Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss ile kpss kitapları veya sınavları arasında fark nedir, sorular farklı mi olur?

Konular
33
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar ekpss ile kpss kitapları veya sınavı arasındaki fark nedir sorular farklimi olur yda biri dgerine göre dha kolay/zor mudur .. hangisine calisrsam calisayim sonuc olarak bir farklılık olur mu napmam gerek

Bu arada Benim sensönorial işitme engelim var rapor için başvuru yaptim henz sonuclanmadi aklimi çok karstran bi soru yardimci olursanız sevinirim simdiden teşekkür ederim Cvblar için

Kpss tabiki daha zor hemde sorular daha fazla sınavda, ekpss daha kolaydır ve soruları azdır, ekpss biraz daha kolay olduğu için benim önerim ekpss kitaplarına çalışman aslında kpss çalışıpta iyi puan alanıda gördüm kpss biraz daha ağırdır konuları ondan dolayı ekpss kitaplarına çalış derim ben kitap almadım mesela internetten soru çözdüm facebooktan takip ettiğim ekpss sayfalarına bakarak az çok çalıştım önlisanstan 81 aldım memur olarak atandım, yani bu tamamen sana kalmış bir durum kendini şunu yapmam gerek diye zorlama hangisi sana uygun olursa ona çalış derim her türlü herşey sende bitiyor, önce şu raporu almalısın gerisi gelir Allahın izniyle..

nuri3558 InşaAllah. . aynen rapor elimi kolumu bağlıyor alamazsam bosunami calistim demek istemem bide bnm matematik yok hiç o sinirlermi bozuyor .gec kalmakda istemiyorum çalışmalara baslama konusunda. .. facebookta cok kpss sayfalarini takip ediyorum oralarda sorular i takip ediyorum da soru cozulen ekpss sayfasina denk gelmedim ... matematik konusunda nasil bi yol izlesem uc bes soru yapsam yter dyom ama temelim yok sayısal da pek..
Kitap icin kaynak pek farketmez sanirim calistiktan sonra

Ben şunu anlamıyorum kpss nasıl oluyorda ekpssden çok çok daha zor oluyor?Normal kpssden 80 alan bir insan ekpssden 85 alır en fazla.Bunun aksini ispatlayacak adamla tek tek soruları analiz etmek isterim.Zihinsel kategorisinden giriyorsanız o ayrı ancak genel engelli gurubundaki 60 soruyla kpssdeki soruları kıyaslayınca ben bir fark göremiyorum.Sadece ilk 5 soruyu ve son 5 soruyu kıyaslayın.Hangisi daha uzun paragraf veya hangisi daha zor güncel bilgi içeriyor?Adam bana son büyükşehir olan ili soruyor(veya ilçeyi) engelli sınavında.Normal kpssde atletizmde 1. olan atleti soruyor hangisi daha zor acaba?Bu arada bahsettiğimiz kategoriler sadece GY-GK içerir.
Not:şurada iki sınavada girmiş olanlar GY-GK puanlarını yazsın.
Kpss zor felan değil sadece giren kişi sayısı fazla.Nuri kardeşimizde normal kpssden 80 yapardı ancak atanamazdı.Birine 100 bin kişi girerken diğerine 3 milyon kişi giriyor fark budur.

zendark sınava giren sayisi mi farkediyor dyosun yani bi farklılık yok dyosun yani bn bgune kadar kpss den grdim yeni engelli oldugumu öğrendim rapor alabilirsem ekpss düşünüyorum bilmediğim için de burdan bilenlere soruyorum calismalar a başlamak için gecikmiyim dye soruyorum hangisi olursa olsun calisrm sadece sorular nasil merak ettim biraz yorumunuz sert geldi bana :/ :eek:

Kardeş nereden çalışırsan çalış ama yeter ki çalış hiç bir şekilde zarar gelmez fazla bilgiden. Zorluk açısından baktığımızda evet bir ekpss ile kpss aynı zorlukta olmuyor bu bir gerçek fakat kolay oluyor diyede kendini kandırma ilk yıllarda kolay olmuş fakat artık her geçen yıl giren sayısıda arttığı için ister istemez zorlaşiyor diyeceğim çok zor değil otur sistemli çalış ne kolay olacak diye boşla ne de çok zor olacak diye kendini kasma sistemli çalış iki kaynaktanda çalışırsan hatta daha iyi olur hem kpss hem ekpss çift dikiş olur
ben şahsen iki ay ekpss kitabına çalıştım verimli çalıştım ilk girdim genelden 85 aldım sende yapabilirsin yardımcı olabildiysek ne mutlu başarılar size

