Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS yönetmeliği değişti

Yok ya üstüne gitmekmis. Herkes haddini bilecek. Başını alıp düşünecek. Yok öyle yağma . Esip gurleme. Varsa şikayeti açık net yazacak sonra kivirmayacak arkasında duracak. Ve hakaret etmeyecek söz konusu bayan engelli değil ama yardımcı olmak için gecesini gündüzüne katıyor. Biraz saygi

buyucu

Engelsiz olduğunu veya yardım etmek için burda olduğunu söyleseydi ozaman .kimseye hakaret etmedim durup dururkende kimseye laf atmadım oda bana öyle had bildirmeli falan cümlelerde kuramaz gerizekalı değiliz. Önceki mesajımda Dediğim gibi kalp kırıcı bir cümlem olmuşsa özrümü diledim ha tekrar aynı şuan haddini bilecekmiş falanlı konuşacaksan ben dediklerimin arkasındayım kıvırmam merak etme sadece birşeyler yeni öğrendiğim için konuları bilmediğim için ön yargılı davranmış olabilirim ondada özrümü diledim anlayış göstermeniz gerekebilir.konuyu uzatmak istiyorsan konuşurum hiç sorun değil had bildiremezsin ama saygımdan dolayı ağır konuşmayacam.

GESTAPO

üyelik tarihine bakınca yeni oldugunuz belli kör olmayan herkes görebilir :)kalem abla degerli bi üyedir yardım etmek amacıyla burada bunuda şimdi ögrenmiş olabilirsiniz sorun deyil:)bu sitede bazı eskimiş üyeler birbirlerine sevgi göstermenin yolunun diger birine sataşmak oldugunu sanıyorlar malesefki ,ne biriyle kavga ederek nede tuzaga düşürdügümüz yeni bi üyeyi kullanarak kimseye ne sevgi göstermiş oluruz nede savunmuş oluruz ... bende yeni üyeyken bazı saldırılara mazruz kaldım bazıları tarafından ama herkesde böylemi hayır deyil çok degerli üyelerde var burda ...neyse sözü uzatmayım hoş geldiniz...

zaten neden öyle dediginizide belirtmişsiniz dogru düzgün okuyan bunda çirkeflik çıkaracak bişey olmadıgını anlar ... bazen çok agır engele bile düşük rapor verildigini söylemişsiniz dogrudur arkadaşım...

şem_i

Yaa anlayan çıktı sonunda :) teşekkür ederim arkadaşım kıl olduğum nokta hepsi aynı şeylerle üstüme geldiler resmen yok bu buymuş şuymuş.Bir kişinin açıklama yapması veya uyarması yeterliydi bir değil kaç kişi artık bilmiyorum ama ben yine yaşımın küçüklüğüne bağlı olarak saygı duyuyorum kayıt tarihim temmuz ama yeni yeni forumlarda dolasıyorum herkesi tanıyacak halim yok

GESTAPO herkesi tanımak zorunda değilsin zaten:) benim kim olduğum vs hiç önemli değil. benim eski, senin yeni üye olman da önemli değil. burada konu biz değiliz.

ilk mesajınız üstüne yazılanlardan sonraki mesajlarınız baya farklı:) bu farklılık düşüncenizin değiştiğinin göstergesi mi? bu şekilde mi anlayalım yoksa ilk mesajınızdaki düşüncelerinize halen katılıyor musunuz?

mevzuat gereği sınava % 40 ve üstü engelliler girecek. %50 veya %60 altında binlerce engelli o sınava bu yıl da girecek? sınava iyi hazırlan bari:)

bu arada kadronun az olması gibi sıkıntıları paylaşmak ayrı, insanların engelini sorgualamak ayrı.
insanların engellini sorgulamak kimsenin haddine değil.
haliyle senin de değil.

herkes mevzuatın kendine tanıdığı hakkı kullanıyor. ha hiç mi sorun yok, eleştirilecek tartışılacak hiç mi konu yok. elbette var.
ama gerçek sorunları dillendirmenin yolu %50 veya %60'tan düşük orana sahip engellilerinin ayağına çomak sokmak değil.
kadro sayısı az, engel durumlarına göre soru olsun vs binlerce sorunu dillendirmek başka, şu gerçek engelli değil diye binlerce engelliyi töhmet altında bırakmak başka konu.

