Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de 80-90 puan almak için kaç net yapmak gerekiyor?

tlg7

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben ekpssye ilk kez giricem 80-90 puan atanırsın diyorlar peki bu kadar puan almak için kaç net gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

Sorunuz haklı bi soru ama mantıksız:) 80 90 puan aralığı atanma ihtimali çok yüksek puanlar. Ama soru başına bi değer verilmiyor bunu hesaplamak için. Sınava giren herkesin net sayılarına göre puanlar belli oluyo. Mesela 60 soru var , en çok net sayısı da 55 diyelim. 55 net en yüksek net olduğu için 100 puan 55 net yapanın oluyor. Anlatabilmişimdir umarım. Yinede bi tahmin istiyosanız, 35 net ve üstü 80 üstü puan demek.

Ben 2016'da ortaöğretimden girdim sınava. Genel yetenek testinde 22 doğru 2 yanlış, genel kültür testinde 17 doğru 3 yanlış yaptım. Aldığım puan 83.52909 oldu..

en yüksek 55 ise o 100 alır diye bişey yok. tam puan hesabı yapamıyoruz çünkü her sorunun puanı farklı. bir soruyu çok kişi doğru yaptıysa puanı az, az kişi doğru yaptıysa puanı çok olur. ama bunlar küsürat farkı tabi

2014 deki sonucum böyleydi

QVoaRy.jpg

80 90 almak da bir şey değil ki puanı yüksek olup ta atanamayan bir dünya adam var misal bu son atama 60 65 alan adamlar nasıl atandı ben 71 le atanamazken yine aynı aynı şekilde KPSS de bir tanıdğım 85 puan aldı atanamadı onun istediği yere başka birisi 75 le atandı bu kpss işinin çok etik yapıldığını düşünmüyorum.....

flora19 :eek: Genel kültürden o 7 yanlışı atmıştım belki bir tanesi doğru çıkar diye ama çıkmadı :) Bir de anca 3üncü tercih olduğunda yerleşebildim memur olarak ortaöğretimden

ozgurluk maşallh sana:))

Matın hepsi boş kalsa puan azmı gelir sence

60tane soru var mat boş kalsa puam düşükmü glr

Ben matı hep salladım sınavlarda

@flora19 Matematiği yapmaya çalış sallama sakın, çoğunluk matematik yapmıyor, matematik yaparsan standart sapma ile daha yüksek puana erişebilirsin. Matematiksiz zor yapmaya çalış. 15 tane matematik sorusu var zaten, bunun 10 tanesi bakkal hesabı diyebiliriz, mantık yürüterek yapabilirsin, kalanları bilgiye dayalıdır.

Kamu mezunuyum kac puanla atanabilirim Bide kac net yapsam 80 alirim matematigim pek yok

en fazla soruyu doğru yapacak şekilde motive olun. 80 puan alacam diye tavan bi hedef belirlerseniz büyük ihtimalle daha düşük alırsınız. en iyisini düşünün iyi olsun

InsAllah güzel bir sonuç alirim hayirlisiyla Rabbim cumlemize yardim etsin 13 senedir %40 raporu cikarip su sinava girmek icin ugrasiyordum nasip senemis hadi hayirlisi

Üst Alt