Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atanıncaya kadar özel sektörde iş başvurusu yapmaya değer mi?

ctarimli

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

Diyelim ki güzel bir puan aldık ve açılan kadrolardan da bize uyan oldu, atama işlemleri ne kadar sürüyor? Bildiğim kadarıyla Temmuzda kadrolar belli oluyor.

Arada geçecek bu süre bir kaç ay alacaksa işe girmeyi planlıyorum çünkü, birkaç görüşmem oldu ve birkaç tane daha var, nasıl olsa EKPSS ye girip memur olma kararı aldım diye görüşmelere gidip geliyorum sadece. Atanma Eylül'ü Ekim'i bulur hatta geçer diyorsanız, daha ciddiye alacağım görüşmeleri. En azından öğrenim kredimi hafifletirim biraz daha bu arada kazandıklarımla.

evet kazandın diyelim kamu da işe başlayana kadar bir yerde çalışabilirsin

bazan özel sektördeki işler kamudan daha güzel ve uygun olabiliyor

Evet bazen denk geliyor ama tamamen şans işi. Bir süre çalıştım mühendis olarak ama özel sektörün verdiği "işten çıkarılırsam", "mutsuzum sabredemiyorum", "kendime vakit ayıramıyorum ne girişim ne çıkışım ne hafta sonum belli" düşünceleri insana ne bir düzenli hayat fırsatı veriyor ne de gelirinin sabit ve kesinliğine güvenip bir yatırım yapmasına olanak tanıyor.

Benim şansım yaver gitmedi bu anlamda :) Ama şimdilik eğer atanma işleminin sonuçlanması Ekim i falan bulacaksa tekrar "işe mi girsem" düşüncesi uyandırdı maddi sıkıntım yüzünden.

Tüm bu sebeplerden ötürü, atanmanın sonuçlanma ve işe başlama sürecinin uzunluğunu tecrübelilerden öğrenmek istiyorum.

Bir de konunun başlığı "atanma süreci" ile alakalıydı, başvuru yapayım mı diye sormuyorum, başlığı düzenleyen arkadaş bu yönde tekrar değiştirebilir mi acaba ?

Bu süreç uzun oluyorsa iş teklifini kabul edeyim mi diye soruyorum.

bazı kurumlarda güvenlik soruşturması vesayre 3-4 ayı bulabiliyor

Ahmedkilicc Bunları merak ediyorum evet, teşekkürler. Tahmin ediyorum ki bazı yerler hem sicil kaydınızı inceleyip hem sizden tekrar rapor çıkarmanızı da istiyorlardır. Belki atandığınız yerin çalışma koşullarına yönelik özel bir inceleme sonucunu içeren bir rapor bekliyorlardır, doğru mudur?

ctarimli tekrar rapor isteyen yerler oluyor evet. Atandığınız yerin koşullarına yönelik bir rapor istenmez.

Şuan özel sektörde çalışıyorum. 7 ay oldu. Bir yandan da ekpss ve kpss hazırlanıyorum. Kolay olduğu söylenemez ama kimse de atanma garantisi veremez. İnşallah atanırım. Olmadı atanamadım 1 yıl tecrübem olmuş olur en kötü.

ctarimli Kesinlikle çalisin derim ben , kayit , evrak , sinav , sorusturma , yani kisacasi sinavi kazanip atanma suresi su an itibariyle 6 ay. O da en kotu ihtimalle. Zarari olmaz , kazanciniz olur aksine.
Ben 2 atama gecirdim , yerlesemedim , bu son atamada ise atandiktan sonra 3 ay gecti , daha bekliyoruz

Üst Alt