Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de Kaç Puanla İlk Atamada Atanabiliriz?

berussa16

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. EKPSS ye lise düzeyinden gireceğim. En az kaç puan alabilirsem ilk atamada yerleşme şansımız olur. teşekkürler.

Bu saatten sonra 85 aşağısı kurtarmaz sadece 8 bin kişi alınacakmış...

85 olsa yine iyi.. +90 ve bir takım tanıdıklarda lazım olur bana göre. yoksa bu zamanda memurluk şansa kalmış bir şey.

sağır sultan bile duydu bu sınavı artık :D ilk atama 85 ikinci olursa 70 yeter...lisans için

Bu kadar düşük olmaz artık arkadaşlar diğer kpss ile eş değer konuma getirdiler artık kadro sayısından dolayı 85 lere asılı kalır o kadar düşmez... Nitelikli kadrolar düşebilir... oda hangi bölüm şans işi Allah herkesin gönlüne göre versin...

cevaplara teşekkürler arkadaşlar. dediginiz gibi sanırım en az 85 almak lazım garantilemek için.

Rind bugün trtye konuştu aylin çiftci orda dinledim...

2012 sınavındaki katılımın 3 misli katılım olacağını tahmin ediyorum.

evet bnm babanemde katılıyor :D şaka bir yana o kadar olmaz

mssql ; haklısınız. Bugün şunu söylediğimizde siyaset yapmış oluyoruz, Hak aramak eksiklikleri dile getirmek sıkıntı yaratıyor bazı kişiler için, 2012 ömss ile 20 bin kadronun hepsinin doldurulacağı ile umutlanan engelliler ne yazık ki gün itibari ile tamamen boşluğa yitilmişlerdir. Ne anlamlı bir gün hemde dünya engelliler günü 3 aralıkta, ilk etapta sayı 3514 düşürüldü daha sonra sanki 20 bin atama sözü verilmemiş gibi kadrolar yükseltilmiş gibi psikolojik oyunlar ile oyalama taktiğini ortaya koydular. ikinci atama olmuyacak dediler yasaya aykırı dediler, kpssden 4 alım yapan aynı yöneticiler resmen göz göre göre yalanları sıraladılar.Bir nevi kanseri gösterip sıtmaya razı ettiler engellileri ve ailelerini, daha sonra ikinci alımlarda imam hatipli kardeşlerim için yeterlilik sınavı atama tarihinden sonra olduğu için haksızlık yapılmasın yeterlilik sınavından sonra öğretmen atamalarıyla birlikte yaparız dediler en büyük haksızlığı yine kendiler yaptılar. Ocak ayında 2014 atama yapılacak dedi sayın çalışma ve sosyal güvenlik bakanı tvlerde Faruk Çelik ,Bugün gelinen nokta 2014 sınavından sonra kalan 8 bin kadronun doldurulacağı ne üzücü bir durum , nerede kaldı HAK, nerede kaldı ADALET artık bu insanlar üzerinden şov yapmayı bu insanları siyasi seçim aracı olarak kullanmayı bıraksın herkes bari umutlandırmayın diyeceğim ama umut vererek bazı noktalarda kalmak amaçlı insanların sermayesidir. Benim bugün özel sektörde olsa güzel bir işim var ancak ihtiyacı olan o kadar çok arkadaşım var ki Haksızlığın bedelini Müslümanım diyerek HAK yiyenler Gün gelir verir, Hepsi Allah'a havale umarım birlik olmanın ve haksızlıklar karşısında susmanın dilsiz şeytanlık ülküsü ile hareket ederek engelli camiasıda kendisine düşen hakları alacaktır. DUA ve Muhabbetle kalın...

Ayrıca dipnot eğer ki kurumun istediği nitelikte eleman yoksa o kadrolar normal kadro olarak ayarlanır Devlet personel tarafından boş kadrolar bu şekilde doldurulur.

Lisansa giren kişi sayısı neden artsın ki?

5200 kişi bidaha girer kesin +1000 kişide sonradan eklenir yani artsa artsa bu kdr

2012 de ik atamada ne kadar kişi alınmıştı şimdi ne kadar alınacak lisanstan belli mi?

hani 30 bin alım yapacaklardı bunlarında sağı solu belli olmuyo

30 bin alım yapılacak deniliyordu 8bin e nasıl düştü bir anda 5bin lisans girmiş geçen sene bu sene benim görüşüm maksimum 7 bin olur bu sayı hatta 30 bin alım olursa 5bin civarı lisans yani neredeyse sınava giren herkes memur olur gibi düşünüyordum ben ama 8bine düştüyse sayı işimiz zorlaşmış oldukça.... ayrıca 2012 de sınava giren arkadaşlara bir atama hakkı daha verilseydi 2013 yılı içerisinde 2014 te girecek arkadaşların şansı dahada yükselirdi... çünkü atanamayan arkadaşlar nisanda bir daha sınava katılıp 2014ler için rakip olacak... yalnız ne yazık ki 2014 yılı hem engelli hemde normal statüde memur olmak isteyenler için kara bir yıl gibi görünüyor özellikle normal statüde memur alımı yerine kadronun tamamının öğretmen alımına kaydırılacağı haberleri dolaşıyor..... fakat olurda sözlerinde durur engelli kadroyu 30bin kişi tutarlarsa 2014 yılında özellikle az katılım sayısı olacak olan lisans ekpss ye girenler için altın fırsat olur gibi....

bu arada değerli arkadaşlarım 5bin küsür 2012 ömss ye giren lisans mezunlarının şu zamana kadar kaç kişisinin ataması yapıldı bilen duyan var mı acaba en azından bi oranlama yapabilirdik... toplam lise ve lisans kaç kadro ayrıldı bunun kaç kişisi işe alındı bi istatistik çıkarırdık taban puanlara da bakar iyi kötü bi bilgi sahibi olurduk aslında.