ÖTV indirimi konusunda da haksız ve kötüye kullanımlar bahanesiyle sınır konulmaya çalışılmıştı. insanların şikayetleri bütün engellileri etkileyecek şekilde aleyhe işledi. ama sonuçta bu yanlıştan bir nebze dönüldü ve sınır 200 Bİnle kaldı vs.

bu hikayenin benzeri EKPSS sınavları için olmasın lütfen.
engelliler olarak elbette en iyisini isteyeceğiz, mücadele edeceğiz ama bunun yolu bir başka engellinin ayagına kurşun sıkmaktan geçmiyor.

aslında arkadaşlar engelli olmadığımı yazmasalardı %40 orana sahip engelli sağlık kurulu raporu almış sana göre hafif engelli biri olarak karşına çıkacaktım. oynum bozuldu:)

son söz: hoş geldin:)

Kalem

%50 %60 raporun altında sınava girecek binlerce insan var iyi çalış deyip sözde korkutmayamı yada gıcık vermeyeemi çalıştınız bilmiyorum ama bu şuan burdaki yazımı bana hatırlatın size sınav sonucumu yollayacam :):) ha tekrardan şunu belirteyim ağır kelimem veya sözüm olmuşsa sizede özrümü iletmek isterim..
:hoşbulduk

poyraz.

Merhaba, kaç puan ile atandığınızı paylaşmanız mümkün müdür?

Teşekkürler.

84 kusur

Lise hizmetli olarak atandim di

GESTAPO

sanırım milletce sorunumuz bu anlamadan hucum etmek yada anlıyarak bilemiyorum ben iyi ihtimali düşünüyorum anlamadılar diye neyse ...iyi forumlar:)

bide sinir oldugum nokto hatanızı anlayıp özür diliyorsunuz alttan alıyorsunuz ve hala, ha şöyle yola gel gibi tahrik edercesine konuşmalara sinir oldum bi kişiyi bulduk ezelim mantıgı ,empati yapmayı bilmiyoruz malesef birde siz kendinizi yeni gelen arkadaşın yerine koyun olaki bişey dediniz ve yanlış anlaşıldı aynısı size dense ne yaparsınız? haksızmıyım?

vieuxpoesie

yiye yiye bitiremediniz devleti. sizin ben vizyonunuza limon sıkayım. sen kimsin de üstüne gidiyosun yorumcunun? sinirlerin bozuksa git prozac filan iç.babanızın çiftliği sanki burası!

Matematik yapmadan harika bir puan almışsınız
ablacım daha 18 yaşındasın hemi şimdi baktım profiline sınava güzel hazırlan yaşın daha çok küçük ALLAH yardımcın olsun...

şimdi iyce sinir oldum 18 yaşında bir gence karşı kocaman kocaman insanlar bide engelli sitesindeyiz burda birbirimizi anlamazsak koruyamazsak başkasındna ne bekleriz neyse iyce sinirim zıplamadan gidem şurdan...

Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederim ablacım ne demek istedigimi anlamadan direkt konuşan insanlar değilde gerek okul hayatımda gerek iş hayatımda siz ve sizin gibilerinin karşıma çıkmasını umut ediyorum hepimizin hakkında hayırlısı

şem_i

Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederim ablacım ne demek istedigimi anlamadan direkt konuşan insanlar değilde gerek okul hayatımda gerek iş hayatımda siz ve sizin gibilerinin karşıma çıkmasını umut ediyorum hepimizin hakkında hayırlısı

invictus kardeş boş yapma devam et, kimseyi tanımadan yargılama. beni de tanımadan yargılama, devleti yemek ne demektir? kahvehane ağzı ile konuşacaksan shot söyleyeceğim inan kaldıramıyorum çünkü böyle şeyleri dingin halde. istediğimi yazarım. kudur ağla. :)

bakın olay çok yanlış yerlere çekiliyor. burada tek tepki gösterilen şey, ilgili şahısın ilk mesajda belirttiği husustu. ilgili şahıs sonra gerekli açıklamayı yazdı herkeste kendisine o açıklamasından sonra ılımlı yaklaştı. bence olayı daha fazla dramatize etmeye gerek yok.

Engellileri oyalama yolundalar kafa karistıriyorlar ,kadro denince 2000 en fazla 2500,madde değişip dursunlar beyin yıkıyorlar

efsane_3519

benim anladığım 4 yıl boyunca sınava 2 defa girdiğimizde hangi yılın puanı yüksek ise o puan üzerinden atamalar yapılacak.

3. madde de birden çok ekpss puanı bulanan adayların en yüksek puanı dikkate alınır diyor. her puan 4 yıl geçerli hangisi yükse ise o puan dikkate alınır diyor

evet..
sadece 2016 yılında sınava girenler için geçerli...eklenen geçici madde 2020 de son bulacak..

Engellilerin Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı.

