Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile öğretmenlik için sınavda "pedagojik formasyon" konuları da sorulmalıdır

Bu hesap kapandı !

Aktif Üye
Konular
112
Reaksiyonlar
1,484
Sakarya Üniversitesi / Eğitim fakültesi (2003 yılı) mezunuyum. 4 senelik lisans eğitimi boyunca , aşağıdaki dersleri de öğrendik.

NAX6q2.jpg

Bu ders içerikleri , E-KPSS Öğretmenlik sınavları için de uygulanmalıdır. Çünkü "eğitim" ve "öğretim" birbiriyle bağlantılı ama farklı kavramlardır.

Misal, hekır (hacker) derecesinde bilgisayar bilgisine sahipsindir. Bu senin "öğretim" konusunda alan bilgisinde yeterli olduğunu ifade eder.

Ama sınıftaki öğrencilere bilgini (nasıl) aktaracağın da "eğitim" kavramı kapsamına girer. Zaten normal KPSS sınavı "eğitim bilimleri" olarak isimlidir

Tablodaki dersleri teker teker açıklayamam. Çok uzun sürer ama öğretmenlik mesleğini icra etmek için bu bilgiler de lazım.

Tabi ki mevcut sistem farklı. Öğretmen adayı , bu konuları üniversite okurken veya mezun olduktan sonra da bireysel şekilde öğrenebilir & öğrenmesi gereklidir.

Son düzenleme:
ben olumsuz görüş bildiriyorum. lojik de değil zaten öneriniz kanaatimce. Sınavlar elbette iyi yönleri de olan uygulamalar. Ancak zaten üniversitelerde sınavlar var. o zaman sorun başka yerde olmalıdır. Malesef birçok gencimiz uygulanmakta olan sınavlar veya daha doğru bir şekilde ifade etmek istenecekse, sistemsel hatalardan olumsuz etklenmektedir.

Ayrıca lojik değil dedim öneriniz. çünkü ekpss ye giren öğretmen sayısı zaten böyle bir yarış için elverişli değil kanaatimce. diğer taraftan evet yarış mantığı zaten olumsuz.

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt