Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile hizmetli olarak atandığımda sağlığıma uygun iş verirler mi?

Canocan58

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
4
iyiakşamlar arkadaşlar size bir sorum olacak
bende kalp hastalığı mevcut
ekpss de hizmetli bölümünü kazandığımda atandığım yerde sağlığıma göre bir iş verebilirlermi
raporumda ağır işlerde çalışamaz ibaresi mevcut

Meb e atanirsan hizmetli olarak hic uygun is verilecegini dusunme ortapedik engelin olsa dahi

Sesegeldik raporunda ağır bedensel faaliyetlerden muaftır veya ağır bedensel faaliyet gerektiren işlerde çalışamaz yazıyorsa ve amirin iyi biri çıkarsa benim gibi masa başı bir iş verirler. bu ibareler yazmıyorsa sil süpür, getir götür işleri yaparsın. tercih yapacağın zaman bunları göz önüne alarak tercih yap.
bu arada puanın kaç..??

ankiloz raporumda ağır işlerde çalıştırılamaz ibaresi mevcut.
onları geçtim rahatsızlığım ilerledi bir rahatsızlığım mevcut iken bir kaç rahatsızlığım daha oluştu.
benim sadece öğrenmek istediğim raporumda bu ibare mevcut
hizmetliyi tercih etmeyi düşünüyorum. memurlukta istiyorum fakat puanlar baya yüksek
çalışabildiğim kadar çalışacağım.memurluk olmasa bile hizmetliyi yazmayı düşünüyorum.
ALLAH iyi insanları çıkarsın karşımıza.
EKPSS ye 2018 de ilk defa gireceğim.

Canocan58 sınava 2018'de gireceksen sana tavsiyem kesinlikle iyi çalış. 85 ve üzeri bir puan alırsan ve ilk tercihte tutmasada olur diyorsan ilk tercihlerde sadece memurluk yaz. tutarsa tutar tutmazsa ikinci tercihte hem memurluk hem hizmetli yazarsın. puanın 85'in altında olursa memurluk için bekleme yaz hizmetli kadrosunu geç. tabi bu söylediklerim ortaöğretim için, önlisans veya lisans mezunu isen 80 puanla bile memurluk gelir. Allah ömür verir o günleri görürsek ve buralarda olursak rehberlik ederim sana kardeşim.

Canocan58 Kardeşim kesinlikle yazma hizmetliyi..Çok büyük bir maddi sıkıntın yoksa eğer..Bak ben 2016 EKPSS'de 89.6 puan aldım paraya ihtiyacım olduğu için hizmetli yazdım yazmaz olaydım.İstifayı bile düşündüm..2018 EKPSS'ye çok iyi çalışıp memurluk yazacağım Allah izin verirse inşallah..Ha engelli raporuna gelirsek benimkinde de (el becerisi gerktirecek işler yapamaz + ayakta durması gereken işler yapamaz) yazıyor ama ne yazıktır ki hiç kimse engelliye acımıyor..Ve her türlü işe hazırlıklı olmalısın hizmetlide..O yüzden iyi çalış ve Allahın izniyle iyi bir puan alırsan bekle memur yaz bence.. ankiloz dediği gibi bende rehberlik ederim sana..İyi Günler..

kas hastası adamım %90 raporum var adam yerini bırak eşek mumelersi görüyorum meb müdürleri hep ben diyor. çok eziyor insanı .

