Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atanma ve çalışma deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

OguzZ'

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar bi kaç sorum olacak ..

1- atamanız nasıl oldu ? tercih yaptıktan sonraki süreci paylaşabilir misiniz ?

2- atandığınızda şehir değiştirdiniz mi ? yani istediğimiz şehire tayin isteme hakkımız varmış doğru mudur ?

3- sizce şu an çalıştığım işi bırakıp memurluğa geçmeli miyim ? bankacıyım ve tempo çok yüksek baya bi yoruluyorum

Teşekkürler.. :D

1) Atama güzel oldu :) Süreç hala devam ediyor 18 Ocakta istenen evrakları teslim ettim. Güvenlik Soruşturması sürüyor 2-3 ayı bulur dediler.

2) Yaşadığım ile atandım o yüzden tayin istemedim ama dilekçe vererek bulunduğunuz ilde çalışma talebinde bulunabiliyorsunuz.

3) Memur özele göre daha iyi. Maaşınız ne kadar bilemiyorum ama maaş - izin- emeklilik vs konuları memurlukta daha iyi ayrıca kamuda kalıcısınız özelde işten çıkarılma riskiniz var. Kazanabilirseniz tabi ki de kamuya girmelisiniz.

Merhabalar,

Güvenlik soruşturması derken neyi kastettiniz?

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için , umarım hayırlısı neyse o olur :) kafamdaki bi kaç soruyu cevapladınız :D

Adli sicil kaydı..
Madde 10 - A. Kimlik kontrolü, kimlik kayıtlarının doğruluk derecesi,
tabiiyetinin tesbiti, geçmişte yabancı bir devletin tabiiyetine girip girmediği-
nin tesbiti,
B. Şahsın genel kolluk kuvvetleri tarafından, halen aranıp aranmadığı ile
kolluk kuvvetlerinin ve istihbarat ünitelerinin arşivlerinde ilişiği ile adli
sicil kaydının bulunup bulunmadığının tesbiti,

Yıkıcı faaliyetler: Temel hak ve hürriyetlerin kötüye kullanılmamasını
öngören Anayasanın 14 üncü maddesine aykırı olarak Devletin ülkesi ve milletiy-
le bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk Devletinin ve Cumhuriyetinin varlığını teh-
likeye düşürmek, temel hak ve hürriyetleri yoketmek, Devletin bir kişi veya züm-
re tarafından yönetilmesini veya sosyal bir sınıfın diğer sosyal sınıflar üze-
rinde egemenliğini sağlamak veya dil, ırk, din ve mezhep ayrımı yaratmak veya
sair herhangi bir yoldan bu kavram ve görüşlere dayanan bir devlet düzenini kur-
mak gibi faaliyetlerde bulunup bulunmadığının tesbiti ile bu faaliyetlerde bulu-
nan yerli ve yabancı dernek, grup, klüp, teşkilat ve benzeri teşekküllere üye
olup olmadığının veya bu çeşit kuruluş mensupları ile sıkı bir ilişki içinde
bulunup bulunmadığının, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında
Kanuna ve Atatürk ilke ve inkılaplarina aykırı davranıp davranmadığının araş-
tırılması,
D. Ahlaki Durumu: Şeref ve haysiyetini ihlal edecek şekilde işrete, kumara,
içkiye, kadına, paraya ve zati menfaatine düşkün olup olmadığının tesbiti,
E. Yabancılarla İlgisi: Yabancı devlet mensupları, özellikle hasım veya ha-
sım olması muhtemel devlet mensupları ve temsilcileri ile ilgi derecesinin iç
yüzü ve sebebinin araştırılması,
F. Sır Saklama Yeteneği: Herhangi bir sebeple her şeyi her yerde sonucunu
düşünmeden anlatmaya hevesli olup olmadığının tesbiti.

http://www.engelliler.biz/forum/cal...in-guvenlik-sorusturmasi-neden-yapiliyor.html

2016 ekpss tercihleri temmuz da imiş galiba atansak ne gibi süreç başlıyor? hangi belgeleri istiyorlar? iş başı yapmamız kaç ayı bulur?
şimdiden teşekkürler.

1- Tercihler açıklandıktan sonra kurumun istediği evrakları açıklaması verdiği süre tekrar işlemin yapılıp işe başlamam yaklaşık 3 ayı buldu yanlış hatırlamıyorsam. Tabi bu kurumdan kuruma değişir. Tercihlerden sonra atama sonucunda yerleştirme olduktan sonra belli süre içinde kurum kendi sitesinde istediği evrakları açıklıyor. Onları tamamlayıp müdürlüğe veya hızlı olması için elden Ankara'ya bakanlığa götürüyorsunuz. Biz elden götürdük çabuk ve garanti olsun diye. Sonra kuruma işe başlama yazısı geldiyse sizi kurumdan arıyorlar öyle başlıyorsunuz.

2- Tam emin olmamakla birlikte böyle bir durum var sanırım. Ben direkt kendi şehrimde kaldım.

3- Özelde çalışmadım fakat kamunun özele göre daha iyi ve rahat olacağını düşünüyorum. Genel kanı bu yönde. Tempo özele göre daha düşüktür. Birkaç kurum hariç.

