Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS için ilk Adımım Ne Olmalı?

HANC1

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
2
Merhaba forum sakinleri 20 yasındayım eml mezunuyum bilgisayar işletmenlik belgem ve %60 engelli raporum var web üzerinde çok arastırdım fakat hiç bir bilgi edinemedim. Sizden ricam EKPSS sınavıa girmem için ne yapmam gerekiyor hangi derslerden soru soruluyor vb. ilk adımım ne olmalı yazarmısınız ?

Merhaba öncelikle geçmiş olsun..
EKPSS aynı KPSS gibi 2 yılda bir yapılıyor.
Şu an tek yapmanız gereken şey çalışmak, KPSS ve EKPSS geçmiş yıllarda çıkan sorulardan da çözebilirsiniz.
(Konular hakkında fikriniz olur)

Sınava girebilmeniz için de
ÖSYM sitesini takip etmeniz gerekiyor.
Sınav zamanı 2016'da.
O dönemde ÖSYM sitesinde başvuru kılavuzu vs. yayınlanıyor.
Takipte olmanız gerekiyor. Bizi de takip ederseniz mutlaka burada da paylaşılır.

Başarılar.

Sınava girmeniz için en az % 40 raporunuzun olması gerekiyor.
Bu da sizde var zaten.

arkadaşlar zorluk derecesi kpss ile aynımı bizim sınavın ben biraz daha kolay diye duydum

teşekkürler ben de bu cevabı bekliyordum yoksa kpss çok zor arkadaşlar yani ben kpss ye girdim ama ekpss ye girmedim eğer kpss gibi olsaydı halimiz duman olurdu valla :)

Cok asirida kolay degil temeli olan daha rahat tabiki ama temeli olmayanlar ciddiye alip cok calismali ...

engelli olarak özelde çalışmak çok zor maaş v.b. şeylerde çok sıkıntı çekiyoruz.Bende sağlam hazırlanıp ekpss gireceğim.

Ekpss başvuru için ?

Herkeze merhaba 4,5 sorum var cavaplarsanız seninirim.

1) 2015 yılında ekpss sınavı varmı ?,
2) %60 raporum var yeterlimi ?
3)Sınava başvurmam için ne yapmam gerekiyor ?
4) Hangi konular çıkıyor ?

Merhaba,

1- EKPSS, 2 yılda 1 yapılıyor o yüzden önümüzdeki EKPSS 2016 yılında.
2- En az % 40 Raporu olan engelli arkadaşlarımız sınava katılabiliyor, yani evet yeterli.
3- Sınav başvuruları ÖSYM sitesinde yayınlanıyor, takip etmeniz gerekli.
4- Türkçe - Matematik - Geometri - Tarih - Coğrafya - Anayasa - Genel Kültür

Burada da çalışabileceğiniz kaynaklar mevcut

http://www.engelliler.biz/forum/eng...ekpssye-hangi-kaynaklardan-calisabilirim.html

çok açıklayıcı olmuş teşkler çağdaş dünya tarihi ve türk tarihi sayısal mantık sözel mantık yok diye biyerde okudum demekki doğru

İşlemler tamam Ösym'ye mi gideceğim?

Bu sabah aile sosyal pol. müdürlüğüne gidip ön kabul beyanı aldım sonra kapıdaki listeden bakıp okula gittim oradan başvuru kayıt bilgilerini aldım sonra sınav ücretini yatırdım artık tek iş ösymye mi gitmek kaldı ilk defa bu işlemleri ilk defa yapıyorum lütfen yardımcı olunuz :)

Bıktım Evet son adım olarak ÖSYM'ye gittikten sonra kaydınız tamamlanacaktır. Bundan sonrasını zaten internet üzerinden de takip edebilirsiniz ÖSYM girişi yaparak. Hayırlı olsun inşaallah sınavda da dilediğiniz başarıyı elde edersiniz. :)

Üst Alt