Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atandığı halde gitmemek..?

besalti20

Aktif Üye
Konular
301
Reaksiyonlar
16
Ekpss sınavı ile atandığı halde ve henüz kendini hazır his etmediği için gidemeyeceği için.O sene için erteleme şansımız varmı..?
varsa nasıl bir yol izlememiz gerek.?

Ataman yapıldı da gitmessen erteleme yapmak gibi bir durum söz konusu olmaz

aynen bende hakkımı helal etmıyorum

la bu nasıl gevşeklik rahatlık :D la olm binlerce aç insan var madem gitmeyecen ne diye tercih yaptın ? dalgamı geçiyorsun. zenginsen girme bu sınavlara.

malesef böyle arkadaşlarımız var sınava girip atandığı halde gitmeyen yada gitmek istemeyen yada vazgeçtim diyenler çok malesef her atama döneminde burdan söylüyoruz gitmeyeceğin yeri yazma yada sınava iş olsun diye giriyorsan iyi güzel ama tercih yapma ama malesef her atama sonu en az 50 kişi böyle çıkıyor

Şeytan taşlanir gibi taşlicaklar seni haberin yok.bu konu hep gundeme geldi.hesabinizi iyi yapin kimsenin hakkina girmeyin diye.muhakkak vardir gecerli bir sebebiniz ama burda bunca bekleyen insanin kadrosunu doldurmaniza inanin ki gercek bi sebep olamaz..

Arkadaşlar Durumları Biilip Bilmeden Saçma Sapan Yorumlar Yapmayın...
Ayrıca Kendim İçin Sormadım. Ben Zaten 4 Yıldır Memurum.

Burada herkesin engelli olduğunu unutmayalım. Belliki bir rahatsızlığından dokayı keyfi yapmıyor bunu anlayış gösterelim. Kardeş gidip başlamazsan puanın yanar. 2018 de tekrar sınava veya kurayla atandıysan kuraya katılman sil baştan başlaman lazım. Ha iş başı yapıp sağlık nedenlerinden dolayı heyet raporu alabiliyorsan alır bir süre tedavini olabilirsin.

kazanamayan arkadaşların kazanan arkadaşlarda hakkı olamaz boş yere helal etmiyorum demeyin arkadaşlar.sorunun özüne dönecek olursak bu ekpss punın yanar umutlarını 2018 e saka.ösym sana tercih hakkı vermez

hak etmemek için etmediğiniz kişinin önünde olmanız gerekir.vatandaş gerisinde kaldığı kişiye hakkını helal etmiyor:)) yok böyle bir şey

Teknik olarak arkadaş haklı. Birine hakkınızı helal etmeniz için önce sizin hakkınınıza girmesi gerekiyor. Sizden daha yüksek puan alarak sizin önünüzde yerleşen bir insan eğer iş başı yapmak istemiyorsa "kendi hakkından" feragat etmiş oluyor. Eğer bu boşalan kadrolara devlet ara tercih açıp sizleri tekrar atamıyorsa burda arkadaşın suçu yok.

Ayrıca tercihlerinden sonra rahatsızlığı artmış olabilir, ailevi problemler olabilir vs vs vs. Daha da ilerisi arkadaşı zan altında bırakarak onun hakkına giriyorsunuz sizin hakkınızı gasp etti diye. Bence istese hakkını size helal bile etmeye bilir.

Yargısız infazdan önce bende belirteyim, ilk kez kpss ye girdim, ilk kez atandım, arkadaşı da tanımıyorum.

Maalesef benim çevremde de olmuştu daha önce atanıp da gitmeyen, tabiki de hoş bir şey değil o kadroya belki başka birinin gidebilecek durumu varken gidemeyecek insan atanmış oluyor, sadece işe girmek için değil bir çok şeyi göze alarak tercih yapmak gerek eminim bu atamalarda da bir çok gitmeyen olacaktır..

kazanıp da gitmeyen vatandaşın ciddi gerekçeli bir sebebi vardır.kimse istikrarlı işi ve 2500 tl yi elinin dışıyla keyfi olarak itmez. ösym tarafından yerleşip de gitmeyen aday bu sınav puanıyla tercih de yapamaz bir sonraki atamalarda bu kontenjan diğer kadro sayılarına eklenecektir.sizlerin yararına olacak bu durum

Suskun Mutsuz Umutlu

hay ağzını öpim senin kiabın ortasından konuştun yeminle ....
ben çevremdei herkese tek atnim de Diyarbakır sur olsun tunceli Çemişgezek olsun diye dert yanarken adamda pişkinliğe bak arkadaş ? fabrikatörmüsün banker misin atanıp ta gitmemek nedir yahu ?????

