Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS sonrası KPSS başvurusu hakkında prosedür?

Zoppo

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar EKPSS ye başvurdum.KPSS ye de başvurmayı düşünüyorum.Emin olmak istediğim konu şu:
Aday İşlemleri Sisteminde engel bilgilerim görünmüyor.KPSS ye engelli olarak başvurmak ve engel bilgilerimi ÖSYM ye göndermek zorunda mıyım?Yoksa bu isteğe mi bağlı?Normal olarak başvurup normal sınıfta girebiliyor muyum?

Kpss için sınava girerken yanınızda bulunması gereken enjektör pompa vs. gibi bir durum yoksa önemli değil engel bilgisi.

Ekpss ye başvuran birisinin engel raporu yollamadan kpss ye girmesi sıkıntı olur mu?Yani daha önce engelli olarak bir sınava başvurulmuş.

Olmaz. Dediğim gibi sınav esnasında yanınızda bulundurmanız zorunlu olan birşey varsa bildireceksiniz. Diğer türlü önemli değil.

Kpss kılavuzunda açıklamalar var aslında.Okumak zahmetli ama:)

Kpss klavuzundaki ifadeler muğlak.Net değil.Sizin bu konudaki bilginiz nedir zendark?

Ben kendi engelime göre konuşuyorum.14 puntolu kitapçık alabiliyorum bunun için ösym kordinatörlüğüne kılavuzdaki belgelerle birlikte gitmek gerekiyor.Bunun gibi sorun teşkil eden bir engeliniz varsa gidip bildirimeniz gerekiyor durumu.

ben muracatt ettimokuldan parasinidayatirdim..lakin osym sitesine girmedim...bir sorun olur mu ?

Benim osym sitesinde engel bilgilerim görünmüyor ama. O zaman yollamam lazım galiba ?

Ekpss sonrası kpss?

Ekpss ye girdikten sonra kpssye girersem ekpss yanar mı?

hayır iki sınavdan birbirinden tamamen bağımsız sınavlar

Niye öyle birşey olsun ki. Kpss başvuru klavuzunu iyice okuyun.

Yani her iki sınava da girip istediğimden tercih yapabilirim öyleyse doğru mu?

evet 2 sınavada girip istediğinizden tercih yapabilirsiniz

Arkadaşlar bende ekpss ye ilk kez başvuru yaptım normal kpss ye de başvuruda bulunsam bir sorun çıkmaz mi ekpss de sorun teşkil etmez mi ösym de de engel bilgilerim görünmüyor nasıl bir yol çizmek gerekir acaba?

EKPSS'ye girenlerden 22 mayıs'ta Lisans KPSS'ye de girecek olanlar var mı?

Arkadaşlar hepimiz Ekpss ye girip iyi-kötü bir puan aldık.Arkasında 22 mayıs pazar günü yapılacak sınava ve 29 mayıs pazar günü yapılacak alan sınavına girecek olan var mı?Ayrıca daha önce böyle yapan hem ekpss lisansa hem de kpss lisansa arka arkaya giren var mı.Soruların zorluk derecesi nasıl?ve ayrıca 2 sınava da arka arkaya girersek ekpss tercih hakkımız kaybolmaz değil mi?Daha önceden tecrübeli ve bu konuda bilgisi olann arkadaşlar beni elinizden geldiğince aydınlatırsanız sevinirim. 2 sınava da girersek (ekpss-kpss) 2 sınavdan da tercih hakkımız oluyor mu?

bende ilk defa ekpss ye girdim ilk defa da kps ye giricem. araştırdım ikisinede girsek hiçbir hakkımız yanmıyor.

Teşekkür ederim.29 mayıstaki alan sınavına da
girecek misiniz?

