Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS Tercihleri Nihayet Başladı. Tercihleriniz neler?

Loris

Aktif Üye
Konular
168
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sonunda saat 15.00 itibariyle osymedeki sorun düzeltildi ve artık tercih yapılabiliyor. Ben tercihimi yaptım. Çıktısını aldım. 2001 ile ilgili tüm yerleri seçtim izmirden. Hayırlısı artık Allah yar ve yardımcımız olsun.

Gerçekten mi ?
Ne çabuk ? Bir nefes alsaydın iyice inceleseydin vs. nebiliyim :)
Hayırlı olsun kaç almıştın sadece İzmir mi seçtin ?

evet. Başka yerleride seçeyim o zaman :)

Arkadaşlar bende sorun hala devam ediyor. Devam eden arkadaşlar var mı acaba sorunları?

Plumeria
user-online.png

şimdi söylücem olmaz dicen neyse söyliyeyim 73.5.

Ne haddime a-aaa
Bilemem ki geçen sefer atananlar olmuştu öğrenim seviyene göre de bittabi atanabilme ihtimalin var
Bol şans inşallah hepimiz yerleşebiliriz.

İlk gün olduğu için ve herkeste bir merak olduğu için yoğunluk vardır 1 gün geçsin düzelir muhtemelen sen de o sırada tercih kılavuzunu incelemiş olursun.
Akşam yada yarın hala hata vermeye devam ederse ÖSYM 'yi ararsın :rolleyes:

loris arkadasim bir yardimci olurmusun nasil terhic yapacagiz
ben yapamiyorum tsk ler

arkadarlar

arkasaslaer ben orta okul mezunuyum dısardan lıseye yazılmıstım ben ekpss 2 yazan yerdenmı tercıh yapıcam

denizli,afyon,urfa,mardin,giresun,erzurum....
ne gelirse artık şükür diyecez...

arkadaşlar osym sitesi şu an aktif ben şimdi açtım tekrar deneyin baktıki açmadı tekrar tekrar deneyin. Ben egeden 30 tercih yaptım tümünü doldurdum. Haydi hayırlısı.

Arkadaşlar çıktıları nereye vericez ösym bürolarına mı? Eğer öyleyse son tarih ne zaman?

geçici diplomada almadım hep sorun çıkıyor ne yapacağım ben şimdi arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

@Ceylan;

çalışıyor sorun sende ya pc'den ya internetten kaynaklı. Sen nerde oturuyorsun İzmirde no problema? :D

diplomamı aldım yarın tercihleri yapacağım...Müzeleri yazacağım :)

arkadaslar nitelik kodunu nereye yaziyoruz bir yardimci olurmusunuz

birde cikdi alacakmimiz sartmi almak tsk ler

Nitelik kodlarını yazmıyorsunuz, kadroların karşılarındaki kodların uygun olup olmadığına bakıyorsunuz.

kelebek yani bayan erkek demek isdedim birde cikdiyi almak zorundamiyiz sartmi acaba avde yazicim yok tsk

Bütün kadrolarda yok erkek-kadın ayrımı. Ama kadroların karşısında istenen şartlarda 1101 kodu aranıyorsa erkektir, 1103 kodu aranıyorsa kadın isteniyordur.

Kılavuzda

Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “ EKPSS/Kura Tercihleriniz ………..
tarihinde başarı ile ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada “Yazdır” alanına
tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız. Bu işlemi tamamladıktan sonra
http://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz.

denmiş...

KKELEBEKK;

Birde erkek kadın mı çıktı başımıza tuhaf

hiç bir kurum böyle bişi belirtmez ..öyle bir zorunluluk yok sükütt arkadaşım engeline göre iş verecekler sana..:)..sadece eğitim ve sertifika kodları ve bazı yerlerde bayan erkek kodları var...

Ayşegül Merhaba; :)
Atandığın zaman hiç bir sorun çıkmaz. Yeterki raporun olsun, eğitim şartların tutsun. Gerisi hiç önemli değil. Yani sen görme engellisin, sen tekerlekli sandalyedesin bu işi yapamazsın falan ol(a)maz.

Bütün kadrolarda yok erkek-kadın ayrımı. Ama kadroların karşısında istenen şartlarda 1101 kodu aranıyorsa erkektir, 1103 kodu aranıyorsa kadın isteniyordur.

Kılavuzda

Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “ EKPSS/Kura Tercihleriniz ………..
tarihinde başarı ile ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada “Yazdır” alanına
tıklayarak bir çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız. Bu işlemi tamamladıktan sonra
http://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz.

denmiş...

ben bu kısmı göremedim.

Ben de Ayşegül Hanıma katılıyorum en azından istemediklerini söylebilirler :)
Yani mesela işitme engelliyim Santral memuru sertifikam var diye Santral memurluğunu seçersem ne yapacağım ki hiç duymuyorum :)
Yada veznedar ve tahsildar bunlarda hiç bir sertifika istenmiyor e hiç duymuyorum nasıl veznedarlık yapabilirim ?

Derin;
Devlet kurumunda çalışsaydınız zaten şimdi bu soruları sormuyor olacaktınız. Bu nedenle devlet kurumunda hizmet içi eğitimler vardır. bunlara katılarak kendini geliştirirsin. Tabi eğitimin hakkını vererek katılırsan.
Aynı zamanda santral memuru olarak atandın diyelim işitme engellisin. Seni orada değilde başka birimde çalıştırır. Amir seni kadronun olduğu işin dışındada çalıştırabilir. Sadece memursan hizmetli gibi alt görevlere veremez.

Ama o zaman da istemediğim bir işi verirse bunu yapamam deme gibi bir şansım kalmayabilir.
Örneğin VHKİ seçerken yada Bilgisayar İşletmenliğini seçerken ne yapacağımı görevimin ne olacağını biliyorum Tahsildarı seçersem yada santral memurluğunu seçersem ne iş yapacağımı bilmeden memur olmuş olurum.
Zaten memur olduktan sonra geri dönüşü de yok :)
Zaten seçmedim oraları.. Bakalım hayırlısı. Daha tercihlerimi bile yapmadım kazanmam lazım
Ama sanırım yerleşemeyeceğim hayırlısı bakalım ne olacak

Üst Alt