Kesinlikle meb tercih etme hizmetli olarakta düşünüyorsan taşeron çalıştıran kurumları tercih etmelisin yoksa okullarda nadiren masa başı işte çalıştıyorlar@canacon58
Canocan58

bazı müdürler dediğiniz gibi hiç halden anlamaz yazdıysan bu kadroyu işini yapacaksın der. öyle bir durumda haklarını bilmek çok önemli. adam sana şunu yap dediği zaman amirin olduğu için yapmalısın ama raporunda yazan ibarelere de dikkat etmek zorundalar. etmiyorlarsa dilekçe ile başvurup durumunu anlatırsın. anlamamakta ısrar ederlerse bimer'e kadar yolu var işin korkmayın şikayet edin. şikayet ettiniz diye kimse size bir şey diyemez ama bimer'e yazmadan önce bütün şikayet yollarını tüketmeniz lazım. önce okula dilekçe verin raporunuzu ekleyerek.sonra o dilekçenin evrak kayıt numarasını alın ve saklayın. baktınız okul işi düzeltmedi, verdiğiniz dilekçenin evrak kayıt tarihini ve numarasını ilgi tutarak ilçe milli eğitim müdürlüğüne şikayet dilekçesi yazın ve aynı işlemi orda da yaparak evrak kayıt numarası alın. ordan da sonuç çıkmazsa bu defa iki dilekçenin tarih ve numaralarını ilgi tutarak il milli eğitime yazın ve aynı işlemi uygulayın. ordan da sonuç çıkmazsa bu defa bimer'e yazın. sonuçta yönetmelik maddesi açık;
İşyerlerinin engellilerin çalışma şartlarına göre düzenlenmesi
MADDE 16- (1) Kamu kurum ve kuruluşları çalışma yerlerini ve eklentilerini, engellilerin erişebilirliğine uygun duruma getirmek, engellilerin çalışmalarını kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak ve engellilerin görev yaptıkları kadronun gereği olan işleri yapabilmeleri için engel durumlarına göre gerek duyulan yardımcı ve destekleyici araç ve gereçleri temin etmek zorundadır.
(2) [FONT=Arial Black][SIZE=3]Engelliler, engelliliklerini artırıcı ve ek engel getirici işlerde çalıştırılamaz.[/SIZE][/FONT]

ankiloz mustafa tuğra lakoste Cengiz68
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
2018 ekpss ye çok iyi hazırlanacağım.
Mümkün olan en yüksek puanı almak istiyorum.
emekliliğime 7 sene kaldı zaten. o 7 seneyi ALLAH kısmet ederse böyle bitirip kısmetse emekliliğimi görmek istiyorum.
sağlık kurumunda hizmetli olursak orda masa başı iş verirler diye söylüyorlar.
sonuç olarak taşeron firmalar var orda ve haliyle ekpss de hizmetli olarak atananlara masa başı iş veriyorlar sanırım. mustafa tuğra sen 89.6 puan almışsın nasıl memur olamadın hayret.
birde demekki okullarda işimiz ALLAHA kalmış o zaman :(
ne diyelim ki ALLAH yardımcımız olsun arkadaşlar.
İnşallah istediğimiz puanları alırız.

İnşallah Teşekkür ederim..Memur olamama ise sadece 120 tane memur kadrosu açmaları ve benim paraya ihtiyacım olması..EKPSS sıralamam ise 332..Aynen Sağlık Bakanlığındaki hizmetliler masa başı iş yapıyorlar..Hastane de işleri taşeronlar yapıyor zaten.. Canocan58

Canocan58

Gözünü korkutmak gibi olacak ama , MEB e atanırsan okula verildiğin taktirde (okulun kadrolu hizmetli/hizmetlileri varsa sana pek iş düşmeyebilir ,ağır bi iş yaptırmayabilirler müdürüne bağlı bu da . ) atandığında da 1 yıl boyunca tayin isteyemezsin baska yere ,fakat ilk atamada istediğin yere atanma hakkın var eğer OHAL süreci bu kararı etkilemediyse.

MEB'e atanan kişiyi illaki okulda mı çalıştırıyorlar. Atanan kişinin isteği üzerine, İl veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerini seçim yapabiliyor mu?

