Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS lisans-zihinsel kategorisinde girenler, sınav nasıl geçti?

net az

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sınava zihinsel lisans kategorisinde girenler hatırladığı soruları paylaşbilir mi rica etsem özellikle türkçe genel kültürden trablusgarb savaşıyla ilgili soru vardı cvp olarak naptınız coğrafyada hangi tarım ürününün üretimi daha önce başlamıştır diyordu naptınız bide vatandaşlıkta hiç kanun diye bi şık işaretlediniz mi iyi günler

lise düzeyi girenlerde konu açmıştı ama ne lise ne lisans düzeyi bu konu açılamadı.belkı ıkısınınde sorularını paylaşır mıllet burda

pasini sende mi zihinsel kategoride girdin lise-önlisans-lisans hangisi

evet lise ve çok zordu .zamanda yetmedı.bu zaman meslesi hem genel için hem zıhınsel hem görme hepsi için çok az ...

yaw nıye zıhınselıdeo kadar zorlastırdılar arkadas

sebebı ne bılmıyorum ama zıhınselınde normalden farkı yok bır ıkı basıt soru sormuşlkar ama genelede çok basıt soru sormuşlar mesela gene suudı arabıstanın başkendtını sormak çok basıt .zıhınsel de çok zor sorular var...

lise düzeyi girenlerde konu açmıştı ama ne lise ne lisans düzeyi bu konu açılamadı.

Ben "2016 EKPSS Zihinsel Lisans Soruları" adında bir başlık açıp hatırladığım soruları yazmıştım ve Google aramalarda da çıkıyordu ama forum yöneticileri şu başlık altına geri gönderdiler, şu an Google'dan da forum içinden de bulmak zor:

http://www.engelliler.biz/forum/eng...l-gecti-sorular-ve-cevaplari.html#post1678264

Ek olarak, şunlar da başka birinin hatırladığı sorular:

1)kangurunun baskenti:avustr.
2)gulleriyle unlu sehirde dogan 8.cumhurbaskani:suleyman demirel
3)mat:flamingo erkek kac kisi
4)mat:koordinatli soru
5)mat:sayi dizini
6)mat:hareket problemi:300 km cikardim ben
7)gokturklerin devami devlet
9)idari yargi olan-adli yargi degildir
10)en cok ithal ihrac yapulan ulke:almanya dedim ben
11)tarih:dille ilgili soz vardi hangi ilke diye sorulmus:milliyetcilik dedim ben
12)ataturkun dis politika ilkelerinden degildir
13) Bize komşu olmayan ülke Romanya.
14) Heykel sorusu vardı.
15) 12 adalar ile ilgili bir soru vardı.
16) Doğu cephesi nasıl kapandı?
17) Millet mektepleri ile ilgili bir soru vardı. Okuma yazmayı öğretmek amaçlı.
18) Türkçe'de "Bir kelime kaç farklı anlamda kullanılmıştır?" sorusu vardı. Cevap 3
19) Coğrafyada "köy altı yerleşimleri" sorusu vardı. Oba, Dam vs..

Son düzenleme:
lise yim ben bunlar yok bende lise düzeyi sorular lazım

"Net Az" lisans sorularını istemişti ona gönderdim.
Lise düzeyi zihinsel soruları hakkında bilgim yok malesef.

serhat79 arkadaş sitedeysen karşılıklı biraz konuşalımmı benim de hatırladığım sorular var karşılıklı paslaşırız

slm serhat ben gündüzleri çalışıyorum eve akşam sekiz buçukta geliyorum.bir saat belirleyelim sen akşam sana uygun bir saat yaz bende sana tmm derim olur mu kardeş

@Serhat79 kardeşim soruları ne zaman paslaşacağız

alternan kardeşim zihinsel lisanstan mı girdin hatırladığın soru varsa karşılıklı paşlaşma yapabiliriz ben gündüz çalıştığın için bu saatlerde anca boş oluyorum sanadsa uyara gün ve saat söle

merhaba.1) Cografya ÇAY olabilir. 2)Temsilciler heyeti sayısı arttırılması SİVAS kong. olabilir. 3)Turkce de sazlık- sehir arası mesafenin kaç km oldugu belirtilmemiş. 4)Turkçe inşaatçıyla ilgili soru 4. cumle akışı bozuyor.5) Yazım yanlışı 'cenevevizliler' venedikliler c ve v harfi kuçuk olmaz. 6)Durmak kaç farklı anlamda 'tır duruyor=gemi sahilde duruyor', 'makine aniden duruyor= saat duruyor', 'bunca ödevin dururken.. 3 farklı anlam olabiir.7) Ali Kuşçu gözlem evi kim tarafından yapıldığı, 8) Binanın tarihi... 9) Çin e isyan eden Kutluk. 10) Terakki Perver Fırkası11)Milliyetçilik 12)Ataturk un Yurtta Sulh Cihanda Sulh a uymaz 'Topraklarımızı genişletme' 12) Kafkas sınırı Rusya ile antlaşma Moskova Antlaşması13) En çok toprağa zarar veren Erozyon 14)Sulh Hukuk Mahkemesi İdari yargı değil adli yargı 15) Mahkemelerin işleyişi Kanunla 16)Oba 17)Bakanlar Kurulu 'Kanun Tasarısı' 18)Yaz olimpiyatları Buz Hokeyi 19)Heykel20) Kamu adına...SAVCI 21)Demirel22)Trablusgarp 12 Adaların işgali 23) Kanguru Avustralya 24) Komşu olmayan ülke Romanya 25) Millet Mektepleri 'Okuma-Yazma' 26) 2015 TUİK en çok ithal ulkesi ÇİN(Öncesi Rusya idi). 27)(11^2-9^2)/....gibi 28)bir sonrakini 3 katı ardışık 10.a 11.3a 12.9a 13.27a 14.81a (81a)/a= 81. 29)60 flamingo 40 dişi 20 erkek 48 pembe veya beyaz unuttum (48 -40)=8. 30) Koordinat a+b=6+2=8 31)Hareket sor 350 mi? hatırlaya..32)patika yol gidiş yoluna dönüşte kullanmam sartı 3*2=6(çarpma kuralı) 33)30 ve 50 ye bölünebilen EKOK(30,50)=150, 100 ile 1000 arasında bölünebilen 150, 300, 450, 600, 750, 900: 6 adet sayı 34)1/(a-1)-1/(a+1)*(a^2-1) gibi...35)bakteri çoğalması 1,01 36) çapı 6 br çevresi veya alanı kaç pi eder gibi 21 pi olabilir. Hatırladıklarım bunlar..

