Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
evet atama oluyor engelli öğretmen alımı yazın internette aratın sonuçlarını göreceksiniz.en son temmuz ayında 500 kişi aldı meb. şimdi şubat ayında 1500 engelli öğretmen alacağını söylüyorlar.branş bazlı alım oluyor hakkınızda hayırlısı olsun
bulunmaz hint kumaşı bu sınav , lisanstan giren kişilerin sayısı az , genel atamalarda giren sayısıyla denk sayılır. öğretmen alımları da var buraya başvuranlardan kaçı sosyalci olcak ki, kendi branşında atanman yüzde 90 ve üzeri (80 üzeri puan alırsan ki ciddi bi çalışmayla normal kpss ye göre alması daha kolay)
Hocam buraya yazacak öğretmen sayısı elliyi geçmez. O da en iyi şartlarda. Facebook grubu kuruldu, aylarca branşınızı yazın denildi ve sınavdan haftalarca sonra bile hala yeni gelenler olmasına rağmen gerçek sayıya yaklaşamadık. Çok sular aktı, bir sürü görüşme yapıldı, sayı soruldu, tahminler yapıldı vs. İlk atamaya 1700 küsür engelli öğretmen başvurdu. 498 kişi atandı. Kaba hesapla 1250 öğretmen kaldı. Bu sayıya yeni mezunlar, formasyonu henüz alanlar dahil değil. İşte o kısıma da 250 denildi ve 1500 atama isteriz diye Ankara'ya çıkarma yapıldı. Çalınmadık kapı bırakılmadı. Nihayet müjdeyi aldık ancak çok belirsizlik vardı ve hala da var. Görüşmelerin birinde müsteşar bey sizi sözleşmeli atasak gider misiniz demiş, temsilci arkadaşlar susmuş. Bunun gibi çok pürüz var.
Büyük ihtimalle bu konu taşınacak. Çünkü cevap zaten sitede mevcut. Geçende 20 aralık haberi aldık demiştim yalan çıktı. Şimdi de kılavuz şubatta yayınlanacak denildi diyorlar. Kaynak da ik genel müdürüymüş. Kendini yormamanı tavsiye ederim hocam.
Temsilci arkadaşlar hala görüşmelere devam ediyor olabilir ancak irtibatı kestiler çünkü eleştiri aldırlar ve bu hoşlarına gitmedi. Verdiğim link bir başka gruba aittir.
Hocam nereye yormayacaksin evet face yok ama size burda yada imza kampanyalarinda yardimci oldum elimden geldigince ozelde calismak cok zor cok bu yuzden sordum artik bi cevap gelir mi diye
Hocam bir haber olduğunda zaten yıldırım hızıyla yayılıyor yani mutlaka öğrenirsin merak etme demek istedim. Tüm yalan haberleri yok sayarsak bize söylenen şu: Engelli öğretmen ataması şubatta... Ben, Şubat'ın 3. haftası diye bekliyorum ama ne olur bilemem. Sayımız da az çok belli işte, 1500.
Eğer memurluğu tercih edip yerleşen biyoloji öğretmeni yoksa önünde 25 kişi kişi var hocam. 500 kontenjanda 10 biyoloji öğretmeni aldılarsa 1500 kontenjanda 30 alırlar gibi bir çıkarım yapsak bile atanıyorsun hocam. Senin branşında formasyon alan veya yeni mezun olan kişi sayısı da önemli elbette.
Şöyle bir haber çıktı: CEYHUN İRGİL'İN ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI HAKKINDAKİ AÇIKLAMALARI
"Bildiğiniz gibi Bütçe Görüşmeleri sırasında bakandan bu konuda söz almıştık. Nitekim 20 Ocakta ilana çıkacaklardı. Ancak il ilçe özür atamaları nedeniyle gecikme olduğu, bu konu sonrasında boşalan ve netleşen kadrolara göre engelli öğretmen atamaların olacağı ifade edildi. Şu an en azından söz verilen ve umut dolu olduğumuz tek atama bu."
Müsteşar Yusuf Tekin, şubatta bir öğretmen ataması olup olmayacağı sorusuna ilişkin şunları söyledi:
"2017 yılı bütçesinde kamuya toplam ayrılan 60 bin personel var. Önce bu 60 bin personelin dağıtılması lazım. Bu dağılım yapılmadı. Normalde her yıl dağılım mart ayında yapılır.
Bu sene erkene aldık diyelim, ocak ayında bu dağılım yapıldı. Bu dağılım yapılsa bile başvuru alacağız, mülakat yapacağız. Dolayısıyla şubat ayına yetişmesi zor gözüküyor.
Ama bu şu anlama gelmez. Atama yapılmayacak anlamına gelmez. Bize kadro tahsis edilmesinden sonra mevcut skorlarımızla bir atama yapabiliriz."
bence kafanızı yormayın sizler komple atanacaksınız. Çünkü sayınız çok az. Tanıdığım tüm engelli öğretmenleride atamışlar. Cidden sayıca çok azsınız. Ama acaba 2018'den sonraki yani 2020'de yapılacak ekpss'de bende sosyal bilgiler öğretmenliğinden mezun olacağım. Formasyon direk alıyorum zaten ben. EKPSS' Tahmini 85 90 arası alacağım. Acaba atanabilecek miyim. Çok erken konuşuyorum belki ama psikolojik olarak kendimi rahatlatmak istiyorum.