Arkadaşım kimseye güvenme öyle olursa böyle olur diye sınav 2018 de 6 ay var en azından her paragrafa 10 gün her matematik konusuna 15 gün çalışsan yine güzel bir puan alırsın

april14 Bro orası hikaye..Adamın varsa belki yoksa çok beklersin..Ha isteyeceksenin soracaklarsa Öğretmenevi halk eğitim merkezi gibi yerlere biraz rahat diyorlar ama tabii belli olmaz.. :)

dünyalı doğru söylüyorsun yani herkesin amacı güzel bir puan alıp atanmak.
Forumlarda bakıyorum iyi bir puan alıp ta atanamayanlar var
Birde iyi bir puan alsak ve atanamaz isek eğer sonra ne olacak bilmiyorum.
THSK'na atanırsak orası rahat diyorlar. yani en azından masa başı iş verirler.
Ben zaten emekliliğime kadar çalışacağım ondan sonra çalışmayı düşünmüyorum.
Tabi memurluk güzel herkes ister memurluğu ama benim için olmasada olur ve memurluk olmasa bile hizmetli olarak işe başlayacağımızda en azından rahat bir yer olarak çalışma hayatımı bitirmek istiyorum hepsi bu.
yoksa tabiki memurluk güzel.
zaten hizmetli olursa artık gittiğimiz yerde amir müdür her kimse orda herşey belli olur zaten.
Hizmetli olupta masa başı işte çalışanda var sil süpür işi yapanda var
Forumlarda okuduğum kadarıyla kimine masa başı kimine taşıma vs.işler vermişler.
Eğer herkese sil süpür işleri verselerdi o zaman tamam derdim hizmetliyi asla seçmiyorum derdim.
İkiye bölünmüş vaziyette bu konu.

Canocan58 onun için kimseye bakma dedim şanslı olan kesim masa başı iş yapıyor belki ama hizmetli olan kesimden olmayacağının garantisi yok hakkında hayırlısı

slm arkadaşlar ben mebe atandım çalısıyorum 2 saat kadar temizlik yapıyorum yavaş yavaş oda ondan sonra akşama kadar masa basındayım ercan kardeşim hiç çekinmeden yazabilirsin mebi zaten en çok alımda mebde var atanma ihtimali daha yüksek raporunda çalışamıycagın iş yazıyosa korkma vermiyolar ağır iş birde okul değilde il ilçe milli eğitim yada halk eğitimi tercih et atanırsan mebe ilk atandıgınızda atandıgınız il size bir form veriyor 3 tane yer seçme hakkı nız oluyor evinize en yakın olan yeri birinci sıraya yazın çünki en yakın yere atanıyosunuz genellikle okul yazmazsanız okula verilmiyosunuz

bakmayın kimseye ben 8 aydır içindeyim çokda rahat edersin yeterki atanın..

askibeka
cevap verdiğin için çok sağol
demekki senin gibi rahat çalışanda varmış
sen mebte nerde çalışıyorsun?
temizlik yapıyorum derken ayrıntılı aciklarmisin?
kaç puanla atandın mebe?
bende okul yazmamayi düşünüyorum 2018 ekpss de istediğim puani aldığımda
ben sadece okul olarak düşünüyordum tercihlerde demekki il ilce milli eğitim ve halk egitimde varmış onuda yeni öğrendim

VHKİ 'e kafam pek basmaz Beni zorlamayacak görevler veriyorlar (evrak tarama işi vs.) Aynı kurumda 6. seneme yaklaştım. Büyük laf olmasın ama mecbur olmadıkça başka yere tayin istemem. Allah hepimize rahat bir memurluk nasip etsin...Amin

