Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS süresi adil değil miydi?

bipolarimkiben

Kesinlikle adil değildi sorular 2012-2014 kıyasla daha zordu kolay olan çok kolay zor olan çok zordu ortası yok türkçe paragraflar hem uzun hem düşündürücüydü oyalanmadığım hızlı cevapladığım halde hele birde görevli 10dk kaldı vs dediğinde elim ayağıma dolaştı matematiğe dokunmadan hemen kodlamaya geçtim süre biter falan diye korkup:) matematiğe baktım kolay olanları hızlıca yaptım ve yapabileceğim daha 5 soru vardı rahat çözerdim ama zaman yetmedi herkese aynı zaman bu noktada adil benim yaşadığım sıkıntıyı başkalarıda yaşadı neticede ama bilgimi değerlendirme açısından yetersizdi çünki bildiğimi kağıda dökecek süre yoktu bu noktada adil değildi@bipolarimkiben

Arkadaşlar adil olmaması için aynı sınav içinde size farklı başkalarına farklı uygulama yapılmış olması lazım. Ancak öyle değil sizinle aynı kategoride sınava giren herkesin soruları da aynıydı süresi de aynıydı. Size zorsa onlara da zordu yani. Esas olan puan değil sıralamadır.

Ekpss kuraya ktıldım ama acık lıseden de okuyorum lise biri hiç sınavada gırmedım daha kuraya katılmama engel teskıl edermı bılenler yardımcı olursa sevınrım 2007 yılındada kayıt oldum acık lıseye

Sevgili leoner, ben bunu sitemiz köşe yazısı bölümünde ele aldım. amacım geniş ktlelere ulaştırmak. Bu konunun takipçisi olacağım çünkü bu sınav geçti belki ama gelecek için hala düzenleme yapılabilir. Kesşke tüm engelli kardeşlerim bu hususta hassasiyet gösterse ve bir kamuoyu oluşturabilsek. Yazımda detayı var gerekçeleri var ve haksız denilebilecek tek bir alan yok kanımca objektif olarak.

40 dk sürdü lisans sınavı 2 dk bitmesini b ekledim yeterince adildi

bende bipoalrım

Aynen zehırl3mdıgım halde 60 dk de 46 soru yaptım. Denemelerde 20 dk erken bitiyordu. Acıllık olmasam bunda da 20 dk erken bıtırebılırdım. Calısmayana süre az gelebilir.

Gayet adildir süreler görme engelli kardeşlerimiz için çıkarılan sınav kağıtları ve soruların boyutlari farklı oluyor gerekirse isaretleyici veriliyor sorular hep aynı ancak benim görüşüm bu sınavda bir haksızlık varsa zihinsel engelli ile diğer engelli kategorisindeki soruların farklı olması bu bence büyük haksızlık

Hiçbir yerde adaletsizlik yok bence. Zihinsel engelli arkadaşlar zihin olarak bizden geriler. Sınavdaki soruları da zihnimizle yapıyoruz. Bu durumda aynı sorularla karşılaşmaları adil mi? Yani bir bacağı olmayanla iki bacağı olanı aynı koşullarda yarışa sokarsan adil olur mu?

kesinlikle süre azdı en az 120 dk olması lazımdı genel den girenler için

sınav oldu ve bitti..bundan sonra geçmişe degil gelecege bakılmalı..bol bol kontejan istenmeli..her bölümden...ALLAH hayırlı olanı nasip etsin.amin...

sınav bir saat sürdü bildiğim kadarıyla hiçbirimiz sorular çok zordu yada süre çok kısaydı demiyoruz ama türkçe parafraf vs süreye endeksle kısaydı bir şeyi bir yada iki kişi söylese onlarda sorun var diyelim ama genel anlamda herkesin dile getirdiği birşey bu 2014 2012 kıyasla türkçe paragraf soruları uzundu çoğunluk türkçe bitirdiğinde 30 dk geçmişti bile

sizi temin ederim çok seri fazla düşünüp oyalanmadan yaptım türkçe ve genel kültürü oyalanmadığımdan ve seri olduğumdan eminim buna rağmen yetmedi

Hayır ben zihinsel engelli kardeşlerimize farklı sorular sorulmasına haksızlık diyorum hala çünkü eğer farklı sorular sorulan bir taraf varsa o tarafa farklı puan hesaplama farklı ayrı kadro açmaları lazım çünkü işin içine farklı sorular giriyorsa adalet için diğer koşullarda farklilasmali

sonuçta diplomanı eline almadın mezunda değilsin herhangibir sıkıntı olmaz.!

Son düzenleme:
Aynı soru katagorilerinde adil bir yarış değil bu sınav Ali_Gs sana katılıyorum, zihinsel engelli kontenjanı açsınlar, kendi içinde yarışsınlar,
zihinsel engellileri bana kalsa sınava dahi sokmasınlar direk atasınlar,

Merhaba arkadaşlar,

Herkesin fikri benim için çok kıymetli. Çalışmayana zor, çalışana kolaydır her sınav. Süre sorunsalı başka kapsamda değerlendirilir. Çok soru çözmek denir mesela. Master derecesi olan biriyim. Yıllarca dirsek çürüttüm sınavlarla sınandım. İlk süre sorunu yaşadığım sınavdır ve bu yönde pek çok ileti geldi şahsıma. Dolayısıyla bu konu benim açımdan ele alınması gereken düzenleme gerektiren bir konudur.

Bir diğer sorunsala değindim bu sefer. SINAV SORULARI HALA AÇIKLANMADI! Hem de yakın zamanda yapılan,milyonların girdiği YGS soruları ışık hızıyla ve tamamen yayımlanmışken. Yeni yazımı paylaşıyorum herhalde bu sorularda açıklanmasın diyen çıkmayacaktır! Gündem yapalım sesimizi duyuralım.

Yazım için lütfen tıklayınız:EKPSS SORULARI AÇIKLANACAK MI? BUNDAN SONRA AÇIKLANSA DA FAYDASI OLACAK MI?

60 soruya 60 dk normal. Soru başına 1 dk. Tartışılabilecek konu engel durumuna göre hareket edilmesi. Sorular açıklanmaz açıklansa bu zamana kadar açıklanırdı.

Üst Alt