Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile öğretmenlik için sınavda "pedagojik formasyon" konuları da sorulmalıdır

Descartes

Aktif Üye
Konular
104
Reaksiyonlar
548
Sakarya Üniversitesi / Eğitim fakültesi (2003 yılı) mezunuyum. 4 senelik lisans eğitimi boyunca , aşağıdaki dersleri de öğrendik.

NAX6q2.jpg

Bu ders içerikleri , E-KPSS Öğretmenlik sınavları için de uygulanmalıdır. Çünkü "eğitim" ve "öğretim" birbiriyle bağlantılı ama farklı kavramlardır.

Misal, hekır (hacker) derecesinde bilgisayar bilgisine sahipsindir. Bu senin "öğretim" konusunda alan bilgisinde yeterli olduğunu ifade eder.

Ama sınıftaki öğrencilere bilgini (nasıl) aktaracağın da "eğitim" kavramı kapsamına girer. Zaten normal KPSS sınavı "eğitim bilimleri" olarak isimlidir

Tablodaki dersleri teker teker açıklayamam. Çok uzun sürer ama öğretmenlik mesleğini icra etmek için bu bilgiler de lazım.

Tabi ki mevcut sistem farklı. Öğretmen adayı , bu konuları üniversite okurken veya mezun olduktan sonra da bireysel şekilde öğrenebilir & öğrenmesi gereklidir.

Son düzenleme:
Bu konuda görüş belirtecek, öneri veya eleştirici yapacak kimse yok mu ?

ben olumsuz görüş bildiriyorum. lojik de değil zaten öneriniz kanaatimce. Sınavlar elbette iyi yönleri de olan uygulamalar. Ancak zaten üniversitelerde sınavlar var. o zaman sorun başka yerde olmalıdır. Malesef birçok gencimiz uygulanmakta olan sınavlar veya daha doğru bir şekilde ifade etmek istenecekse, sistemsel hatalardan olumsuz etklenmektedir.

Ayrıca lojik değil dedim öneriniz. çünkü ekpss ye giren öğretmen sayısı zaten böyle bir yarış için elverişli değil kanaatimce. diğer taraftan evet yarış mantığı zaten olumsuz.

Üst Alt