[FONT=Helvetica]Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Bu günkü Resmî Gazete'de yayımlanan değişikliğin metni şöyle:[/FONT]

[FONT=Helvetica]
ENGELLİ KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI VE ENGELLİLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 2/1/2014 tarihli ve 2014/5780 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Mem[FONT=inherit]urluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
(2) Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları iki yılda bir alınır.
(3) Kura kaydı yaptıran adaylar dört yıl içerisinde gerçekleştirilen engelli memur alımlarına başvurabilir.
MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan iki yıl içerisinde yapılacak sınava kadar ibaresi dört yıl şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi ve (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS ve kura sonucuna göre yerleştirme yöntemleri uygulanır.
a) Ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS'de alman puanlar kullanılır. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınır. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirilir. îlan edilen kadrolar arasından aynı kadroyu tercih eden adayların puanının eşit olması halinde diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınır.
MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamaz.
MADDE 5- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
GEÇİCİ MADDE 1- (1) 2016 yılında yapılan EKPSS sonuçları ile kura kayıtları yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerlidir.
MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 7- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 8- Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.[/FONT][/FONT]

Kardeş ben hiç araştırmadım sadece bir defa sınava girdim olayla ilgili pek bir bilgim olmadığı için durumu bana özetleyebilir misin? Neydi ne değişti?

ESKİ MADDE

(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, herhangi bir kadroya yerleştirilen ancak atanamayan adaylar, aynı dönem içerisinde yapılacak yerleştirmelere başvuramaz.

YENİ MADDE

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamaz."

Burada dikkat çeken bir ibare var..
AYNI EĞİTİM DÜZEYİNE AİT.
eskiden sınıflar arası tercih yapılabiliniyordu.. yani YH sınıfındaki bir hizmetli TH sınıfındaki tekniker kadrosuna atanabiliyordu.
ancak aynı eğitim düzeyi denilince,
Lise, Önlisans ve Lisans gibi farklar ortaya çıkıyor.

Artık halen memur olan birisi tekrar EKPSS'ye girip memur olamayacak.

EKPSS yönetmeliğinin 14. maddesinde,

Yerleştirme ve atama yapılmayacak haller

MADDE 14- (1) Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.

İbaresi yer alıyordu. yani sınıf değiştirme kaydıyla yeniden EKPSS den atama mümkündü.... YH personeli sınava girip TH GİH kadroları yazabiliyordu ama artık kalktı..
ancak 2 gün önce değişen yeni yönetmelikte ise
"(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamaz

gibi bir ekleme getirildi.
aynı eğitim düzeyi ibaresini ÖSYM ye sordum.
dediler ki,
bu konu DPB sorumlulunda ama aynı eğitim düzeyi ile kastedilen Lise, Önlisans ve Lisanstır..

şu konu çok önemli ben tam anlamadım.
DPB güzel ve Detaylı Bir Açıklama Yapması Gerek.

Şimdi Madde 14 yerinde duruyor kaldırılmadı. Madde 4 2016 EKPSS puanıyla yerleşen bir daha bu puanla yerleşemez diyor. 2018 EKPSS'ye girip aynı hizmet sınıfı olmamak şartıyla tekrar atanır diyor. Meali YH sınıfı diğer tüm sınıflara atanabilir. GIH sınıfı ise TH, SH vs.. benzer sınıflara tercih verebilir. Kendi hizmet sınıfına tercih veremez.

Arkadaşlar linkte eski ve yeni maddeleri eklemiştik, tekrar tekrar konu açmayın lütfen.

https://www.engelliler.biz/forum/en...07-ekpss-yonetmeligi-degisti.html#post1951357

[FONT=sans-serif]EKPSS ve kura sonucuna göre [/FONT][FONT=sans-serif]herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar[/FONT][FONT=sans-serif] daha sonra yapılacak yerleştirmelere[/FONT] geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamaz."

öyle demiyor arkadaşım..
ilk başta ben de öyle zannettim ama çok net belirtilmiş yazıda..
bu madde ne geçici madde ne de istisna maddesi...
zaten 2016 puanıyla atanan birisi aynı puanla atanamaz.. o konuda sair hükümler zaten korunuyor..
madde de ne diyor?
"(5) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde EKPSS ve kura sonucuna göre herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar daha sonra yapılacak yerleştirmelere geçerliliği devam eden aynı eğitim düzeyine ait EKPSS puanı veya kura kaydıyla başvuru yapamaz

daha sonra ibaresinde bahsedilen tarih aralığı ne?. 3 sene? 7 sene? 10 sene?...
maddeye sadık kalarak maddeleri yorumlayalım..
orada 2016 puanı ibaresi yer alabilirdi pekala.. ki zaten 2016 da atanan birisi tekrar 2016 yılı puanıyle bir yer yazamaz..

Üst Alt