ysrkrdmr

Tabi yardimci oldunuz tesekkur ederim ... Onuda dusunmedim değil ikisinide calisayim biri btip dgerine gecnce genel tekrar yapmış gibi olur dye dsnyom tekrar teşekkür ederim ilgi cevap icn

acı gerçek

Altta arkadaş yazmış eğrisini doğrusunu.Bu arkadaş ki ekpssden 85 çekebilmiş biri.Ben bu arkadaşın normal kpssden 80 den aşağı alacağını düşünmüyorum(Normal kpssde 80 den aşağı puan çekerse tercih yapmayacağım 2. atamada).Yani işin özü sert girme falan yok ama ekpss kolaydır diyenlere bir kere daha soruyorum kolay mı?Bu kadar kolaysa neden fulleyemediniz?Gy-Gk soruları aynı kalitede.Ekpss çok kolaydır normal kpss çok zor demek kendinize hakarettir.Burdan sesleniyorum tüm çıkmış soruları kıyaslayalım GY-GK sorularını.Hala kpss den kolaydır diyen varsa puanlarınızı ortaya serelim.

zendark ben sordugum sorunun cevabını aldim teşekkür ederim Cvblayan herkese size.. iki sinav arasindaki farki anladım .. iyi akşamlar

zendark

Kpss ye 2 kez girdim ikisinden de 72 aldım, ekpss ilk kez girdim 81 aldım bana göre ekpss'nin 60 sorusundan 40-50 si gayet rahatça yapabiliceğimiz sorulardı özellikle matematik soruları ben kolay derken kpss ile kıyaslıyorum kpss de 30 tane matematik sorusunu çözmeye kalkmak bile 1 saatini götürüyor sınavda, ekpss de 15 soru 20-25 dakikanı götürür ki 3-5 soruda boş bırak tamamdır ben 6 tane matematik sorusu yaptım 6'sı da doğruydu ve 10 dakika mı bile almadı, ekpss kendi başına zor gelebilir lakin kpss göre kolay bir sınavdır..
Ayrıca ben işitme den girdim sınava gayet iyi çalışıpta gayet iyi puan alabilir herkes..

Arkadaşlar elimde bir tane kpss soru bankası var almıştım ama hiç bir işlem yapmadım yeni kitap isteyen olursa gondereyim ücretsiz

Son düzenleme:
zendark

iki defa kpss ye girdim 77 ve 78 aldım kpss ekpss ye göre biraz daha kasıyor ama şöylede bir durum var ekpss ilk yıllar da kolay olmuş ondan sonra ki yıllara baktığımızda hep bir öncekine göre zor olmuş bu yıl da nihayetinde daha zor olabilir geçmiş yıllara göre siz çalışın ili kaynağada emin olun yapılmayacak bir şey değil kaldı ki ben bir kaynaktan sadece iki ay çalıştım ama verimli çalıştığıma inanıyorum

Hiç bir yayına çalışmadığım için fikir veremeyebilirim, yayınlardan alıp çalışan arkadaşların söylemesi daha doğru olur.. :)

Arkadaşlar elimde 2014 yılına ait ekpss kitapları var çok az kullanılmış neredeyse 10-15 sayfayı geçmez kullanılmış sayfa sayısı test çözmek isteyen arkadaşa gönderebilirim yoksa kağıtçıya vereceğim. ilk geri dönüş yapan arkadaşa vereceğim

ysrkrdmr

Kaynak /yayın nedir ne önerirsiniz @nuri3558 hangi yayın anlaşılır ve iyi?

ben tek murat eğitim kurumlarının kitabına çalıştım birde ihtiyaçtan soru bankası aldım çalıştım ama murat alabilirsin öneririm konular bütün kaynaklarda hemen hemen aynı önemli olan soru bankası çok soru çözmek farklı kaynaklardan ben gazeteden bile çözdüm

ekpss yayınları bilmem.
ama olsa da olmasa da
tarih ve matematik i kpss çalışır gibi çalışın

Ben 2012 de 2010 normal kpss kitabına çalıştım ve 88 küsür puan aldım fark yok.

acı gerçek

ihtiyaçta şöyle bir sorun oldu geçen yıl almıştım sorularında çok hata vardı yanlış bilgi vardı sadece konu çalıştım sorularına bakmadım aklım karışmasın diye

ysrkrdmr anladım teşekkür ederim ilgi cevap icn yargı dan sasmiyim dedim 2012 basimi vardı bnde cok güzel anlaşılır bir kitap bna gore bnm hissettiğim yeni basimini yani 2016 aldm cnki 18 (ki hic bi kitabin 2018 i yok daha beklersekde calismakta gecikebilrz) cikmamstr vede arada fark olmicaktr fikrimce güncel şeyler eklenmiştir 2012 kitabi eskide kldigi için :)

Üst Alt