Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS Kura başvuruları Yarın Başlıyor! 3-16 Mayıs 2016

KKELEBEKK

Yönetici
Konular
468
Reaksiyonlar
202
3 Mayıs 2016 tarihinde EKPSS kura başvuruları başlıyor. Son tarih olan 16 Mayıs 2016 tarihine dek başvurularınızı yapabilirsiniz.

İlkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu
veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek
durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.
İlk kez başvuru yapacaksanız Aile ve Sosyal Pol. Bak. İl müdürlüklerinden ön kayıt ve taahhüt formu almanız gerekli.
Daha sonra;
Aday Formu
Rapor
Kimlik
Eğitim belgesi
ile birlikte ÖSYM Koordinatörlüklerine başvuru yapabilirsiniz.

Daha önceki yıllarda başvuru yapanlar ise doğrudan ösym hesapları üzerinden işlemleri tamamlayabilir.
Harç ücreti olarak yatıracakları miktar 15 TL'dir.

2016 EKPSS:Kura Usulüyle yapılacak Yerleştirmeler için Başvuruların Alınması (03.05.2016)

E-Kpss sınavına girmiş olanlarda mı taahhüt formu vermek zorunda?

Bfs arkadaşım sınava girdinse kuraya katılamassın

Başvuruda istenilen Evraklar Hakkında Bilgisi Olan varmı acaba

Sınava giren kuraya giremez mi?Öyle iş mi olur yahu.Ciddi misiniz bunda?

Arkadaşlar Birşey Sorcam Ben Yarın İşten İzin Aldımda Bu Aile Sosyal Politikalar Bakanlığındaki Başvuru Formunu Hemen Teslim Ediyorlarmı Acaba Bilgi Verebilirmisiniz ?

Daha once ki yillarda basvurusu olanlardami harc ucreti yatiricak yoksa tercihler acilinca sadece tercih yapip kura sonucuna mi bakicak? KELEBEK

Daha once basvuru yapmis kursya katilimislar ne gibi bir islem yapacak

@Bfs Sınava giren kuraya giremez, kuraya ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır.

@Yanki Hemen teslim ederler, yanınızda nüfus cüzdanınızı ve sağlık raporunuzu götürmeyi unutmayın

@AYAK Daha önceki yıllarda Ekpss kura için başvuranlar sadece Aile ve Sosyal Pol. Bak. İl müdürlüklerinden ön kayıt ve taahhüt formu almayacaklar, bu başvurular 2016 - 2018 yılları arasında yapılacak olan tüm tercihlerde size tercih hakkı verecek.

@mehmet-41 Daha önce başvuru yapmış kişiler, eğitim bilgileri güncelse açıköğretim lisesini bitirmedilerse, engel bilgileri güncelse yeni rapor çıkartmadılarsa ve ösym'deki resminizin tarihi de dolmamışsa internetten başvuru yapabilirler, başvuru sonrası 16 Mayısa kadar 15 tl yatırmanız yeterli.

@DEMİRBY ilk başvurunuz ise Mezuniyet belgeniz, kimliğiniz ve raporunuz yeterli olur, aile ve sos. pol. bakanlığından ön kayıt formunu alıp aynı belgeler ile ösym'ye başvurmanız gerekir.
Daha önce başvuru yapmışsanız ve rapor vs. konularında bir değişiklik yoksa doğrudan internet üzerinden işlemlere başlayabilir, son olarak parayı yatırdıktan sonra sistemden onaylayabilirsiniz.

slm arkadaşlar kura ile katılacakların tercih klavuzu açıklandımı acaba ben göremedim

ersin_67 tercih kılavuzu şimdi açıklanmayacak daha başvurular yapılıyor.

başvurular nereye yapılıyor

daha önce kuraya girenler sadece tercih yapıcak diye biliyorum

ersin_67 ösym üzerinden başvurular açıldığında kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaparak bu adımları tamamlamanız ve bankaya ücreti yatırdıktan sonra yeniden sisteme giriş yaparak onaylamanız gerekir. Tercihler şuan yapılmıyor daha yalnızca başvurular alınıyor.

Kura ya Doğrudan internet üzerinden nasıl başvuru yapilacak bilgisi olan paylaşır da sevinirim

umutsuz13 yukarıda açıkladım,
eğer daha önceki yıllarda kuraya başvuru yapmışsanız ve engel grubunuzda bir değişiklik yoksa ösym bilgileriniz ile giriş yaparak gerekli adımları takip edebilirsiniz. bunu tamamladıktan sonra sizden para yatırmanızı ister, yatırdıktan sonra sisteme giriş yaparak yeniden kontrol edersiniz ve başvurunuzu onaylarsınız.

Akradaşlar sorum olucaktır tahhüt beyanı belgesini aldım her hangi bir ösym merkezinemi gitmem gerekicek

benim rapor oranım 60 dan 40 düştü bu yıl bunun için ne yapmam gerekiyor

ersin_67
Eğer engel grubunuz değişmemişse, oran değişikliğini bildirmek için ÖSYM ile görüşün.
Örneğin ortopedikten görme vs. gibi bir engel grubu değişikliği gibi bir durum söz konusu ise -örnek verdim sadece- o zaman Aile ve Sosyal. Pol. İl Müdürlüğünden yeni engel grubunuzu belirten ön kayıt formunu tekrar almanız gerekir.

KKELEBEKK

Daha Önce ki yıllarda tercih yapmış fakat atanamamış olanların Başvuru yapmaları gerekmemektedir değil mi ? Bu kişiler sadece ücret yatırıp tercihlerini yapacaklar sanırım ?... Tercihlerde şuan sanırım daha açılmamış.... ?

benim raporumda pskiyatridende oran vardı ortapedidende şimdiki raporumda pskiyatri yok sadece ortapediden oranım var bu değişiklik için il aile sosyalemi gitmem gerekiyor

ersin_67 önce telefon numarasından arayıp durumu anlatın aile sosyal kurumuna, boşuna gitmemiş olursunuz.

kısmet arkadaşım daha önce kuraya katılmıştım ösym den başvuru yaptım ama PROFİLİN ENGELLİ BİLGİLERİMDE GEÇERLİLİĞİ DEVAM EDEN SAĞLIK BİLGİSİNE ULAŞILMAMIŞTIR DİYO benim rapor oranım 48 den 68 yükseldi MERKEZE Mİ GİTMEM GEREKİYOR

Üst Alt