik olmaz...

Arkadaşlar yorumların bir kısmını okudum ve matematiğe karşı olan bu ön yargınıza inanın üzüldüm.

Ben de sizin gibiydim ve Öss de ki 45 soruluk matematik denemelerinde en fazla 5 doğrum çıkıyordu ve ben de oturup düşündüm. ben gerizekalı değilim akıllı zeki birisiyim neden yapamıyorum dedim. Sonra bir karar verdim ve sadece matematik / geometri çalışmaya başladım. bu süreç 3 ay sürdü. Fem ve güvender yayınlarını hatim ettim ve o matematik yapamayan BEN öss denemelerinde 43 net çıkarmaya başladı. Masal gibi geliyor ama siz inandıktan sonra oluyor.

Unutmayın... Allah diyor ki; malı istediğime ilmi isteyene veririm.

Yeter ki isteyin ve ÇALIŞIN...

Bu arada arkadaşlar ben gururum bir kenara bırakıp Orta okul matematik kitabı ile başladım...

Son düzenleme:
rapor

merhaba arkadaslar size bir konuda yardimci olmanizi istiyecem yapilan teste gore saga kulak hava 92kemik 50 sol kulak hava 11 kemik 5 yuzde kac rapor alabilirim bu veriyle

Üst Alt