ercan ben puanla atanmadım kura ile atandım çalıştıgım yer halk eğitim 4 tane sınıf var çocuk yok kurslar var iki sınıfı koridoru ve bayanlar lavobosunu süpürüp siliyorum sabahları çöplerini atıyorum eğer normal bi tempoda yapsam bir saat ancak sürer ama ben yoruldugum için biraz yavaş yapıyorum o yüzden birbuçuk iki saat kadar sürüyor ondan sonrada masabasında oturuyorum kayıt zamanlarında kayıt yenileme diğer zamanlardada öğrenci belgesi ve kurs sertifikası almaya gelenlere onları veriyoruz yogunluk sadece kayıt dönemlerinde çok fazla diğer zamanlarda çok rahatız ben ekimde işe başladım 3 ay sonra adaylık eğitimimiz başladı inanın 25 kişi vardı eğitimde okul ilçe ve halk eğitimlerde çalışanlar hepside engelli arkadaşların hepside çok rahatlardı çalıştıkları yerde iş konusu değilde bazı yerlerde bazı amirlerin ezmeye çalısır gibi davranışlarla maruz kalabiliyosunuz sadece onada susup razı gelirseniz devam ediyor hakkınızı arayıp kendinizi savunabilirseniz sesleri kesiliyor bu kadar..

Halk eğitim merkezlerini tavsiye ederim

askibeka
Senin adına çok sevindim.
Ayrıntılı açıklaman için çok sağol ayrıca
Halk eğitim yerleri yanlış bilmiyorsam okullara veya diğer yerlere göre küçük olan yerler
Bende halk eğitim merkezini tercihlerde yazmayı düşünüyorum
perseküsyon
Dediğin gibi ALLAH hepimize rahat bir memurluk nasip etsin inşallah amin
Sen vhki olarak nerde çalışıyorsun peki
Sende askibeka ile aynı düşüncedesin onuda anlamış oldum :)

april14
%45 ayrışmamış şizofreni. 17 yaşımda başladı Şimdi 35 oldum. Buna da şükür; iyileştim.

Canocan58
Açık öğretim lisesinde kayıt işlerine bakıyorum. İşimde çok rahatım. Darısı sizin başınıza.

Bende yürüme engelliyim hizmetli kadrosundayım kaymakamlık oluru ile görevli memur olarak okulda çalışıyorum benim yaşadığım ilçede 15 engelli arkadaş var çoğu hizmetli ve hiç birine yapamayacağı işler verilmedi hatta bir kısmının işi gücü yok desem yeridir ;):);)

sssaaaaakkkııııınnnn hizmetli yazma eşeklik başka bişi değil bank sandalyedeyim adam yerine dahi konmuyorum

perseküsyon
Darısı bizim başımıza olsun amin
parsam
Sende rahatsın anladığım kadarıyla ve üstelik diğer dediğin arkadaşlarda rahat :)
lakoste
Senin böyle durumun varsa neden birşey demiyorsun onlara zor durumdasin ama çalışıyorsun ve emek veriyorsun üstelik sandalyedesin
Arkadaşlar bu konuya cevap yazanların hepsi demekki hizmetli işinde rahat ve üstelik kimse şikayetci değil ben bizzat öyle gördüm artı olarak hizmetli işi korkulacak bir iş değil yani o kadar ahım şahım yapılmayacak bir iş değil
Dediğim gibi herkes memur olmak ister ama normal kpss gibi memur olarak puanlar uçmuş vaziyette
O yüzden ikinci alternatif olarak hizmetli işi oluyor...
Belki bu konuya yazmayan çoğu arkadaşımız hizmetli ve eminimki onların işi de rahattır.
Rahat olmayan arkadaşlarımızda var tabiki en azından onlar amirleriyle konuşup durumu izah edebilir
Ben konuştum ve sonuç alamadım diyenlerde olabilir.
Sonuçta başka şikayet edilecek mercilerde var....

işitme engelliyim cihazlarla duyabiliyorum

parsam

Yürüme engelli derken ? Koltuk değneyi ile mi yürüyorsunuz ? Yoksa tekerlekli sandalyede mi ?Yaşadığın ilçede 15 tane engelli olması büyük şans. Psikolojine olumlu katkı sağlar. :p Her şey gönlünce olsun

Hepinize geçmiş olsun...

Üst Alt