85 olsa yine iyi.. +90 ve bir takım tanıdıklarda lazım olur bana göre. yoksa bu zamanda memurluk şansa kalmış bir şey.
Katılmıyorum...Adamcılık yok.Ben 81.5 puan aldım ve ilk atamalarda uçuk tercihler yapmışım gâliba olmadı.Adam olayına gelince de kim ne derse desin,itirâz hakkı doğacağı için kimse kimseye iltimâs yapamaz...Kolay mı?
Haa eğer "MÜLÂKAT" ile alınsa "SENDEN ÖNCE BEN ŞÜPHELENİRDİM,HER KARAR ÇIKABİLİR ÇÜNKÜ...O KONUDA KİMSEYE GÜVENMEM KOLAY-KOLAY...".

Arkadaşlar;"BEN MUTLAKA KAMU MEMURU OLMAK İSTİYORUM" diyenlere tâvsiyem;
1-Yüksek puan almanız şart.Sopa her hâlukârda sizde olmalı.Katakulla vb. oldu faraza ki olmaz bu sistemde,elinizde puanınız var.Hukukî aşamalarda daha başı dik olursunuz...
2-Tercih yaparken huzur oranı yüksekmiş gibi görünen ve turistik olan yerleri yâni tâbiri câiz ise lüx illeri,bölgeleri seçmekten kaçının...Eğer puanınız 0 ise o başka...
3-Genelde gidilmesi ve hava şartları zor,huzursuz gibi görünen ama aslında hiç de öyle olmayan yerleri tercih ediniz...
4-Üst tercihlerinizde genelde 3. önerimi uygulayın...
5-Eğer "KAMUDA MEMUR OLMAM ŞUAN ŞART DEĞİL,OLURSA..." diyorsanız,karalayın deniz kenarlarını gitsin... ;)

Yinede sınava hazırlanan arkadaşlar yüksek puan almak için gayret edin ama ümitsizliğe'de düşmeyin.. Şimdiden atamanın kaç puanla olacağı hiç belli olmaz ... Sizler en güzel ve doğru bir şekilde ders çalışın gerisi Tevekkel Allahtır....

Lütfen arkadaşlar abartmayın atama olmadan kesin 85 yada 90 puan altına düşmez demeniz düşük puan alacak kişiler arasında gerginliğe ve rekabete yol açar (Rekabet olabilir ama adil olan efdaldir )(üstünlük gösterisi var san ki) ama yazdıklarım OBJEKTİF dir Kimse üzerine almasın arkadaşlar...

Abartı yok bunda. Gayet ciddiyim. Çalışan atanacak. 90 altına düşmez.Bekle gör...Moral bozmaktan ziyade teşvik için yazıyorum

Hadi hayırlısı .. o zaman ilk olarak 90 puan almanızı ve yönde gayretinizi göstermenizi bekliyoruz .. Yinede diğer arkadaşlar elinizden gelen gayreti gösterdikten sonra puanınız 90 gelmiş 75 gelmiş Hiç önemli değil zaten nasibiniz de yoksa isterseniz 100 alın yinede atanamazsınız ..Bende abartmıyorum.

Doğu illerine hem kpss hem de ömss ile bilhassa da lisans mezunu atanan çoğu arkadaşlar 44-60 puan arası atanmış...
Burada;
1-İstenen okul,
2-Mezun olunan bölüm(hangi birime alınacaksa meteoroloji,jeoloji,makina,bilgisayar,ofis elemânı vb.)
3-Sizin tercihiniz(Hizmetli,memur,mühendis vb.) de "ÇOK ÖNEMLİ" etkenlerdir...

Bakın diğer nâçizâne "ÖNERİLERİMİ ve ÖRNEKLERİ" aşağıdaki linke yazmıştım...
LİNK:http://www.engelliler.biz/forum/eng...si-tercih-yapacaklara-nacizane-onerlerim.html

paranoya;

Bence de 4 atama olmaz neden dersen iki yol var eğer dört atama olursa örnek 8000 /4 = 2000 Kişi eder yılda da 2 defa olsa her bir atama da 2000 kişiden olsa buda bana mantıklı gelmiyor.. Hadi diyelim her alımda 4 yada 5 bin alım olsun 4 ile çarpar iseniz buda 16,000 veya 20,000 demek olur buda hayalcilik olur... Ama yine tahmin edersem 2 yıl içerisin de 1 er defa olmak üzere 2 alım olabilir bundan da toplam 5 yada 8 bin personel alımı olur diyorum gerisini Allah bilir derim.. hayırla kalın

Üst Alt