Konuyu açan arkadaşın sorduğu soruyu iyi okuyup anlamak lazım.bu kişiyi destekleyenlere söylüyorum .arkadaş tercih yapmış en güzel yerleri yazmış sonlara doğru da daha dusuk yerleri yazmış ve sonlardan bir yer gelmiş ama bakmiski puanlar düşük gitmiş birdahaki atamaya güzel istediği yer gelebilir düşüncesi ile şimdiki yere gitmeyim diğer atamalarda tercih yapayım gene gelmezse mecbur giderim demiş.yani hem pastam dursun hem karnım doysun.ikinci bir seçenek ; arkadaşın engel durumu şuan için çalışmaya elvermiyordur ama iyi puan almistir iyi bir yer gelir düşüncesiyle gelirse bekletebilirim belki diye tercih yapmıştır ve oda gelmiştir.suanda kuruma gidip başlamak istemiyor ama kurumda benim hakkım sürekli devam etsin istiyor.yani kurum ben gelene kadar o işi bekletsin yerime adam almasın diyor .yaaani pasta meselesi gene.
Son olarak cidden tercihten sonra sıkıntı çıkmış olabilir.bu durumda arkadaşa geçmiş olsun ,kurum seni beklemez denir.
Ama ilk iki durumda milletin hakkına gasp ettin denir.madem gitmeyeceksin neden yazdin.
Bunun gibi bide deneme yapmak için tercih yapanlar ve atanıp gitmeyecekler,ayni sınavdan daha önce atanmış ama tekrar girip tercih yapıp gene istediği olmayınca gitmeyenler felan felan .bu tur insanlar iş bekleyen insanların cidden hakkına giriyor.aksini iddaa edenlerin vicdanını ve insanlığını sorgulamasını tavsiye ederim.saygilar...

[FONT=&quot]657 sayılı Kanunun ilgili hükümleri şu şekildedir:[/FONT]
[FONT=&quot]"Olağanüstü yönetim hallerinde çekilme usulü:
Madde 96 - Olağanüstü hal,
sıkıyönetim, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki Devlet Memurları yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamazlar.[/FONT]

[FONT=&quot]Çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmaları:
Madde 97 - Memurlardan mali ve cezai sorumlulukları saklı kalmak üzere;

A) 94 üncü maddenin 2 nci ve 3 üncü fıkrasına uygun olarak memuriyetten çekilenler altı ay geçmeden,
B) Bu Kanuna göre çekilmiş sayılanlar ile 94 üncü maddenin 2 nci fıkrasına uymadan görevlerinden ayrılanlar bir yıl geçmeden,
C) 95 inci maddede yazılı zorunluluklara uymayanlar 3 yıl geçmeden,
D) 96 ncı maddeye aykırı hareket edenler hiçbir surette,
Devlet memurluğuna alınamazlar."[/FONT]

[FONT=&quot]Yukarıda yer verilen hükümlere göre, şunları söyleyebiliriz:[/FONT]
[FONT=&quot]1- Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, OHAL tüm yurt genelinde ilan edilmiştir.[/FONT]
[FONT=&quot]2- Kanun metni, "yerine gelen kişiyi beklemeden ayrılanların" bir daha memuriyete dönemeyeceğini öngörmüştür. Ancak istifa dilekçesinin uygun görülmesi ve ilişik kesme işlemleri, kurumun uygun görmesiyle hayat bulabilmektedir. Eğer memur dilekçe vermiş ve kurum istifa dilekçesini uygun görmüş, sonra da memurun ilişiğini kesmişse, bu kişinin bir daha memuriyete dönemeyeceği söylenemez. Eğer, ihtiyaç var ise kamu kurumunun, "yerinize gelecek kişi gelmediği için istifanızı kabul etmiyoruz" şeklinde bir cevapla, istifayı kabul etmemesi gerekmektedir.[/FONT]
[FONT=&quot]Diğer taraftan, memur istifa dilekçesini verir ve kurum uygun görmeden işten ayrılırsa, bu kişi bir daha memuriyete dönemez.[/FONT]
[FONT=&quot]Bu tespitler sadece 657'nin 96 ve 97. maddelerinde yer alan hükümlerine binaen yapılmıştır. Yarın veya önümüzdeki başka bir gün bu konuda bir genelge yayımlanır veya olağanüstü hal bölge valileri bu konuda yeni bir tedbir açıklarsa, bu tedbiye uyulması gerekmektedir.[/FONT]

