Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS puan hesabı nasıl yapılır?

Konular
31
Reaksiyonlar
0
iyi günler iyi akşamlar öncelikler herkesin bayramın mübarek olsun 78-80 ile puan almak istiyorum nasıl hesaplanır

Eğer lise mezunuysan o puanla ilk atamada işin biraz şansa kalir biraz daha yuksek duşun sorular o kadar zor degil sozel bolumu iyi yaparsan 80 ustu ala bilirsin ve hizmetli olarak atanma sansin olur

Açılan kadro sayisi belirleyi olur ama 2018 de kadro sayisinin fazla olacagini dusunuyorum cunku onemli secim var bu bizim yararımiza bi durum senin yazdigin puani ala bilirsen atanma ihtimalin yuksek belediye veya halk evleri bu alanda ücretsiz kurslar var bunlara bi bak inş atanirsin

poyraz abi 2012 2014 2016 çıkmış sorular varmı ders çalışmak için sorular kolaymı abi

Sorularin tamami osym vermiyo diye biliyorum ancak kpss den daha kolay sorular

Kardesim ben lise duzeyinde girdim hic mat. Yapmadan 84 aldim ve meb hizmetli olark atanmistim sen onlisasin senin durum ne olur bilmem yanlış hatirlamiyosan 60 soru vardi ve sadece 15 mat var di sen sozelleri yapa bilirsen atana bilirsin sorular Türkce de paragraf gerisi tarih cografya ve genel kultur biraz normal kpss kitaplarindan calisirsan atanma ihtimalin cok yuksek

77+ ile rahat atanırsın ama yine aynı alım olursa (fazla alım ollmadı bu sene ama yine aynı sayıda olursa kastım)

EKPSS puanı nasıl hesaplanır?

iyi günler puan nasıl hesaplanır kat sayı farkı ile yardımcı olurmusunuz acaba benim puanım 54.85 puanı bulmak için önlisans lılar için

EKPSS'de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak şekilde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır.

Ağırlıklı puanların en küçüğü 40, en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülerek adayların ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans düzeyi için EKPSSP2, lisans düzeyi için EKPSSP3 puanları hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından œgeçersiz sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.

EKPSS PUAN TÜRLERİ VE TESTLERİN AĞIRLIKLARI

EKPSS PUAN TÜRÜ
GENEL YETENEK
GENEL KÜLTÜR
EKPSSP1 (Ortaöğretim Düzeyi)
0,50​
0,50​
EKPSSP2 (Ön Lisans Düzeyi)
0,50​
0,50​
EKPSSP3 (Lisans Düzeyi)
0,50​
0,50​

life forum moderatörü puanı hesaplayamıyorum kafam çok karışıyor katsayı farkında mesela ben sınavda 80 puan alacağım düşünelim netten nasıl hesaplanıyor acaba

netleri toplama yapıyoruz bölmemi tam olarak anlayamadımda birisi yardım edecek varmı

Puanı direk bir formulle hesaplamak zor. Çünkü herkesin çözdüğü bir soru ile azınlığın çözdüğü bir sorunun katkısı farklı oluyor. Yıllardır bu böyle.

40 dogru yaparsan önlisans=81
lisans=79
lise düzeyi =82
olur.

Arkadaşlar ekpss'de standart sapma olayı var tıpkı aöf'teki çan eğrisi gibi düşünün bu sebeple de tam olarak puanınızı hesaplayamazsınız, yaklaşık olarak hesaplarsınız. Ekpss'de 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor bunu da unutmamak gerek.

Hesaplama mantığı kısaca şu şekilde;

Doğru sayınız x 0,83 = Çıkan sonuç

Çıkan sonuç + 50 = Yaklaşık EKPSS puanınızdır

Yani diyelim ki 42 doğrunuz var

42 x 0,83 = 34,86

34,86 + 50 = 84,86 (Yaklaşık EKPSS Puanınız)

ekpss atama nasıl olur

iyi günler arkadaşlar nasılsınız iyimisiniz kaç net yaparsam atanabilirim yardımcı olurmusunuz ekpss sınavında

enginbey8108

Buna nasıl cevap verilebilir ki. Çalışın yapabildiğiniz en fazla soruyu doğru yanıtlayın gerisi kısmet.

ekpss puanı nasıl hesaplanır

iyi günler ekpss de kaç puan almak gerekir atanmak için genel yetenek testi ve genel kültür doğru ve yanlış net hesabı nasıl yapılır toplamamı bölmemi yapacağız elle

Üst Alt