3 ay çok geç bi sure değil mi ya. Hangi kuruma atandiniz ki her kurum böyle değildir umarim

arkadaşlar hacir/kısıtlı/vesayet altında bulunan kişi ekpss de atanırsa çalışabilir mi?

başka bir ile atandıysan hemen oraya taşınıp ikametgahını oraya almanı mı istiyorlar yoksa atama işlemleri bitip kesinleştikten sonra mı taşınmanı bekliyorlar? mesela ben diyelim antalya ya atandım hangi hastanede tekniker olacağımı söylüyorlar mı çünkü ona göre ev tutman lazım filan.

şu an bi işte zaten çalışıyorum ve 6 hafta önce haber vermem gerekiyor atanma olduktan sonra acaba yetişir mi yoksa önce mi haber vermeliyim ? yada boşta kalır mıyım bi kaç ay ?

Atamanız resmen gerçekleştikten sonra, kalan ihbar sürenizi;
1-) Patron ile anlaşıp erken bitirebilme
2-) Anlaşamazsanız da kalan süre için belirlenen bir ödeme(Maaşınız üzerinden kalan süre ile oranlanıp bulunuyor) yaparak da bu süreyi bitirebilirsiniz.

Daha tecrübeli arkadaşlar detay verecektir fakat benim bildiğim bu, yani yetişmese bile ihbar süreniz bir şekilde halloluyor.

ctarimli

Teşekkür ederim , verdiğiniz bilgiler için fakat özel sektör sayılmaz patron olsa her türlü anlaşırız ama şu an bankada çalışıyorum

OguzZ'

Ne kadar zamandır orada çalışıyorsunuz?

İşi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin : 2 Hafta
İşi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 4 Hafta
İşi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 6 Hafta
İşi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin : 8 Hafta olarak belirlenmiştir.

Sizin ne zaman işe başlayacağınız belli olmadığı için sözlü olarak belirtin.
(Ben öyle yaptım normalde 6hafta önceden bildirmem gerekiyordu, konuştum 1 hafta öncesinden söylersin zaten söyledin dediler)

Zamanı geldiğinde de dilekçe verir ayrılırsınız.

Okan06. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ne atandım. Evet diğer kurumlara göre bizim kurum istenilen evrakları geç açıkladı. Ama yine yanlış hatırlamıyorsam. Adalet Bakanlığı na atanan bazı arkadaşlar benden de geç başlamıştı güvenlik soruşturmasından dolayı. Ama biz sonlara kalanlardaniz çoğu kurum 1 2 ayda başladı..
Cevabım geç oldu kusura bakmayın ancak giris yaptım.

Atandıktan sonra işe başlama süresi kumumdan kuruma değişiyor. Üniversiteye atanan bir arkadaşım 1 ay içinde başladı MEB'e atanan arkadaşım da 1 ay kadar sonra başlamıştı. Belediyeye atanan bir arkadaş en son 5-6 ay olmuştu hala başlayamamıştı. Benim gibi Kamu Hastaneleri Kurumuna atanan arkadaşlar önce evraklarınızı bulunduğunuz ildeki genel sekreteliğe veriyorsunuz. Bütün başvurular tamamlandıktan sonra evraklar elden Ankaraya götürülüyor. Ankarada kurumda kayda alınıyor bu sefer atandığınız ildeki genel sekreterliğe gönderiliyor. Genel sekreterlik ihtiyaca binaen sizi il ve ilçelerdeki hastanelere yerleştirdikten sonra sizi arıyor 10 gün içinde gidip başlıyorsunuz. Bu süreç 2 ayı biraz geçiyor.

İnşallah hayırlısıyla bizde atanır paylaşırız :)

Bende 7 ay beklemiştim :) Güvenlik soruşturması derken raporu yenile derken 7 ay sonunda iş başı yaptım :)

Allah herkese nasip etsin arkadaşlar engelli arkadaşlarımızın çoğu işsiz çünkü özelde çalışacak durumda değiller

1)atama kendi şehrime yerlestim bende guvenlik sorusturması olayı vardı 2 ay sonra isbasi yaptim 2)bulundugun sehre atama olayı hastsligini sebeb gostererek yapabiliyorsun 1 arkasim oyle yapmisti onun disinda aday memurken il degistirme hakkin yok 3) ozel sirkette ben hic calismadim ama zorlugunu az bucuk biliyorum devlette masa basi cok rahat olursun ozele gore

ekpss ders calisma saatleriniz ?

arkadaslar ders konularina nasil calisiyoesunuz ornegin 2saat turkce 2saat matamatik konulari nasil iyi bir sekilde anliyorsunuz puf noktasi nedir acaba atanmak istiyorum cok ihtiyacim var iyi bir puan almak istiyorum bana ne onerebilirsiniz lise mezunuyum

Ahmet abi normal kpssden kaç puan alıyordun sormamda mahsuru yoksa?Ekpssden 85 yaptığını biliyorum normalde kaç alıyordun ona göre bir fikir edinebilirim?

imdatusta

kpss puan hesaplama diye yazarsan görürsün netten bakabilirsin 30 net çok az 60 soru da en az bi 40 45 yapman lazım
@zendark ekpss ye hiç girmedim normal kpss den almıştım 85 felan öylesine girmiştim biraz çalışsam 90 felan olurdu heralde.

arkadasım 1 ay kalmıs sadece deneme çözmelisin. ayrıca 60 soruda en az 40 dogru yapman gerek ilk atama icin. yanlısı da cok az yapmalısın. en cok getiri matematik ve güncel olaylar. bunlar agırlıklı olsun. allah izin verirse atanırız hepimiz. rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Üst Alt