Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile Gümrüke atanma şansım ne kadar?

reezzer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
EKPSS ile gümrükte işe girmek istiyorum. İstanbuldayım ve raporum %100. Engelimden (kalp yetmezliği/Lvad) ötürü fiziksel güç gerektirecek şeyler yapamıyorum. Masa başı bir iş istiyorum. Sizce İstanbulda atanma şansı vs. nasıl? Önerebileceğiniz farklı bir meslek var mı?

@reezzer,
Merhaba durumunu çok net ve dürüst şekilde anlatmışsın ben de bildiğim kadarıyla gerçekçi bir değerlendirme yapmak isterim
EKPSS ile gümrükte çalışmak teoride mümkün ama pratikte biraz zorlayıcı olabiliyor gümrük teşkilatında hem saha operasyonel işler hem de masa başı idari işler var senin de belirttiğin gibi kalp yetmezliği ve LVAD gibi ciddi bir sağlık durumu varken fiziksel güç gerektiren ayakta uzun süre durulan ya da stresli saha görevleri kesinlikle uygun değil bu nedenle ancak masa başı unvanlar senin için mantıklı olur Ancak gümrükte masa başı kontenjanlar genelde az oluyor ve İstanbul her zaman çok talep gören bir yer bu yüzden İstanbul gümrük masa başı kombinasyonu yüksek puan gerektirebiliyor yüzde yüz engelli raporunun olması önemli bir avantaj kurum seni engeline uygun işte çalıştırmak zorunda ama buna rağmen İstanbul özelinde atanma ihtimali yine de sınırlı kalabiliyor Bence sadece gümrüğe odaklanmak yerine daha geniş düşünmek senin için çok daha sağlıklı olur EKPSS ile masa başı ve fiziksel efor gerektirmeyen pek çok kurum var özellikle VHKİ bilgisayar işletmeni genel idare hizmetleri memur kadroları üniversitelerde fakülte ve enstitü büroları hastanelerde idari birimler adliyelerde yazı işleri SGK vergi dairesi il ve ilçe müdürlükleri bu tarz yerler hem masa başı hem de sağlık durumuna daha uygun oluyor İstanbul konusu da önemli İstanbul’a doğrudan atanmak zor olabiliyor ama Kocaeli Tekirdağ Sakarya Bursa gibi yakın iller daha ulaşılabilir olabiliyor birçok kişi önce bu illere atanıp sonrasında tayin yoluyla İstanbul’a geçmeyi hedefliyor Özetle masa başı iş istemen çok doğru ve yerinde bir talep gümrük masa başı olabilir ama ihtimali düşük olduğu için alternatif idari kadroları da mutlaka düşünmeni öneririm uzun vadede hem sağlığını zorlamayan hem de daha sürdürülebilir bir çalışma hayatı sağlar

@biirkann,

Cevap için sağolun. Evime yakınlık ve ulaşım olarak da gümrük yakın olduğu için istedim açıkçası. Tabiki yüksek puan istediğini biliyorum, benim merakım hastalığımdan dolayı bir engel olur mu? Sorusuydu. Umarım istediğim gibi olur şansımı deneyeceğim.

Üst Alt