Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss raporu sahte olup yerleştirilenleri nereye şikayet ederiz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

titan

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Şunu merak ediyorum, ismini vermeceğim bir kurumda engelli kadrosuna yerleştirilen delikanlı zımba gibi , sorduğumda şuram buram dan dolayı engelliyim demekteler belki de öyle! velev ki değillse Gerçek engellilerin haklarının korunması adına şikayet mercii neresidir?

Görünürde bir şeyi olmayıp da engelli olan arkadaşlarımız var.Örneğin kas hastaları. MS hastaları vs.
Kendinizi sıkmayın eğer gerçekten inanmıyorsanız sağlık raporunu siz inceleyin.
Eğer gerçekten de engelli bir arkadaşsa boşu boşuna memurluğunu yakmayın diye düşünüyorum.

Ama harbiden de engelli değil de engelli statüsünde çalışıyorsa
Dava açabilirsiniz.
Örneğin daha önce 24 kişi için dava açılmıştı.
Sahte işitme engelli raporu alan 24 kişi hakkında dava açıldı - Memurlar.Net

millet eskıden rapor alıp koly yoldan memur olmak ıstıyordu ama artık engellı kadrosuna bıle yerlesmek bayagı zolasmıs eskıler bıttı artık :( 500 bin kısıye yakın engellı kardeslerımıze 4100 gıbı kadro acılıyor artık sahte rapor almak gercek engellı kardesımızın hakını gasp etmek demektır gunahtır allah kabul etmez

mıllet ekmek parası dıye dıye ıyıce zıvanadan cıktı topunun ALLAH belasını versın gercek engellıler evde otursun omur boyu..

Kendimi sıkmıyorum meraklanmayınız sadece gerçek engelli arkadaşların hakları çalınıyorsa üzülüyorum. Sağlık raporunu inceleme konusunda bilirkişi, en azından hekim değilim.
Eğer gerçekten engelli ise zaten sorun yok neden korksun ki memurluğum yansın diye... çelişmeyin lütfen. Korkunuz var sanırım.

Hayır tabi ki ne için korkum olacak..
Engelli arkadaş eğer engelliyse boşuna hastanelerle uğraştırmayın diye söyledim
Sonuçta ben de engelliyim ama fotoma bakarsan görünürde bir şey yok gibi
İşitmemin yokluğunu benimle konuşmadan anlayamazsın. Yada tümörlerimi göremezsin.

Zaten eğer harbiden kuşkulanıyorsanız dava açın dedim
Güzelce incelemeniz amaçlı kimseyi mağdur etmemeniz amaçlı söylüyorum
Sizin iş yerinizle benim ne alakam var ki korkum olsun?

Sevgili arkadaşım.
Burada bir konyuda göz ardı etmeyin derim.
Zira belirgin olmayan bir rahatsızlığından dolayı sağlık kurulu raporu varsa ve siz dava açarsanız. Ve burada kişinin engelli olduğu ortaya çıkarsa o zaman karşı tarafın size açacağı tazminat davasınıda göze alarak davranın. Eminseniz ve sağlam delilleriniz varsa böyle bir girişimde bulunmanızı tavsiye ederim.

Ön yargılı hareket etmemek gerekir. Benim tanıdığım birçok engelli arkadaşım var. Görünürde bir sorun yok ama gerçekten rahatsız. Engelli deyince illaki bir insanın Ama, tekerlekli sandalyede veya koltuk değneğiyle yürümesi gerekmez.

Eshat arkadaşım hem fikirim seninle ancak benim derdim dava açmak(Gül Hanımın yaklaşımı) değil benim sorum açık ve net şüphelendiğin bir durum karşısında( başta kendimin ve gerçek engelli arkadaşların haklarının korunması adına) ilk başvuru mercii neresidir? Görünüründe ya da görünmeyen yerinde engeli olabilir tabi kide, birileride benim engelimden şüphelenip inceleyin şu adamın raporunu deseler ve incelense sonucu göğsümü gererek karşılarım, amaç varsa haksızın,hırsızın, sahtekarın karşısında durmak hak gaspını önlemek değilmi dir?

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 'ne ihbarda bulunabilirsiniz.
İl Sağlık Müdürlüğü'ne
Maliye'ye
Yada direk avukata şikayette bulunabilirsiniz.

Size ne oluyorda engelli değil diye dava açmaya kalkışıyorsunuz.. siz memursanız kendi memurluğunuzla uğraşın. Hiçbir engelli engelli olduğunu belli etmek istemez istese sizin ÖNYARGILARINIZLA başbaşa kalacak bunalıma girecek. size ne adam engelli olmayıp memursa size kalmamış. kendi işinize bakın kardeşim her engelli birer engelsizdir. belli etse rahatsız olacak belli etmese bu nasıl engelli diyeceksiniz sizin anlayış felsefeniz bu... mesela ben engelliyim ama engelli olduğumu herkese söylemem kime ne kardeşim kime size ne ilgilendirmez ne biçim insansınız. biraz vicdan sahibi olun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt