Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de gassal (ölü) yikamayi tercih eden oldu mu?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar gassal (ölü) yikama tercih eden oldumu...

zor iş arkadaşlar herkes o işi yapamaz..yazıklar olsun engelli ölü yıkayıcı..devlette engellinin mezarcı olduğunu anladı:))

hehehhehehehhehe ok güldüm teslim arkadas allahda seni güldürsün

kuradakiler için mi yoksa lisedekiler için mi? izmirde öyle birşey göremedim. Kodu kaç 2001'mi?

Eeee birininde bu işi yapması gerekli en azından :) ama bu kişinin epey metanetli olması gerek sanırım :cool:

iş iştir yapcak bişi yok kadro açtılarsa hangi alandan bilmiyorum ama açıktan kalmaktansa iyidir. yıka ölüyü al maaşı günde kaç kişi yıkıcan zaten, hem sevaptır adamı öteki tarafa hazırlıyon

Aslına bakarsanız dirilerle uğraşmaktanda daha cazip gibi duruyor :9 en azından laf anlatıcam diye kendini parçalamıyorsun çevir çevir yıka (töbe yarabbim ) kısacası dini bilgisi kuvvetli ve korkusuz olmalı sanırım görmüştüm biyerde Gassal kadrosunu

şuan ki bulundugum ilin belediyede gassal ölü yıkama görevlisi arkadaş hemde su işlerine bakıyor,ölü yıkama işlerinden dolayı baya bi sıkıntıya girmiş kaza yapmış olan bi cenaze geliyor kanlar içinde diyor,bi sürü sorun diyor yeminle söylüyorum adam postanenin kaçta kapanıp kapanmadığını bana soruyor kafa sıyırmış yani...allah yardım etsin.

kırııkkale belediyesi arıyormuş onu valla ben kelime anlamını bilmiyordum baktım ki kodu erkek hemen geçtim ne olduğunu öğrenmeden

Nasıl yıkatmayı planlıyorlar acaba çok düşündürücü
Gerçi ben zaten yapamam yapabileceğimi düşünsem bile İmam hatipli değilim.
Bir an dedim neden imam hatip mezunu istiyorlar sonra da dedim iyi de nasıl yıkanacağını usulunu adabını bilmeden neye göre yıkasınlar
sonra dedim ki engelli bir arkadaş (kendini bile zor yıkayan vardır sanırım) nasıl ölü yıkayacak?
Yani kendi kendime bu şıkkı gördüğümde resmen bissürü soru sordum.
Direk kimsenin tercih edememesi için habire kısıtlama getirilmiş gibi olmuş
Sonuçta her engelli durumu nedeniyle burayı tercih edemez zaten
Üstüne bir de imam hatip istiyor
Garip geldi ne biliyim..
Allah tüm engellilere kolaylık versin..
Bizi düşünen yok heralde.
Ben işitme engelliyim fiziken başka bir problemim yok ama direk aklıma diğer arkadaşlar geliyor
Yani tekerlekli sandalyede olan arkadaş nasıl yıkasın yada kolu bacağı vs olmayan
Nebiliyim bize göre mantıklı evrak doldurma dosyalama tarzı gibi bir şey vereceklerine hizmetli Gassal vs çıkarıyorlar
Ya ben yanlış düşünüyorum ya çok duygusalım yada bilemiyorum işte öyle :)

Ölü yıkayıcılığının engellilere reva görülen bir iş olduğu söylemek biraz haksızlık oluyor sanırım.. Bu mesleği icra edenlerin tamamına yakını her hangi bir rahatsızlığı bulunmayan kişiler.. O zaman bu mesleğin sağlam olanlara reva görüldüğünü söylemek doğru olabilir mi?.. Olamayacağına göre tersi de doğru değil.. Bence ölü yıkamaktan korkmayın, ürkmeyin, çekinmeyin.. Allah geçinden versin yarın öbür gün anneniz babanız veya bir yakınız vefat ettiğinde yıkama işine iştirak etmekte sakınca bulunmadığı gibi bir maşrapa su döküp akıbetimiz hakkında ibret almakta yarar vardır.. Yine de tabii zor ve herkesin yapamayacağı bir iş.. Allah hepimize çok daha güzel vazifeler, işler nasip etsin..

Engellisine Gassal kadrosu açan bir ülkede bence insan kalmamış demektir. Kalanlarada istisnalar kaide bozmaz demek lazım. Geçmiş olsun bu topluma ! Diyojen boşuna söylememiş, İnsan (İnsan gibi insan) bu dünyada hiç olmamalı bence. İnsan gibi insansan çile doldurmaktan başka birşey yapmıyor çünkü.

valla arkadaşlar yazdım kısmet kiminse artık o yerleşir..

kardeşim kafayımı yedin yapmayı istemiycegin meslek yazma pişman olursun

ya nediyim bilmiyorum kardesim aklima birseyler geliyor ama gülmekden yazamiyorum neyse o bölüme atanan arkadas pamugu fazla kullanma sakin maasindan keserler neme lazim

Böyle şeylere fazla gülmemek lazıım allah insanın başına verir. Ne demişler gülme komşuna gelir başına insan 40 kere düşünüp bir kere konuşmalı !

sen o engelli halinlemi ölü yikayacaksin malüm hepimiz öleceyiz erken yada yasli halimizle ben herseye hazirim yasen iyi düsün arkadasim

mehmeletde baska is kalmadi su yapdiginiza bir bakarmisiniz allagim sizlere akil versin

bulunduğum ilde arkadaş hem ölü yıkıyor hem su sayaçlarını okuyor,yukardaki yazılarımda da bahsettim evet zorluğu var her kafa dayanmaz diyor ama allah büyük nediyim yazdım hayırlısı artık benden yüksek puanlar atanır tercih ettilerse..

hayirli olsun arkadasim ama sonunda pisman olmassin insallah insan agirligi zordur

Gassallar anlatıyor

gassal-cenaze-yıkama.jpg

valla keske bana cıksaydıda yapardım surunmekten ıyıdır

Arkadaslar gassal tercihimi iptal ettim farkli bi tercih yaptim insallah ihtiyaci olan ev gecindiren bir kardesimize cikar

Üst Alt