şuan OHAL olduğu için evrak teslim edip gitmemek sorun olur. Gitmeyeceksen evraklarını hiç teslim etmemen gerek

3806inc

Sen kendini çok akılı sanıyorsun eminim... iyi bir yere yerleşmediği için,Hakkım saklı kalsında,eğer gelecek tercıhlerde daha iyi bir yere yerleşmezsem atandığım yerde işime başlarım....!!!
Peki kamuya atanan her engellinin istediğği yeri,bir defa olmak şartıyla gidebileceğine ne demeli...
eğer ortada senın veya diğer yorum yapan, o kendini çok akılı ve hak hukuktann bahs edenler var ya... Ne kadarda ön yargıyla konuşmayı seviyorsunuz...
Durumları bilip bilmeden lütfen yorum yapmayın...

Benim kendimi çok akıllı zannettigiminden eminsen sen kesin benden akillisindir o yüzden benim seninle tartisacak kapasitem yoktur :)

Kendini çok akıllı zanneden birini arıyorsan yukarı bak.

kul hakkıdır kul. bu kadar aç adam var çocuk oyuncağımı senin yediğin nane haa ? millet ekmek deyin ölüp geberiyor. sen ekmeği elinin tersiyle itiyorsun. madem gitmeyecektin tercih sırana listene niye ekledin ? derdin problemin ney senin. vicdansızzzzzzzzzzzzzzz

atanıpta gitmeyenlerin mutlaka bir sebebi olmalı eğer gitmiyorlarsada ikinci tercihler var mutlaka başka bir engellinin ataması yapılacaktır.

bunu yapanlar keyfi olarak yapıyorsa başka ama belki ailesi izin vermiyor yada cesaret edemiyordur uzağa gitmeye yada gittiği yerde hastalığı ile ilgili doktor olmayabilir
Alışmışız hemen suçlamaya.
Elbette keşke olmasa ama oluyor.

2018 yılında yapılacak olan eğer yapılırsa memur olamazsın 2018 yapılacak sınava girersin puan alırsan kendini hazır hissedersen memurluğa başlarsın 2018 e kadar memur olamazsın

yav kardeşim kaç kere yazıcaz akıl var mantık var ? bi insanın ne zoru olabilir ki gitmeyeceği yeri yazıp o yere atandığında atanıpta gitmemek diye konu açıp milletin öfkesine mağruz kalır.

ya ben tercih yapıyorsam bunun anlamı atanmaktır. yazığım şehirlerde çalışmayı göze aldığım şehirler kurumlardır.

bunun dışında kim ne söylese boştur.

çocuk oyuncağı mı bu yav. herşeyle eğlenir dalga geçer oldunuz ekmeklede dalga geçiyorsunuz.

birisi çıkmış diyor gitmediği kadro bidahaki alıma eklenir diyor. öyle birşey söz konusu değil çünkü şurayı bi okuyun bakalım orada diyor ki kamu kurum ve kuruluşlarının engelli personel çalıştırmama durumunda aldığı cezalar kaldırılmış artık ceza falan almayacaklar. bu demek oluyorki onların keyiflerine göre engelli memur ihtiyacını belirtecek veya belirtmeyecek .

böyle sıkıntılı bir durumda atanıp gitmemek atanamayan insanların hakkını yemektir. bazıları düşünemeden çıkıp konuşuyor. çalıştı kazandı ister gider ister gitmez.sende çalış al puan git diyor.

herkezin başarısı kapasitesi aynımi ki çalış al git diyorsun. bu haksızlıktır hak yemedir.

bu kadar detaylı anlattım daha hala anlamayan olursa ki olacaktır. yazıkkk.

Neymiş ister gider ister gitmezmis. İyiymis ya.
Asıl bu tür yapanları ,laf olsun diye sınava girenleri, tercih yapıp atanıp mazeretsiz yere gitmeyenleri vs vs bunları belirleyeceksin birdahaki sınavdan men edeceksin gör bakalım birdaha yapiliyormuymuş.
Sonra gorurum bunları savunanları.ha zaten savunanda bu şekilde yapıyordur.

Üst Alt