polo12 kardeşim bende çoğu soruyu hatırlıyorum gündüz çalışıyorum o yüzden ne zaman müsait olursan akşam 20.30 dan sonra sana uygun gün ve saat yaz paslaşalım sorularda tabi uyarsa

net az, olabilir. ben de calisiyorum. evde bilgisayar yok. akıllı telden becerebilirsem mesajlasirız. iyi çalısmalar.

arkadaşlar lisan mezunuyum 36 netim var ilk atama olmayabilir 2. yada 3. atamada gitme şansım var mı sınava ilk defa girdim deneyimli arkadaşların yorumlarını bekliyorum

arkadaşlar lisans mezunuyum sınava ilk defa girdim puanın 84.700 sıralamam 894 ilk atamada gidebilir miyim tecrübeli arkadaşların cvp ını bekliyorum.mevlam herkesin gönlüne göre versin

net az , Ben de ilk defa girdim, tecrübeli değilim. Benim sıralamam da 628.
İlk atamada lisanstan 1500 atama yapılacağı söyleniyor. İlk 1000 kişi içinde olduğumuz için atanacağımızı düşünüyorum. Tercihleri iyi ve doğru yapmak gerekiyor.

öğretmenlik

arkadaşlar ben sınava zihinsel lisans kategorisinde girdim öğretmen olabilir miyim kafama takıldı kesin bilen arkadaşlar cvp yazarsa çok memnun olacağım hayırlı günler

net az
Sınava zihinselden girip de öğretmen olmanızın mümkün olacağını sanmıyorum.
Asıl merak ettiğim ise zihinsel sorunlarınız eğitiminizi tamamladıktan sonra mı ortaya çıktı? Sınava zihinsel kategoriden girmesi gerekecek kadar pozitif ayrımcılığa ihtiyacı olan biri öğretmenlik gibi bir alanda lisans eğitimini nasıl tamamlar?

şöle söyleyeyim ben psikiyatri hastasıyım ankisite be bipolar bozukluk var ama beni zihinsel kategoriden aldılar itiraz ettim kabul etmediler durum böle

Anksiyete ve bipolar bozukluk için zihinselden sınava girmeniz işlemi yapan kişinin hatası. Hata ortaya çıkarsa, çıkarılırsa sınavınız iptal olabilir. Doğrusunu söylemek gerekirse bu bir haksızlık.

Gelelim öğretmen olur mu sorusuna: Devlet personel başkanlığına gönderilen dosyalardan birini örnek vereyim. Kişi şizofreni hastası ve babasını öldürmüş. Mahkeme ceza veremediği için hastanede yatırılmış. Bu şahıs sınavı kazanmış ve kurum ne yapalım diye soruyor.

Başkanlığın cevabı: Şahsın yeniden hastaneye sevkine ve çalışabilir olup olmadığına dair karar verilmesine...

Umarım açıklayıcı olmuştur. En kötü ihtimal yeniden rapor isterler ve çalışmana mani olup olmadığı belirlenir.

Zihinsel kategoriden girmen için ram raporun olmalıydı dostum. Bunu sana sormayan memur suç işledi, bilgin olsun.

Papa
Verdiğiniz örnekteki cevap düz devlet memurluğu için geçerlidir, örnekteki gibi birinin öğretmen olması mümkün değildir.
Hali hazırda öğretmenlik yapanlar bile ruhsal - psikolojik sorunları oluştuğunda öğretmenlikten alınıp geri hizmette düz memurluğa verilmektedir.
net az
Zihinsel bir engeli olmadığı halde zihinsel kategorisinden sınava girdiği tesbit edilenlerin sınavı iptal edilir diye düşünüyorum ki öyle de olmalı, çünkü hakkı olmadığı bir ayrıcalıktan faydalanıp diğer adaylarla adil bir şekilde yarışmamıştır. Sizinki nasıl oldu bilmem ama zihinsel sorunu olmadığı halde raporunda ruhsal-duygusal yazanlar bile zihinselden girmeye çalışma telaşına düştüler.

ufuk bey özelden göre üşebilir miyiz

Papa
Her şey buradan lütfen, özellere bakmıyorum.

Üst Alt