Evet diğer yorumları bekliyorum...

ben yıllardır normal kpss ve alan sınavına giriyorum bu sene ilk defa engelli kpssye girdim normal sınavın çok daha zor olduğunu söyleyebilirim. Bir de öğretmenlik mezunu olduğumuz için iki sınav aynı gün daha sonra alan sınavı başka şehirde yapılıyor. süreç olarak gerçekten yıpratıyor. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Sayın ferel sizde bu sene ekpss ye girdiniz ve pazar hem kpss ye hem eğitim bilimlerine gireceksiniz doğru mu?

Hem EKPSS'ye hem de KPSS'ye girebilirsiniz. İki sınav apayrı birbirinden ama su var eğer engelliyseniz normal KPSS'ye neden giriyorsunuz diye sormamakla birlikte sunu belirtelim.
Ekpss kolay tek sınav
KPSS malumunuz 3 sınav: eğitim, alan ve genel

Ekpss ye zaten girdim.Kpss ye girme sebebim biliyorsunuz alan sınavına girince uzman yardımcılığı gibi kadrolara başvurabiliyoruz.Ama ekpss sadece düz memurluk.Tercihimi ekpss den yapacağım ama uzun vadede normal kpss de işime yarayabilir.maksat elimizin altında bulunsun.Çünkü ekpss de teknik kadro çok az ve uzman kadrosu hiç yok.

Amaç iki farklı sınavdan puan alıp alternatiflerimi artırmak.bu konu hakkında tatmin edici bilgiler almak amacıyla açtım bu başlığı.Başkaları da daha önce 2 sınava da arka arkaya girdiyse tecrübelerini ilk defa girecek olanlar ise bilgilerini aktarırsa benim için daha tatmin edici olacaktır.

Hem Ekpss hem kpss ye girebilir miyiyiz?

Arkadaşlar 2016 ekpss ye girdim.22 mayısta da lisans kpss ye gireceğim.İki puan da geçerli mi?Ekpss tercih hakkımız yanmaz değil mi?

ikisine de girebilirsin ama tek puanı değerlendirebilirsin. tercih yapıp da atanırsan geri dönüşü yok. kpss den iyi puan geldi diyelim tercih yaptın atanamadın. ekpss den puanın 2 yıl geçerli onu da o zaman zarfında kullanabilirsin. Ama aynı anda ikisinden tercih yapamazsın. yanlışım varsa başkaları düzeltsin

ArTe teşekkür ederim.Zaten ben önce ekpss den tercih düşünüyorum.Lisansa girme amacım alternatiflerimi artırmak.Peki daha önce böyle 2 sınava girdiniz mi ya da giren birisine sordunuz mu?

Biliyorsunuz ekpss de çoğunluk düz memur ve hizmetli.Kpss ye de girerseniz branştan atanma ihtimaliniz artıyor.2 sınav birden

Bilgisi veya tecrübesi olan başka arkadaşlar da yorum yaparsa müteşekkir olurum.

Ekpss ye girmek için %40 üzeri engelli raporuna sahip olmak gerekir (kpss şartlarına ek)
kpss ye girmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekir (öğretim şartlarına ek)

%40 üzeri engelli raporu olan kişi ekpss ye girebilir, bu kpss ye girmeye engel değildir.

Neye dikkat etmek gerekir?
Atanılan kurum sağlık raporu isteyebilir.
- Gümrük, silah kullanma raporu ister
- kendi branşım olan bazı mühendislikler arazi ve atölye çalışması için sağlık raporu ister
devamı da illaki vardır.
tercihler bilinçli yapılmalı.
Dip not: 23 dakikada konuyu güncelleme de saçmadır.

Öğrenmek istediğim şey aslında tam olarak bu değil.Aradığım cevap ikisine de girersek bir hak kaybı yaşanır mı?Ekpss den sonra normal kpss ye girebiliyoruz ancak girersek ekpss tercih hakkı yanar mı? bir hak kaybı yaşanır mı?İlk yazdığım mesajı okuduğunuzda zaten göreceksiniz neyi aradığımı.Bu konuda beni aydınlatacak birçok insanı buraya toplamaya çalışıyorum.Sağlıklı bir şekilde teyit edip emin olmak için.

Üst Alt