Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS (lisans) 2016 ile 2018 arasında zorluk/kolaylık açısından bir fark var mıydı?

bir

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar merhaba,

Ben ilk defa bu yıl sınava girdim. O nedenle 2016'yı değerlendiremiyorum. Sizce ikisi arasında zorluk açısından bir fark var mıydı? Alıımlar sırasında taban puanları yine aynı seviyelerde mi kalır sizce?

slm sorular açısından hemen hemen aynı yalnız 2016 sınava giren sayısı ile 2018 de sınava giren sayısı olarak değerlendirildiğinde 2018 yılında giren sayısı arttı ben 2014 ekpss sınavıyla atandım tabiki 2014 yılında giren sayısı daha azdı.Taban puanları diye bir şey yokki ekpss de ancak en son yerleştirilen adayın puanı var

mert124
Taban puanları derken onu kastetmiştim. Yani 2016 ilk alımlar en düşük düz memur (4001) puanları diyelim 83 ile kapattı, bu sene de benzer bir tablo olur mu, yoksa daha mı yüksek kapatır, bunu öğrenmek istedim. Elbette kimse bilemez ama tahminen diyorum.

bir

Dediğiniz gibi 2016 ilk alımında en düşük lisans memur alımı ortalama 83 puan ile olmuş. Bu sene sorular kolaydı deniliyor fakat bu çok subjektif bir değerlendirme yani çalışana her sınav kolay çalışmayana her sınav zor gibi. Çeşitli platformlarda gördügüm kadarıyla 85-90 arası bir taban puan olur düşüncesi hakim. Fakat bu puan düşedebilir tabiki çünkü 500 tane öğretmen alımı yapılacak ve büyük ihtimalle bu öğretmenlerin çoğu yüksek puan alacağı için taban puanına etki edecektir. Birde gündemimizde olan atama sayısının artırılması muhabbeti var eğer bu sayıda da bir artış olursa o zaman ona göre ayrıca bir değerlerdirme yapmak daha sağlıklı olacaktır.

raptap
Çok teşekkürler. Öğretmen alımlarının bizden önce olması küçük bir avantaj oldu o zaman.
Son alımda 1000-1100 civarında bir lisans ataması olmuştu. Diyelim bu toplamda 2500 atama sayısı artmaz aynı kalırsa yine lisans alımı 1000 civarında olur mu acaba?
Ortaöğretimler geçen alımlarda buna çok tepki göstermişti ancak geçmiş senelerde ortaöğretimden atama daha fazla olmuş, bunu da göz ardı etmemek gerek.

bir

Evet çok iyi bir avantaj çünkü dediğim gibi yüksek puan bekleyenlerin çoğu öğretmenlik mezunu. Lisans için ne kadar kadro açılacağı konusunda da farklı görüşler olmakla beraber genel kanı yine 1000 civarında alım olacağı yönünde. Fakat bu kontenjan meselesi de kurumların DPB'ye bildirdikleri pozisyonlara göre belli oluyor. Son zamanlarda kurumlar daha çok lisans mezununa ihtiyaç duyuyor, bu da önümüzdeki alımlarda da lisans alımlarının yüksek olma ihtimalini güçlendiriyor. Gel gelelim bunlar sadece "olasılık"tan ibaret, önümüzde çok uzun bir süreç var ve en önemlisi de 17 Mayıs'ta açıklanması beklenen sınav sonuçları. Sınav sonuçlarında da puanlardan çok sıralama büyük önem arz edecek.

raptap

Haklısınız. Umarım şu alımlar biraz öne çekilip kontenjan ve alımlar arttırılır. Ben 86 gibi bir puan bekliyorum ama bu sınavlarda bazen evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor. Dediğiniz gibi sıralama önemli.
Nispeten iyi bir puanla açıkta kalmak üzer açıkçası insanı. Puanların açıklanması ile atamalar arasında bu kadar uzun süre olmasaydı iyi olurdu :) Umarım çabalarımız sonuç verir ve ilgililer sesimize kulak verir.

bir

Umarım sesimiz duyulur, hem kadro çok az hem de atama tarihi çok uzun tarihli. Bugün yine saat 19.00'da Twitter etkinliği yapılacak deniliyor, Facebook'taki EKPSS TEST sayfasında.43-44 net bekliyorsunuz sanırım, bölüm nedir bu arada?

