Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ve iş için rapor nasıl alınır?

ndelif32

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba,
Her iki kulagimda yuzde 50-60 civari isitme kaybi var ,ayni zamanda hipotiroidi hastasiyim haftanin 4 gunu 100mg levotiron aliyorum diger uc gun ise 150mg.Onumuzde ki ay saglik raporu islemlerine baslamak istiyorum ,eski konulara baktim fakat bazi cevaplari bulamadim.Ben bu raporu Ekpss ve ozel sektorde calisma amaci ile almak istiyorum ilk oncenereye basvurmam lazim?Bazi arkadaslar once iskura gidilmesini tavsiye etmis ozaman rapor ucretsiz oluyormus ,bu dogru mu?A dan z ye beni aydinlatirsaniz cok sevinirim...

Son düzenleme:
Engelli sağlık kurulu raporu için bulunduğunuz ilin devlet hastanesine başvuracaksınız.Hastaneye başvurmadan önce gideceğiniz hastaneyi arayarak sağlık raporu alacağınızı heyet günlerinin ne zaman olduğunu sorun öyle gidin. Yanınıza 4 adet vesikalık resim almayı unutmayın bazı hastaneler heyet öncesi resmi kendileri çekiyorlar webcam aracılığıyla, sizin gideceğiniz hastanede uygulama nasıldır bilemem ama yine de hazırlıklı gidin.

Hastaneye başvurduğunuzda işe giriş için vs rapor alıyorum demeyin Engelli Sağlık Kurulu Raporu alacağınızı mutlaka belirtin. Sizden ücret isterlerse ödemeyin ve Engelli sağlık kurulu raporlarının engellilere ücretsiz olduğunu söyleyin aksini iddia edenlere http://www.tkhk.gov.tr/Dosyalar/15c0ca06160d40ff9ddd85ac055a5708.pdf linkteki dosyayı gösterin.

Daha sonra size branş doktorlarının adlarının yazılı olduğu bir form verilecek bir sürüde barkod. Bunlarla beraber doktorları dolaşacaksınız, doktorlar sorununuzun ne olduğunu sorduğunda durumunuzu anlatın.Engelli sınavına gireceğinizi ve engel oranınınızın tespitinin yapılması gerektiğini söyleyin ve mutlaka raporunuzdaki çalışabilir alanının doldurulmasını rica edin.Tahlil ve tetkiklerden sonra ve tüm doktorları dolaştıktan sonra heyet kağıdını ve doktorların onaylayıp imzaladığı kağıdı heyet kabul bölümüne teslim edin. Heyet kabulde belirlenen gün ve saatte heyet doktorları sizi görecekler ve raporunuzu onaylayacaklar.

Sayın Lıfe cevabınız için çok teşekkür ederim.Elimde 4 yıl önce yaptırdığım odyometri testi var yanlış hesaplamadıysam eğer bu teste göre işitmeden %30 alacağım hipotiroide %10 alamam diye endişeliyim.Ben Büyük Çekmece veya Esenyurt devlet hastanesinde heyete çıkmayı düşünüyorum,bu hastaneler hakkında bilgisi olan var mı acaba?

% 30 alırsanız % 10 almanız yeterli olmaz zaten, Balthazard Formülüne göre % 37 yapar,
en az % 14 almalısınız.

Balthazard formülü nedir?Eski konularda bir üyenin paylaştıgı formül ile işitme kaybım için %30 oranını bulmuştum.

merhaba geçen hafta Silivri devlet hastanesine gittim rapor için bana 17 temmuza randevu verdiler düzgün hiçbir bilgi verilmedi.
Aynı gün Büyükçekmece devlet hastanesi gittim orada sadece işitme kaybından kurula çıkabileceğimi endokrinolojiye bakan doktor olmadığını söylediler. KBB ye randevu alıp muayene olup gelmemi söylediler.
İnternetten Silivri hastanesine baktığımda oradada endokrinoloji olmadığını gördüm.
Bugün B.Çekmecede Kbb ye çıktım bana bir evrak verdi başhekime imzalattım sonra beni Esenyurt devlet hastanesine gönderdi meğerse odyometri testi B.çekmecede yapılamıyormuş kalktım Esenyurta gittim 14 nisana randevu verdiler.

Bu nasıl bir sistemdir doğru düzgün bilgi veren yok maden B.çekmecede test yapılamıyor orada heyete çıkmanın anlamı ne bunu ilk baştan söyleseydiler doğrudan Esenyurta giderdim
Herneyse oradaki odyocu en saglıklı yerin araştırma ve eğitim hastanesi olduğunu söyledi beni Bakırköye gönderdi. Bakırköye gittim randevu almamı söylediler bu gece sistemden randevu alacağım elime ufak bir kağıt verdi kimlik fotokopisi fotograf ve hastalığa dair evrak getirin yazıyor.

Bende hastalıkla ilgili rapor yok Danışmadaki bayana sordum randevu günü buradan yönlendirileceksiniz dedi .Bilgisi olan yardımcı olsun lütfen küçük çocuğum var benim bu işleri halledebileyim diye kızıma bakmak için annem memleketten kalktı geldi. Gereksiz yere yollarda hem paramı hem zamanımı kaybetmeyeyim. Esenyurtta ki odyocu birde heyetin ücretli olduğunu söyledi bana hipotiroididende oran alamayacakmışım güya tedavisi varmış çünkü?

cevabınız için çok teşekkür ederim Bakırköy de sıfırdan alacağım çünkü diğer iki hastanede zaten endokrinoloji bölümü yokmuş maalesef ama ilk başta sağlıklı bilgi vermediler.
Bu gece randevuyu almaya çalışacağım bu prosedür ne kadar sürer tahmini bilginiz var mı?

Esenyurtta odyo testi için bugün 14 nisan demişti,
b.çekmecede heyet en erken mayıs dedi
silivri ise temmuz

Mrb hocam benim raporumda % 20 kbb ve % 38 görme engelli var bu rapor nasıl hesaplaniyo bununla ekpss ye basvura biliyomuyum tşk ederim

Bi cevap verirseniz sevinirim tşk ederim

engel oranınız 50 yapar evet başvurabilirsiniz eğer yetkili bir hastaneden almışsanız

Evet arastirma hastanesinden aldım ama bi kısmı olmuyo diye duydum enaz bi tanesi % 40 olmalı diye duydum doğru mu acaba cok tesekkur ederim

Cok aşırı stres yapıyorum bi haftadır bi dk uyuyamadim her iki gözüm keretoplasti ameliyati var bide dudak damak yarik var lütfen yardimci olun cevremde kimse bilmiyo milli eğitime gittim onlarda bilmiyo tşk ederim

kaygusuz Rahatsızlıklarınız sonucu toplamda %40 ve üzeri rapor almışsanız raporunuz tamamdır, bir tanesi 40 vs olacak diye birşey yok.

Sayın Life cok tşk ederim işte ösym bürosu aradım onlar bana bunu anlattilar cok kötü duruma düştüm yillarim hastaneye verdim

Üst Alt