raptap

Evet 43.25 net bekliyorum hesaplarıma göre. Bölümüm iktisat. Düz memurluk, bilgisayar işletmeni ve vhki kadrolarını yazacağım.
Siz atandınız mı, yoksa bu sene mi sınava girdiniz?

bir

Yok bu sene girdim ben de. Emin olmadığım sorular var o sebeple emin değilim netlerimden, bende İktisat mezunuyum. O kadrolar dışında başka bir alternatifimiz yok ki zaten. :)

raptap

Aynen, maalesef :) Hayırlısı olsun sizin de. Umarım güzel haberler alırız.

bir

Amin inşallah en hayırlısı olur hakkımızda, sabırsızlıkla bekliyorum 17'sini, zaman geçmek bilmiyor. :)

bahsedilmiş zaten 500 öğretmen alımı yapcaklar haziranda. Bu düz memurluk için -500 rakibin azalması demek. Yüksek puan alacaklarda öğretmenliklerde çoğunluktaysa Bir etkisi olur. Mesela ben Tarih bölümü mezunuyum 35 netim var 78-79 civarı gelmesini bekliyorum. Hazirandaki alıma başvuracağım. Gibi...

Puanlar açıklandıktan sonrada bu gibi sitelerde paylaşılacağı için kişinin yerleşip yerleşmeyeceğini az-çok tartma imkanı olacaktır. Tam bir gösterge olmaz ama ciddi bir öngörü olur.

17 Mayıs'ı beklemek en iyisi :)

muharremmer

Haklısınız, 1 hafta daha sabredeceğiz artık. Umarım öğretmenler için de hepimiz için de en güzeli olur 👍

2014 sorularini bulamadim ama bu sinav kesinlikle 2016 dan zordu arkadaşım. Bilhassa genel yetenek bölümü. Matematik cok kolay denmis ama 2016 nin matematigi belki de daha kolaydi.

garnett21

Soruların sadece %10'u yayınlandığı için 2014 ve 2016 yıllarının soruları hakkında pek bir bilgim yok, ama geçen gün Ankara'da basın açıklaması yapan Engelliler Konfederasyonu bir basın metni yayınlamış, orada soruların zihinsel engellilere sorulacak kadar basit olduğunu vs yazmış. O kadarına da katılmıyorum açıkçası, abartmışlar, tamam sorular kolaydı ancak bilgi isteyen sorular da vardı.

Matematiği en sona bırakmıştım, zamanım yetmediği için sadece 4 tanesini yapabildim, o nedenle geri kalanı kolay mıydı bilemiyorum.

bir

Sorular genel olarak kolaydı ama Türkçe'deki bazı paragraf soruları gerçekten zordu özellikle son 2 soru çok zorladı beni. Yine Tarih, Coğrafya ve Güncel'de eleyici sorular vardı. Standart sapmayı bu sene Türkçe belirleyecek gibi duruyor.

aynen öyle. matematiği full yapan tarihi full yapan duydum da Türkçe'yi full yapanı duymadım. dediğin gibi bu sene standart sapmayı Türkçe belirler.

raptap
Evet, Türkçede zor sorular vardı gerçekten. Benim normalinde eb güvendiğim dersim Türkçeydi, evde genelde 15'te 15 ya da 14 net çıkarıyordum, tabi heyecana kapılmadan. Ama sınavda aşırı bir heyecan vardı, Türkçe sorularını algılamakta güçlük çektim, 2-3 kere okumak zorunda kaldım. Neticede 11,5 netim var Türkçeden. Özellikle son 2 soru zorladı gerçekten, 14'ü yanlış yaptım, 15.yi doğru.

Dengesiz netlerim var :) Genel kültürden 28 doğru, 1 boş, 1 yanlış.
Genel yetenekten 15,5 net :)
anrlka0101

Bundan onceki sinavlarda genel kulturun katsayisi daha yuksek olmus hep. Bunda da aynisi olursa yine iyi bir puan alirsiniz.

garnett21

İnşallah.. O hesaplama robotları hep genel yeteneğin katsayısı daha yüksekmiş gibi hesaplıyor, ama ne kadar doğru bilemiyorum.

Valla hocam 2016 da genel yetenek net basina 0.899 genel kultur ise 0.98 idi. sinav sabiti de 45.9 idi. Acikcasi ben de merak ediyorum bu sene nasil bi puanlama olacak.

Üst Alt